Şimdi Ara

ustalara bir sorum olacak !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mp3 playerlardaki snr değeri yükseldikçe sesin kalitesimi artar yoksa ses şiddetinin yüksekliğimi ?

mesela samsung mp3 çaları dinledim ses kalitesi baya iyi ses çıkışıda 20 mw snr değeri 88 db gözüküyor verilerinde.

thomson marka mp3 çaların bir modelini dinledim. ses samsungdaki kadar kaliteli değildi fakat verilerinde 103.6 db yazıyor..

kafam karıştı arkadaşlar yardımcı olurmusunuz?

• db sesin şiddetini gösteren birimdir..yani o ne kadar şiddetli ses verebildiğini gösterir ses kalitesini değil..
  • 103 db olması için çok fazla güç çekmesi lazım.SNR arttıkça sadece kalite artar şiddeti değişmez .zaten snr değeri 90db falan oluyor en kaliteli olayerda bile.Üretici firmnın verdikleri değerler sallama her marka için böyle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: slhsm

db sesin şiddetini gösteren birimdir..yani o ne kadar şiddetli ses verebildiğini gösterir ses kalitesini değil..

Arkadaşım db birimi şiddet değil oran birimidir. güç için : 10log a voltaj için : 20log a değerine dB denir.
  • teşekkürler arkadaşlar... resident biraz daha açabilirmisin dediklerini bişi anlamadım ...
  • peki o ses kalitesını hissedebilicek kalitede kulaklığın varmı ?
  • şimdi dB olarak birçok şeyde kullanabilirsin.Aynı bit gibi düşün.Hani 64 bit işlemci de var 256 kbit internet hızı da var.neyse SNR nün toplam sinyal gücünün gürültüye oranıdır.100db çok iyi bir değerdir.Ama mp3 playerlar bu değere çok zor çıkarlar.uydu tv izliyorsanız bu değer 45 dB kadardır.Ama ses şiddeti olan oalrak da db ya da sone değerleri kullanılır. 120 dB uçak sessi kadar bir değerdir insanı son derece rahatsız eder.her 3 dB lik artış ses gücünde 2 kat anlamındadır.3 dB aşağısı yarım güçtür.
    saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne olacak benim bu gaz sorunum?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

3 dB lik artış ses gücünde 2 kat anlamındadır.

değildir
    her 10 db lik artış birbirinin yüz katıdır
    örneğin 20 db 10 db in 100 katıdır
  • quote:

Orjinalden alıntı: maniac1987

quote:

3 dB lik artış ses gücünde 2 kat anlamındadır.

değildir
    her 10 db lik artış birbirinin yüz katıdır
    örneğin 20 db 10 db in 100 katıdır

Hacam 10log a alırsan 10 db 100 kat olur .Benim 3 db artışın 2 kat olduğu da 20 log a dan geliyor.Yani iyi düşünmeden yazmamak lazım.
  • resident çok teşekkürler... böyle daha açıklayıcı oldu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakaboli -- 24 Kasım 2006; 13:54:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.