Usmlenin bu kadar zor olmasını sebebi insanların bu yolu belli sebeplerden dolayı tercih etmemesi mi yoksa gerçekten süreci buna göre yöneten biri için bile kabul alma ihtimali çok mu düşük ? Üniversiteye bu hedefle girip finansman sıkıntısı olmayan, ingiliscesini sağlam tutan biri gidebilir mi ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
USMLE ne kadar zor ? Yurtdışı için tıp
-
-
Sınava girmek bile aşırı pahalı 2000 dolar falandi bence y disi istiyorsanız tiptan uzak durun tabi zengin değilseniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 20 Temmuz 2022; 3:42:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam finansman ve ing bile tek başına yetersiz.Orada 2 3 ay research yapmak lazım çünkü yapanlar öne çıkıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam tıp fakültesine girdikten sonra göreceksiniz ki herkes tus odaklı oluyor. Eğer çok idealist biriyim, o insanların içine takılmam derseniz usmle her zaman mantıklıdır fakat kolay olacağını düşünerek girmeyin. 6 sene boyunca okul için çalışmayı ve onun yanında bu sınav için ayrı olarak hazırlanmayı göze alın
-
Hocam tamam da benim hayattaki tek amacım yurtdışına çıkmak değil ki, ben başarılı bir hekim/bilim insanı olmak istiyorum ve bu yüzden Amerika'ya gitmek istiyorum
Çalışmak sıkıntı değil hocam hedeflerim doğrultusunda çalışırım, sadece genel olarak " Çalışsan bile girme ihtimalin %5 bile değil aşırı zor o sürece girme " gibi bir kanı var bu anlamda soruyorum çalıştıktan sonra da mı olmaz
Ayrıca dediğim gibi işin sınav ücreti vesaire kısmını yoksayalım oraları karşılayabildiğimi varsayıyorum
Hocam eğer kendinizden çok eminseniz yapamayacağınız zorlukta değil diye düşünüyorum. Fakat son sene çalışmak gerçekten çok zor olabilir, internken ne tus ne de usmle çalışmak kolay olmuyor. Bu nedenle son sene biraz daha rahat bırakan okulları tercih etmenizi öneririm
-
Katılmıyorum Akdenizde TUS düşünen arkadaşım yoktu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Akademisyen olarak gidersen kolay
Match otanlari bu yıl 100e yaklaştı %74 Match oranı var
Yok hocam ne %5 degil %74 Match oranı var
Yabancı öğrenci için oran %59 Türkiye için daha çok
mededitsBeat 38,376 Residency Match Applicants & Statistics 2022-2023 | MedEditshttps://mededits.com/residency-admissions/statistics/
Aman Allahım ne kadar bilgi kirliliği var şu forumda ya. Hocam çok imkansız bi zorluğu yok eğer sen bu yksden iyi puan alıp bi TF girdiysen, oradan da sağlam bir şekilde mezun olduysan bu sınavı geçebilmek için yapacağın tek şey akıllıca çalışmak. Yurt dışına böyle giden bir sürü türk var
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
step 3 sınavı başarıyla geçersen çoğu ülke seni alır zaten
-
Akademisyen olarak gitme kariyer yolunu açabilir misiniz hocam ? Bildiğim kadarıyla hacettepede Md-phd programı var ama her sene sadece 5 kişi kabul ediliyor. Bunun dışında sizin bahsettiğiniz Türkiye'de uzmanlık yaptıktan sonra gitmek mi
Ayrıca 2 sorum daha olucak
1) Özel üniversitelerin bu sürece bir katkısı olur mu ? Koç- acıbadem gibi üniversiteler çok avantajlıdır diye düşünüyorum. Bunun dışında hacettepenin çok zor olduğunu duydum usmleye çalışmaya zaman olmaz diye düşündüm yurtdışı isteyen biri için cerrahpaşa daha iyi bir seçenek mi olur ?
2) Yaş Amerika için bir sıkıntı teşkil eder mi ? Farklı farklı sebeplerden ötürü tıp eğitimine 21 yaşında başlayacağım bu da 27-28 yaşında mezun olacağım anlamına geliyor bu işlerimi ne kadar zorlaştırır
Özelden bana yazan bir arkadaş var burayı görüyorsa kişisel mesaj kabul etmediği için yazamıyorum ayarlardan açsın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X