Şimdi Ara

ustalara duyurulur..747-400 ü kaldıramıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ustalara bir sorum olcak ben 737-800 ü gayet iyi kaldırıyorum ama aynı işi 747-400 de beceremiyorum pist bitiyo uçak kalkmıyo 737-800 e girdiğim değerlerin aynısını giriyom banamısın demiyo nerede yanlış yapıyorum acaba 737-800 e altitude 12,000 hız olarak 200 5 derece flap açıyom otopilot yapınca uçak gayet güzel kalkıyo ama 747-400 de olmuyo bide bi sorum daha var oda 747-400 loc düğmesi yok localizeri neyle yakalayacağım 737-800 de var ona basıp ondan sonra app ye basıp iniyom size zahmet bi yardım etseniz......emeğe saygı şimdiden...

• quote:

Orijinalden alıntı: laconte775775

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    yada bu uçak için hangi pistler de kalkar örnek bursadan kaldıramadım
  • quote:

yada bu uçak için hangi pistler de kalkar örnek bursadan kaldıramadım

Alıntıları Göster
    LTBE mi LTBR mi LTBE ise ordan crj200 zor kalkıyor
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: laconte775775

747-400 ü

uçak hareket ediyor mu peki? yoksa yerinde mi duruyo yerinde duruyosa uçak paketi bozuk olabilir.Sana önerim St.Marteen adasında (hollanda) Princess Juliana Airport havaalanında deneme yap orda da kalkmıyorsa senin uçakta sorun var flap`ları 10 yada 15 yap bence hızlanırken 10 yap hızlanınca tam kalkçakken flapları 15 yap ve kalk ordada kalkmıyorsa senin uçak bozuk.Gerçekte Princess Juliana Airport`ta kalkıyor o söylediğin uçak

• quote:

Orijinalden alıntı: pılots

quote:

747-400 ü

uçak hareket ediyor mu peki? yoksa yerinde mi duruyo yerinde duruyosa uçak paketi bozuk olabilir.Sana önerim St.Marteen adasında (hollanda) Princess Juliana Airport havaalanında deneme yap orda da kalkmıyorsa senin uçakta sorun var flap`ları 10 yada 15 yap bence hızlanırken 10 yap hızlanınca tam kalkçakken flapları 15 yap ve kalk ordada kalkmıyorsa senin uçak bozuk.Gerçekte Princess Juliana Airport`ta kalkıyor o söylediğin uçak

Alıntıları Göster
    uçak hareket ediyo pisttin sonuna doğru kalkar diye bekliyom ama olmuyo pist dışına çıkıyo bide 747-400 ün kalkış prodesürü nasıl olmalıdır..

• quote:

Orijinalden alıntı: pılots

quote:

747-400 ü

Alıntıları Göster
    LTBE

• quote:

LTBE

Alıntıları Göster
    Selamlar,

1- Ucagin agirligina dikkat. FS'de ucanlardan gordugum kadariyla butun depolari sonuna kadar dolduruyorlar. Ayrica ucak yukluyse bu durumda maksimum kalkis agirligini fazlasiyla asarsiniz. Gercek hayatta ucaklar asla tam dolu yakit tanki ve tam dolu kapasite yukle kalkmazlar, kalkamazlar. Ucaklar yakit-yuk arasindan birini secip buna gore ucarlar. Az yuk-uzun menzil, cok yuk-kisa menzil.

2- Pistin uzunluguna dikkat. Gidip de 3000 feetlik bir yerel hava alanindan kaldirmayin ucagi. Illa kalkacaksaniz Avro RJ-100 gibi ucaklarla kalkin :)

3- Kalkis icin hayati iki unsur: flap ve trim. 747 icin uygun kalkis flap ayarina gelin, pistte kosmaya basladiktan sonra degistirmeyin, ucak kosmaya baslamadan trim ve flap ayari hazir olsun.

4- Ucagin yerden havalanmasini beklemek diye bir kalkis teknigi yoktur. Uygun hiza gelince rotasyonla on tekerler kesilir ve devamı gelir. Bu hiz ucagin agirlina gore degisir. Erken kaldirirsaniz kuyrugu vurursunuz.

