Şimdi Ara

Usta önerisi-Veya gidilmemesi gereken usta önerisi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
339
Cevap
23
Favori
83.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pejo 406 v6 için ist avrupa usta ve servis tavsiyeniz??
  • arkadaşlar trigel ve v kayışı değişimi için daha önceden tanıdığım ümraniyedeki ustama gitmeye karar verdim,yarın tekrar bilgi veririm.
    zannedersem ön frenlerde değişecek kale 35 trw 40 lira, parçacı kale daha iyi diyor siz nedersiniz.
    birde parçacı v kayşının bilyesine gerek yok dedi araç 30 binde değiştirmesemmi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçim sana kalmış, yerli sermaye kazansın veya kendini kanıtlamış markada olarak değerlendir.

V kayışında gergi rulman mı var, cahilliğime ver hiç duymadım. Triger gergisi ise değiştir.

Dediğin gibi v kayışında bilya varsa ucuz bişeyse değiştir, yok uçuk fiyatı varsa 30.000 km çok değil sorun çıkaracağını sanmam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 21 Mart 2016; 19:37:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tunc52 kullanıcısına yanıt
    v kayışının gergi rulmanı 60-80 lira civarı .renodaki v kayışı direksiyon klima ve birkaç aksesuarı birden çalıştırıyor,paliodaki daha basitti direksiyon ayrıydı gergi rulmanı yoktu galiba.
    belki 8 v-16v farklı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 21 Mart 2016; 19:45:24 >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Palio da yok evet. Birçok araçda şarj dinamosu ile gerginliği ayarlanıyor.

Değişimi basit bişeyse sorun çıkarttığında değiştire bilirsin. Çok hayati önemi olan parça değil. Sadece bilya için triger değişimi gibi uğraş ve masraf gidiyorsa tabii değiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 21 Mart 2016; 20:40:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

Değişimi basit bişeyse sorun çıkarttığında değiştire bilirsin. Çok hayati önemi olan parça değil. Sadece bilya için triger değişimi gibi uğraş ve masraf gidiyorsa tabii değiştir.

şarj dinamosu en altta, görebildiğim kadarıyla v kayışından farklı gibi duruyor öyleyse onuda değiştiricem.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

şarj dinamosu en altta, görebildiğim kadarıyla v kayışından farklı gibi duruyor öyleyse onuda değiştiricem.

Gözünü seveyim palionun tüm kayış ve filtreler 100 lira bişey di. Bikaç defa direksiyon kayışı atmıştı onu da 2 dakikada kendim takıp devam ediyordum :)

• Renault-Fiat-Hyundai marka aracınız varsa istanbul anadolu yakası kartal oto sanayide C-3 blokta bayram otomotiv nevzat usta var. işinin ehlidir gerçek ustadır. dükkan araba doludur ,adamı kazıklamaz ,gereksiz parça değiştirmez,mümkünse tamir yoluna gider sürümden kazanır. tavsiye ederim

yalnız öyle gider gitmez yaptıramayabilirsiniz. içerisi hep fulldür.
    kale markayı daha önce anahtarlarda falan duymuştum adamlar disk yada balatada mı üretmeye başladılar.Eğer yerli üretim ise garantisi var diye biliyorum o parçaların.Daha önce ben yan sanayi yerli aldığımda adam 6 ay garantisi var demişti.Bence de yerliden yana kullan kararını.Zaten artık eskisi gibi değil insanlar bilinçli bir şekilde tüketime geçtikleri için markalar bilinirlik olabilmesi adına iyi parçalar çıkarıyorlar.Aracın km sine göre değerlendirme v kayışı rulmanı için.Araç 30 bin olabilir ama 6 yıllık araçta olabillir.Eğer araç 2-3 yıllık ise km sine göre değiştirmen gerekmez.Ama yaş olarak 4 yaş üstüyse değiştir derim.Bu arada triger için de km erken değil mi?Trigerler minimum 90 bin yada 5 yıl içinde değişmesi gerek diye biliyorum.Acaba yanlışmıyım.Ümraniyede hangi ustaya gidiyorsun acaba?Sana fiyat ne çıkardı?Beykozdaki ustaya danıştın mı fiyat anlamında?Bende nisan başında alt takımı komple yenileyeceğim minimum 1-1,5 arası masraf çıkacak

