Şimdi Ara

Üstadlar yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir win7 imajı hazırlamam lazım fakat sorun imaj değil. İmajdan kısaca bahsedeyim size. Disk 3 bölümden oluşacak. C: - D: - E:

C:Windows
    D:Oyunlar
    E:Coin

Kendi yazılımımız olan coin çalışacak bu imajda ayrıca oyun yüklü olacak ve windows'ta kişiselleştirilmiş olcak. Buraya kadar sıkıntı yok.

Benim istediğim disk kullanıma hazır hale geldikten sonra yüklenmiş olan driverleri hiç yüklenmemiş gibi nasıl kaldırabilirim? Yani diski hangi konfigürasyona takarsam takayım windowsun ilk konfigurasyonuymuş gibi olsun driverleri onagöre arayıp yüklesin istiyorum.

Böyle bişeyin mümkünatı varmıdır? Var ise nasıl yapabilirim hangi yolu izlemeliyim yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım...

• Sysprep yapman gerekiyor:

Sysprep aracı ile bilgisayarımızın sanki ilk defa açılıyormuş gibi gösterebiliyoruz. Bu gibi durumlar binlerce bilgisayar gerektiren ortamlarda kolayca windows kurulumunu gerçekleştirmemizde yardımcı oluyor.

Sysprep aracı ile bilgisayarımızın Computer SID bilgisini ve User SID bilgisini silmiş oluyoruz, bu sayede aynı windows imajı üzerinden birden fazla kurulum gerçekleştirdiğimizde kullanıcı ve bilgisayar çakışma problemi yaşamamış oluyoruz.

Sysprep Çalıştırma

Bilgisayarımızın çalıştır ( windows + r ) kısmını açıyoruz ve sysprep yazıyoruz. Yada C:\Windows\System32\sysprep konumuna gidip sysprep.exe yi çalıştırabiliriz.

Karşımıza gelen ekranda generalize‘ı tıklıyor, varsayılan olan OOBE yi seçiyoruz ve eğer bilgisayarımızın direk olarak imajını alacaksak alttaki kutucuktan shutdown seçeneğini seçiyoruz. Bu seçenek tabiki size kalmış birşey. Tamam dedikten sonra arkamıza yaslanıyor ve sysprep işleminin bitmesini bekliyoruz.

Eğer sysprep işlemini dos komut satırı aracılığı ile yapmamız gerekirse;

C:\Windows\System32\sysprep dizininde gidip;

C:\Windows\System32\sysprep> sysprep /generalize /oobe /reboot /unattend:unattend.xml

ile işlemimizi gerçekleştirebiliriz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.