Şimdi Ara

Üst segment - PC KİLİTLENME DONMA HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba , öncelikle sistemimi belirtip başlamak istiyorum.
    Asus Amd Radeon R9 290X 4GB 512Bit GDDR5 (DX11.2) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (R9290X-DC2-4GD5)
    Corsair Vengeance Pro 16GB(2x8GB) 1600MHz DDR3 Soğutuculu Ram (CMY16GX3M2A1600C9)
    AMD FX X8 9590 Soket AM3+ 4.7GHz 16MB 220W 8 Çekirdek Su Soğutmalı İşlemci
    COOL MASTER SILENT PRO M II 80PLUS 1000W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
    ASUS M5A97 EVO R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) Anakart
    ASUS 23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
    WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
    SSD 120 gb mevcuttur.

Arkadaşlar bu sistemi topladım kasayı kurdum güncel tüm driverları yükledim aida64 gibi test programlarına soktum ısı kontrollerini yaptım.
    Daha önceden m5a97 evo r2.0 vardı sürekli pcde kilitlenme mouse ekran donma arıza oldugu için ürün değişikligine gidip m5a99x evo yu tercih ettim. bu anakartta bir sıkıntı yok
    Ancak COD : Advanced warfare - Battlefield 4 - Battlefield Hardline - Crysis 3 gibi yüksek motorlu oyunları çalıştırdıgımda Ekran kartının cok ısındıgını fark ettim. oyunu oynuyorum gayet güzel birden ekran kilitleniyor (görüntü var) mouse fare çalışmıyor sistem kilitleniyor İşlemcim sıvı sogutmalı ancak yük bindiğinde aşırı ısınma oluyor içeriye üfleyen fan cok sıcak üflüyor buda ekran kartını cok etkiliyor. Fotoğrafda atabilirim.
    Her türlü yardma açığım şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChetossS -- 12 Temmuz 2015; 20:24:26 >

• Anakart yüzünden olabilir 990 çipset gerekli o işlemciye bildiğim kadarıyla

Edit: anakartı değiştiğiniz halde sorun devam ediyorsa sorun psuda olabilir. Benzer sorunu psu değişerek çözmüştüm zamanında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valkyn skoria -- 12 Temmuz 2015; 21:58:05 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam işlemci 220w ama 2 anakart da 140w destekliyor onun da etkisi var eğer 8320 veya 8350 ile denerseniz kasmaz diye düşünüyorum bence anakartlar yükaltında yetmiyor olabilir
  • Arkadaslar denemediğim sadece psu var. şöyle bir şey farketim power tusuna basıtıgmda güç 5 sn sonra geliyor 10 sanyede pc acılıs süresi var windows 8 ekranına gelince tekrar bi güç kesntisi olup tekrar çalıştırıyor 1-2 sn sürüyor.
  • Kromatit kullanıcısına yanıt
    Bu hiç aklımda yoktu şuan mantıklı geldi söylediğin ama ürün degişim iade süresi sona erdi bu iş bana pahalıya patlar senin dedginin aksine fx990 o işlemciye süper uyumlu bir kart 220w destekliyor tabi fiyatıda tuzlu dedigim gibi çaresiz kaldık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChetossS -- 12 Temmuz 2015; 23:15:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uretici sitesinden bakin 140w gosteriyor ben de 8320 ile 990 fxa cipset kullaniyorum memnunum

Islemci voltajini otomatik yerine sabitleyerek denemeye calisin

• Nasıl yaparız onu acıklıyabilirmisin

• Başka bir çözüm önerisi olan profesyonel arkadaslardan yardım bekliyorum yokmu ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.