< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 19 Kasım 2017; 19:13:42 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 19 Kasım 2017; 19:13:42 > |
Ustaların çoğu böyle. Ar, namus, haya sahibi ustalar da vardır elbet ama benimde şahit olduğum kişiler hep yapılan işin çok daha fazlasını sigortadan koparmanın peşinde. Bazen sigorta eksperleri de saçmalayabiliyor ve ustanın fahiş kazancına destek olabiliyor. Bunu da unutmayın.
|
Evet eksperlerde işin kurdu olmuş artık. Sigortadan yana tavır alıyorlar. Sanki babaların şirketi sanki onların cebinden çıkıyor. Eksper ne kadar fırlama olursa az hasarla kurtarırsa şirkette prim veriyor dosya veriyor. Kaportacılarda mecbur eksperlere göre piyasalarını belirliyorlar. Ben kaza yaptığımda kaportacıya açıkça eğer şişirecekseniz beni de görün dedim. Bana da kalsın bişeyler dedim. Olmaz artık eskisi gibi değil yapamıyoruz dediler. %100 haklı olmama rağmen bir ton masrafım oldu çekici parası benden gitti. Çekici parası iadesi için fatura talep ettim kdv si bana girdi. Kaportacı parasını erken istedi para yoktu kredi kartımdan nakit avans çektim faizi yine bana girdi. 1 ay arabasız kaldım. Bu süre zarfında bir kaç günlüğüne arabaya ihtiyacım oldu kiralamak zorunda kaldım o da benden gitti. Allah kaza bela yaşatmasın servise sanayiye muhtaç etmesin. Mağdur olan sen oluyorsun senden hariç herkes kazanıyor.
|
Şişirme olayi artik eskisi gibi olmuyor
Eksper bir tampona 500 600 yazan kaportaciya gelmeden tmm yap diyoe ama adam tutup 1000 tl derse eksper geliyor pazarlik yapiyor adamla adam pazarliga yanasmazsa baska kaportaciya yonlendiriyor arac sahibini |
Ben daha parasını sokağa atan aptal yerine konan sigortacı görmedim ki bahsettiğimiz kimseler sigorta yani.
Yetkili servise çok bulaşamıyorlar ama dışarıda kılı kırk yarıyorlar emin olun. Kimsenin sokağa atacak parası yok. Tahmini ortalama onarım bedeline göre fiyat veriyorlar. Atıyorum o hasarın aynısını X usta 400 TL'ye Y usta 450 TL'ye yapıyordur. 500 - 600'e kadar esneyebilirler. Ama 250 liraya yapılacak işe 500 TL ödeyen ahmak sigorta ben daha görmedim. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|