< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Tamirciler buraya,sorum size
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Genel olarak bilgin iyi elin de yatkın ise sen de yapabilirsin.
Programlar için ise birincisi yurtdışında tamir kitapları var(bknz Haynes). Zaman zaman onların da kitaplardan baktığını görebilirsin. Tüm süreci sana tane tane açıklıyor, nerde ne var hangi sıralama ile sökülüyor hangi tork ile vidası sıkılıyor vs. Ona bakarak yapıyorlar.
İkincisi tek değiller arka planda yardım aldıkları kişiler de var.
Bence önemli olan arızayı teşhis edebilmek onu da başkalarından fikir alarak yapıyorlar. Tamir ettikleri çoğu arıza da mekanik yıpranma zaten. Örneğin araba soğukken lpg de tekliyor ısınınca benzinde tekliyor gibi bir arızayı tamir ettiklerini ben görmedim. Diğerleri de sök-tamir et veya değiştir-tak.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Genel yapısını bilen usta cogunu yapabilir hocam şanzıman söker tek farkı dolup tapalarının konumu farklı yerdedir.Triger söker sentesi farklıdır benim dikkat ettiğim tek şey triger mi yaptırıcam apartı varmı ? Varsa zaten egzantrik cizgileri,Krank çizgi ve kitlemeleri takınca sert ve gevşek yapmazsa gergisi otomatik ayarlıyor demem o ki sistem cogunda aynı , içiniz rahat etsin istiyorsanız renaultsa renault özel servisi,fiatsa fiat özel servislerini tercih edebilirsiniz
-
Motora ve araca özel durumlar(triger sentesi vb) haricinde bütün arabalar benzin / dizel vb özelinde olmak kaydıyla hemen hemen aynıdır. Bizim ustalar ezberci olduğundan dolayı alt takım ve motor aksamı clio/kangoo'yla ortak olan twingo'yu görünce ben anlamam bundan der bakmaz. Ama kafasını çalıştırsa zaten %90-95 oranında önceki yaptığı işin aynısını yapacaktır. Zihniyetle alakalı.
-
çok tskkürler arkadaşlar..tam bir tamirat tadilat programı tutkunuyum,bütün bölümlerini izledim diyebilirim.günlük hayatta 2016 328d kullanıyorum,metalik sarı,jantları kendim sprey boyayla kırmızıya boyadım.birazda tuning yaptırdım.,bir de dededen kalma 1987 E30 M3 var,garajda yatıyor 12senedir,çalışmıyor bile..onu aynı programdaki gibi bizzat kendim yeniden yaratma hayalim var,tabiki gereken yerlerde pro-yardım alıcam,ancak aynı programdaki gibi işin %80nini dışarıdan satın alacağım parçalarla bizzat kendim yapmak istiyorum,almanyadan bile parça getirtirim gerekirse,arabayı kaldırıp,komple söküp..kesinlikle çürügü pası yok,6ayda-1senede..önemli degil,kim görse sorunun motorda olduğunu söyledi ..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X