5- Pist basina hizalanin. Fren uygular sekilde motorlara yuzde 50-70 civari guc verin. Motorlar tepki verip kararli hale gelince tam guc uygulayip freni birakin.

6- Kalkarken otopilot acilmaz. Otomatik kalkis olmaz, en azindan ilk 400 feeti elinizle asin, burnu 15 derece ve biraz ustunde tutarak tirmanin. Kararli bir hiz tutturun, 200'lere cikmaya can atmayin, ilk tirmanmada agir ucaklar bile o kadar hizlanmaya gerek duymaz.

Not: Kalkisinizi pistin sonundaki esigi en az 35 feet irtifa ile asacak sekilde yapmaniz lazim. Bakalim boyle yapiyor musunuz?

Sevgiler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

LTBE

Alıntıları Göster
    quote:

LTBE

hocam ltbe den a318 kalkmıyor ordan deneme gir LTBA da dene yarısında kalkarsın :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan53

quote:

LTBE

hocam ltbe den a318 kalkmıyor ordan deneme gir LTBA da dene yarısında kalkarsın :D

Alıntıları Göster
    cevaplarınız için sağolun arkadaşlar bide sizin dediğiniz gibi yapcam....
  • quote:

cevaplarınız için sağolun arkadaşlar bide sizin dediğiniz gibi yapcam....

Alıntıları Göster
    Everready hocam ya valla siz anlatırken ellerim terledi ne büyük sorumluluk yav kalkarken stall falan olsa Allah korusun gerçekten çok zor bi iş aslında ya Allah kolaylık versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geberit

Everready hocam ya valla siz anlatırken ellerim terledi ne büyük sorumluluk yav kalkarken stall falan olsa Allah korusun gerçekten çok zor bi iş aslında ya Allah kolaylık versin.

Alıntıları Göster
    Sagolasin sevgili geberit. Kalkisin bir iki muhim detayi vardir, onun disinda o kadar dert degil aslinda. Wilco ya da PMDG gibi ucaklarla ucuyorsaniz V1, Vr ve V2 denen onemli hizlar elinizde olur zaten. Bunlarla olabildigince gercekci bir kalkis tatbik edebilirsiniz:

V1: Kalkisin iptal edilmeyecegi hiz, bu hizdan once kalkisi iptal ederseniz guvenle durmaniz mumkundur ama sonrasinda bu ihtimal yok gibidir. V1 gecildikten sonra ucagin ucus guvenligini cok ciddi etkileyen bir ariza yoksa mutlaka havalanmak gerekir. Bir motorun tamamen devre disi kalmasi da bu duruma dahildir. Ucaklar tek motorlarini kaybettikten sonra da havalanip tirmanacak sekilde tasarlanir.

Vr: Burnun kaldirilmaya baslandigi ilk hiz.

V2: Ucagi, tek motoru yokken guvenle ucurabileceginiz hiz. Iste ucaklar ilk kalktiklarinda inis takimlarini toplayip ilk bir kac bin feeti V2+20 kts. civari hizla tirmanir. Siz de kalkista 200 ile tirmanmak yerine V2 degerine biraz ekleyerek o hizi tutturun (Bu durumda bir motora kus girse bile hiz kaybi yasansa da V2 hizi tutturulup ucagi duzgunce ucurmak mumkundur). Zaten dikkatinizi cekerse, PMDG 737 girdiginiz hiza 20 ekleyip onu gosterir ilk tirmanista. Siz V2'yi gireceksiniz, kalkistan sonra o otomatik olarak V2+20 yapar.