• damonbounce kullanıcısına yanıt
    peki fiyat anlamında bilgi verebilirmisin?Mesela en son aracını neden oraya götürdün işçilik ne kadar tuttu hangi işlem için?
  • evlenecek kız arar gibi helal süt emmiş usta arıyoruz..Gaziantep te hyundai den anlayan iyi bir hakkını alıp daha sorunu çözmeden müşteriye nasıl çakarım diye hesap yapmayan usta varmı? 4-5 yıldır bulamadım belki yardımcı olan olur..
  • motor ustası arayan varsa istanbul seyrantepe de bu konuda iyi bir usta var

kia hyundai grubunda yetkili servislerde uzun yıllar çalışmış olan eskiden yarış arabaları da hazırlayan ve oldukça tecrübeli bir ustadır, her türlü güncel araca kadar tavsiye ederim, titiz ve temiz çalışır, gereksiz şeyleri de değiştirmeye kalkıp kazıklamaya çalışmaz

adresi nato caddesinin paralelinde kalan bildik sokakta, serkan oto hakkı usta
  • arkadaşlar az önce sanayiden geldim,orjinal triger seti 165 tl+fren balatası tw 40tl+sprey 10 tl ödedim, ayrıca boğaz kelebeğinide temizlettim toplam100 tl işçilik ödedim

araçtan çıkan orjinal balatada trw idi,triger dayco bilyesi inna çıktı,aldıklarımda aynı marka oldu,yani maise ait hiçbir parça çıkmadı.

rölanti düşmesi düzeldi,şimdide biraz yüksekten normale geç düşüyorama onu çözeriz adaptasyonla felan düzeltiriz.

İşçilik fiyatı normal. Sadece boğaz kelebeği temizliği için 50 tl den kapı açıyorlar.

• quote:

İşçilik fiyatı normal. Sadece boğaz kelebeği temizliği için 50 tl den kapı açıyorlar.

kardeşim o kadar basitki 4 vida açıp çıkartıyorsun,balata spreyiyle temizleniyor.
    bidahakine kendimde yaparım,bakım 100 dakika kadar sürdü lift doluydu yerde uğraştılar.

dediğim gibi şarz dinamosu kayışı ayrı imiş ama gerek yok dedi diğerlerine,zaten v kayışınıda 2 yıl kadar önce başka bi sebepten değiştirmiştim.

ama acele etmişim o triger daha bayaa zaman giderdi yepyeniydi.

Bende trigerin bu kadar erken değişmesine şaşırmıştım.Ama işçilik uygun tutmuş.Normalde triger değişimi çoğu yerde 150 tlden fiyat açıyorlar.Hangi ustaya gittin?Yeri nerde.Daha önce boğaz kelebeği temizliği basit demiştim.Bujilerde basit olay.Keza filtrelerde aynı.Zor olan motorun içini açıp parçaları değiştirmek :) Fiyat olarak hakikaten iyi tutmuş.
  • - araç benzinde zor çalışıyor, benzindeyken gitmiyordu. benzin pompası içindeki hortumlar delinmiş onu yaptırdım 50-100 arası bişey aldı hatırlamıyorum

- arkadan uğultu geliyordu arka tekerlek bilyalarını değiştirttim parça işçilik dahil 150 civarı tuttu

- soğukken stop etme ısınınca da dengesiz çalışma sorunu vardı. subap ayarın bozuk dedi yaptırdık 50tl ona aldı (geçen ay)
  • Ankarada özellikle şaşmazdakilerden bıktım, iyi bir renocu bilen varmı,işçiliği uygun işten anlayan..
    Karacaören sanayide özellikle
    Bi kalorifer peteği takılcak gögüs sökülüp..

Aslında mantıkken ustanın para almaması gerekir zaten.Yaklaşık 1 hafta olmadan sorun çözülmediyse bu parçadan olabilir veya ustanın parçayı hatalı montajından kaynaklanabilir her şekilde bunu yapmakla yükümlüdür.Yeni yapılan bir işlem sonuçta hadi 1 ay geçse üstünden anlarım,o çay parasınıda boşa verdiğini düşünüyorum Sonuçta parçayı kontrol etmek,montajını yapmak onun yükümlülüğünde ücret ödemekte senin,sen ücreti ödedin ama usta kendi yükümlülüğünü yerine getirmedi diye düşünüyorum.Bu benim kendi düşüncem :)
  • hırsızlar clio'nun sağ ön kapıdaki kelebek camını kırdılar.

Pazar günü açık servis bulabilir miyiz?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.