Şimdi Ara

USR9108a modem ve ftp ve port sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İlk mesajım önce kendimi tanıtayım:

Yabancı dil öğrencisiyim.Java, sql programlamayla yakından ilgileniyorum.
    Tarih ve Mikrobiyoji ve tarihi eseler ilgimi çeken alanlar.
    Bilgisayar konu olunca ise NAS ürünleri ve wireless networking hakkında konuşmaktan yorulmuyorum.
    Ankara'da oturuyorum.

Şimdi sorunuma geçeyim:
    1 aydır USR9108a kullanıyorum.
    Kendi sorunum hakkında forumda araştırma yaptıkça halime şükrettim çünkü modemimin hattan düşmesi, ip değiştirmesi gibi sorunlarım yok.(Dilimi ısırdım)
    Dün akşam serv-U ftp kurdum ve gerekli ayarları yaptım.
    Modemin ayarlarından da 21 nolu portu 192.168.1.2 ip nolu makinaya yönlendirdim.(Virtual Servers bölümünden)
    IP server da elle yapılandırılmıştır.
    Modemin ayarlarında ip fixlemeyi bulamadım
    (belli bir mac adresi ve bilgisayar adi ile otomatik ip alan kullanıcıların server in ip sini almamasi için) bende yok ve bu hoşuma gitmedi.

Bu işlemden sonra modem bana modemin default portunun (galiba ftp den update için gerekli olan) 2121 olarak değiştirildiğini bana bildirdi ne güzel dedim.
    Ayrıca DMZ host bölümünde de 192.168.1.2 ip nosunu yazdım (Burdaki ip Virtual Servers bölümünde olan kurallar dışında her isteği o makinaya yönlerdirmek için giriliyor bildiğim kadarıyla)
    FTP yerel ağda adresi yazarsam (ftp://192.168.1.2) karsima çıkıyor ancakftp://88.267.xxx.xx:21 diye dinamik adresimi yazarsam aynen çıkanı gösteriyorum:

USR9108a modem ve ftp ve port sorunu

bunu gösterdim çünkü flashgetin o ip adresindeki bağlandığı ftp sunucusu modemin ftp update bölümü.Halbuki 21 nolu portu açarken default portun 2121 e taşındığını söylemişti bana(yukarda yazmıştım).

Kısacası port açtım açmasına ama açılmamış yada ben açmayı beceremedim.

Yardımcı olmak isteyecek arkadaşlar için mümkün olduğu kadar açıklayıcı olmaya çalıştım.İnşallah uzatmamışımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butchdern -- 1 Mayıs 2007; 14:17:58 >

• wan ip si ile girişi kendi baglantından deilde başka baglantıdan denemeni öneririm
    bendede aynı modem war wan ipsini ben yazinca modem arayüzü dışardan başkaları yazınca appache serverimdaki web sayfam acilio
  • Hocam dışardan derken ağın dışından kastediyorsun anladığım kadarıyla.
    Ağda laptopdan denesem olur mu şimdi ona bakayım.
    İlginiz için teşekkür ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: a1ps

wan ip si ile girişi kendi baglantından deilde başka baglantıdan denemeni öneririm
    bendede aynı modem war wan ipsini ben yazinca modem arayüzü dışardan başkaları yazınca appache serverimdaki web sayfam acilio

Ağ dışından denedim, zaten ftp çalışıyormuş ben ağ içndeki makinalardan wan ip si ile giremiyormuşum.
    Teşekkür ederim a1ps.

İki sorum daha olacak:

1)
    USR9108a da 192.168.1.2 ip sini sadece benim makinama sabitleyebilir miyim? Server dan elle ayarladım ama mesela server kapalıyken başkasının o ip yi almasını engelleyebilir miyim? Modemin ayarlarında "fix ip" veya "reserve ip" gibi bir yer bulamadım halbuki kurunca ilk baktığım sey olmustu.

2)
    Wireless dan giren kişilere internet vermek istemiyorum ftp veya web server dan faydalansınlar.
    Birde ağa kablosuz bağlanan kişinin önüne direk web serverımdaki sayfaları çıkarmak istiyorum tıpkı adsl de bir sorun oldugunda karsımıza çıkan telekomun şifresinizi ve kullanıcı adınızı kontrol edin diye çıkan sayfası gibi.

Acaba bilginiz var mı bunları nasıl halledebilirim?

Not: Benim düşünceme göre ilk sorun modem de böyle bir özellik varsa modemden halledilecek gibi görünüyor.
    İkinci sorun ise server da yazılımla halledilecek gibi...

Yardımcı olmak isteyen herkese şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butchdern -- 1 Mayıs 2007; 23:40:50 >

• 1. soruna cvp dhcp serverına 192.168.1.2 gibi bir ip vermişsin ve bunu başka bişeyin almamasını istiyorsun ama otomatik ip alan uygulamalar ve programlar başlangıc ip lerinden itibaren aldıgından önüne gecemiyceni düşünüyorum bence ağında alınma olasıgılı düşük olan ip ler sec 192.168.1.58 yada 192.168.187 salliorm kısaca digerlerine ip yasaklamaktansa server ip'ni manuel olrk deiş ;) yada agdaki tüm pc lere manuel ip ver.....
    manuel ipden kastımda elle kendi belirledin ip yi kullanmasıdır....

2. walla 2. sorudada cok fazla şey istemişsin :D ama bazı istediklerinden bazılarının cevaplarınıda bende merak etmio değilim..... ama wirless kullanlara internet baglantısını önlemek icin acaba mac filter denenebilrmi ? yani mac filter dışında kalan adresler acaba lan ı görebilrmi denemek lazım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a1ps -- 2 Mayıs 2007; 13:29:52 >
  • @a1ps
    Teşekkür ederim.
    1.soru için: Çok pratik bir öneri nasıl aklıma gelmedi hayret.

2.soru için:Wireless ayırmayı bilemiyorumda, Karşılarına ilk sayfayı çıkarmayı, bana biraz apache tomcat + mysql yardımı ile olacak gibi geliyor.
    Denemek için sabırsızlanıyorum hemen başlayacağım. Sorunu çözdüğümde ilk haberi sana vereceğim, desteğin için teşeekür ederim.
  • önemli deil dostum 9108 ile ilgili hertürlü soruya acıgım ewde baya süreden beri kulladıgım icin her özelligini kurcaladım diyebilrm :D

2. soruya>>>> wirless'a 9108 üzeriden baglanmicaklarmı ? eyer öleyse modem üzerinde bir ayar gerektirir gibime gelio bana ama sen gene bildini dene dostum ama eger extra bir wirless ap si server üzerinden yada server baglı bi switch üstünden cıkış alıcaksa senin dedigin gibi olablr ama serverin baglantisini saglayan 9108 wirlessinida bunu yapmak istiyorsan gene modem özelliklerine kaldın dicem ama firmwarede hic böle bişey gözüme carpmadı benim :S

ayrıca bu söledin şeyi yapabilrsen cidden bende ögrenmek isterim ;)

hatta bu olayı extra bi başlık olrk acıcam galba forumda belki farklı isimle daha cok ilgi ceker banada lazım bu olay cünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a1ps -- 2 Mayıs 2007; 20:31:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.