Gevezelik tuttu yine :) Sevgiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eveready

Sagolasin sevgili geberit. Kalkisin bir iki muhim detayi vardir, onun disinda o kadar dert degil aslinda. Wilco ya da PMDG gibi ucaklarla ucuyorsaniz V1, Vr ve V2 denen onemli hizlar elinizde olur zaten. Bunlarla olabildigince gercekci bir kalkis tatbik edebilirsiniz:

V1: Kalkisin iptal edilmeyecegi hiz, bu hizdan once kalkisi iptal ederseniz guvenle durmaniz mumkundur ama sonrasinda bu ihtimal yok gibidir. V1 gecildikten sonra ucagin ucus guvenligini cok ciddi etkileyen bir ariza yoksa mutlaka havalanmak gerekir. Bir motorun tamamen devre disi kalmasi da bu duruma dahildir. Ucaklar tek motorlarini kaybettikten sonra da havalanip tirmanacak sekilde tasarlanir.

Vr: Burnun kaldirilmaya baslandigi ilk hiz.

V2: Ucagi, tek motoru yokken guvenle ucurabileceginiz hiz. Iste ucaklar ilk kalktiklarinda inis takimlarini toplayip ilk bir kac bin feeti V2+20 kts. civari hizla tirmanir. Siz de kalkista 200 ile tirmanmak yerine V2 degerine biraz ekleyerek o hizi tutturun (Bu durumda bir motora kus girse bile hiz kaybi yasansa da V2 hizi tutturulup ucagi duzgunce ucurmak mumkundur). Zaten dikkatinizi cekerse, PMDG 737 girdiginiz hiza 20 ekleyip onu gosterir ilk tirmanista. Siz V2'yi gireceksiniz, kalkistan sonra o otomatik olarak V2+20 yapar.

Gevezelik tuttu yine :) Sevgiler.

Alıntıları Göster
    hocam 747 modelleri hantal uçaklardır kalkarken flap lar 20 olmalı havanın kaldırma kuvvetini kullan bak o zaman çok kolay olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karot28 -- 14 Nisan 2008; 16:20:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: karot28

hocam 747 modelleri hantal uçaklardır kalkarken flap lar 20 olmalı havanın kaldırma kuvvetini kullan bak o zaman çok kolay olacak

Alıntıları Göster
    kullanduığı pist LTBE abi orda ucağın boyu nerdeyse pistin boyu kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: karot28

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: karot28

LTBE'den a330-200 ü zor kaldırıyorum 747 kalkamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: yesil286

quote:

Orjinalden alıntı: karot28

LTBE'den a330-200 ü zor kaldırıyorum 747 kalkamaz

Alıntıları Göster
    ltba dan da kaldıramadım ya denedim pistin dışına çıktım üf yaaaa

• quote:

ltba dan da kaldıramadım ya denedim pistin dışına çıktım üf yaaaa

Alıntıları Göster
    bi de yakıt deposuna nasıl azaltırım ve nereden
  • quote:

bi de yakıt deposuna nasıl azaltırım ve nereden

Alıntıları Göster
    allah allah yakıt full depo galiba ondan kalkmıyor. yakıtı fuel and payload bölümünden azaltabilirsin.
  • quote:

allah allah yakıt full depo galiba ondan kalkmıyor. yakıtı fuel and payload bölümünden azaltabilirsin.

Alıntıları Göster
    tamam hallettim en sonunda kaldırdım bide bunda loc düğmesi yok localizeri nasıl yakalayacağım ben bu uçağı ilk kez kullanıyomda
  • quote:

tamam hallettim en sonunda kaldırdım bide bunda loc düğmesi yok localizeri nasıl yakalayacağım ben bu uçağı ilk kez kullanıyomda

Alıntıları Göster
    NAV tuşu var onla yakalayacaksın localizeri.
  • quote:

NAV tuşu var onla yakalayacaksın localizeri.

Alıntıları Göster
    sağol bide sana bi sorum var demin LSGE den LSGG ye bi uçuş yaptım ama ils deki mavi çizgi aşağıda oluyo diğer uçuşlarımda böle olmuyodu nerde hata yapıyorum anlamadım locuda yakalıyo ama olmuyo 737-800 kullandım bu uçuşta diğer uçuşlarımda çizgi yukarıda oluyodu aşağı doğru inerken app ye basıp altitude sönüp iniyodummmm...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.