bilgisayarım uyanip her actigimda bi iki saat icinde mavi ekran hatasi veriyor ve hata her seferinde farklı ve ne yaptığımdan bağımsız bazen hiçbişi yapmazken bile oluyor.ama isin garip tarafı resetledikten sonra bi daha kapatıncaya kadar ne kadar zorlarsam zorlayayım hicbi sorun cikmiyor. sorunu bulmak icin yaptiklarim :
yeni ve farklı versiyonlarda ve farklı disklere winxp kurdum defalarca remi test programiyla test ettim hatasız görünüyor sanal belleği remin 1,5 katına sabitledim denemediğim bios konfigürasyonu kalmadı yeni ekran kartı aldım antivirüs ve firewall u devre dişi biraktim bişi farketmedi ısınma sorunu da yok cünkü restarttan sonra 3 gün kapamadigim oluyor bazen ve hic sorun olmuyor ne kadar yüklensem de linux kurdum diger diske ve ölümüne zorladm makinayı resetlemedi hiç
Everest ile aldığım sistem özeti ;
Bilgisayar İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Professional OS Servis Paketi Service Pack 1 DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Bilgisayar Adı DAUM (DAUM) Kullanıcı Adı Administrator
Anakart CPU Türü Intel Celeron D 320, 2400 MHz (18 x 133) Anakart Adı MSI 661FM2-V (MS-7060) (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) Anakart Çipseti SiS 661FX Sistem Belleği 512 MB (PC3200 DDR SDRAM) BIOS Türü Award (08/10/04)
Görüntü Birimi Görüntü Bağdaştırıcısı HIGHTECH RADEON 9600XT 256MB (128 MB) 3D-Hızlandırıcı ATI Radeon 9600 XT (RV360) Monitör Philips 107E [17" CRT] (CX 918296)
Çokluortam Ses Bağdaştırıcı SiS 7012 Audio Device
Depolama IDE denetleyici SiS PCI IDE Controller SCSI/RAID denetleyici VAX347S SCSI Controller Disk Sürücüsü SAMSUNG SV1021H (9 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100) Disk Sürücüsü SAMSUNG SP0802N (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) Optik Sürücü HL-DT-ST CD-RW GCE-8400B (40x/12x/40x CD-RW) Optik Sürücü HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B Optik Sürücü SCSIVAX DVD/CD-ROM SCSI CdRom Device SMART Sabit Disk Durumu OK
Giriş Klavye HID Keyboard Device Klavye Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard Fare PS/2 Compatible Mouse
Ağ Ağ Bağdaştırıcısı SURECOM EP-320X-V/V1 32bit PCI 10/100M Ethernet Adapter (10.0.0.10)
ÇILDIRCAM YA
Tam olarak sorun şundadır diyemeyiz tabiki.Fakat ilk seferde hdd ile xp uyuşmazlığı gibi görünüyor.Bunun yanında ram lerde de uyuşmazlık olabilir.Anakartta sorun olabilir.Bu tür şeyleri anca başka pc deneyerek sorunu anlayabilirsin.
eski p3 sistemimde de bu xp ve bu hddler vardı sorun cikmiyordu..remlerde uyuşmazlik da yok cünkü tek parça 512 var..anakartin stabilitesini nasil ölçebilirim ? linuxte böyle bişi olmuyo bence yazılımsal bişiler var ama.uygun konfigürasyonu tutturamadim bir türlü..anlamadiğim hatadan sonra resetlenince ne değişiyor ki hiçbi şekilde sistem hata vermiyor tekrar kapatip açincaya kadar..