Şimdi Ara

ux310uq-fb418t / 8gb Ram Gömülü mü Değil mi? (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus zenbook ux310uq-fb418t 8GB modelini geçtiğimiz aylarda satın alırken, kendi içindeki 8GB nin anakarta gömülü geldiği ve ekstra boş bir slotun olduğu söylenmişti.
    Yani 16GB ye yükseltmek için ek bir 8GB lik ram almak yeterli oluyor. Ancak farklı kaynaklarda bunu desteklemeyen yorumlarla karşılaştım. 16gb ye yükseltmek için 16gb almak gerekiyor;tek slotlu olan makinenin üzerinde zaten 8gb nin takılı olduğu gibi.

Konuyu netleştirmek adına sizlerin bilgisine danışmak isterim.
    Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zan -- 1 Aralık 2017; 8:43:25 >

• Ux310uq modelinde dahili ram ve bir adet boş slot var. O boş slot ile 16 ya çıkartılabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wp-bykrm

Ux310uq modelinde dahili ram ve bir adet boş slot var. O boş slot ile 16 ya çıkartılabiliyor.

Cevap için teşekkürler. Asusun web sitesi canlı desteğinden de aynı cevabı alınca 8gb 2133mhz ek rami alıp an itibariyle kullanmaya başlamış bulunmaktayım.
  • Arkadaşlar ben ux430uq var pc ısınmamasına rağmen fanı çalışıyor nasıl fan hızını düşürebilirim ?

• zan Z kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. İyi günlerde kullanın.

• Bumpuss kullanıcısına yanıt
    Bunun için prpgramlar var internette aratıp bulabilirsin. Yeni cihazlarda fan kontrolü daha akıllı aslında gerekmedikçe fazla dönmez. Bende x550jx modeli var o bile arada boştayken tamamen durduruyor fan sesi kesiliyor. Müdahale etmek pek iyi değil bence ama rahatsız ediyorsa dediğim gibi prpgram indirin mesela speedfan gibi ayarlama yapabilirsiniz bu sayede. Ayrıca fan hızını donanım uyumauzluğu veya driver uyumsuzluğu da etkileyebiliyor bazen.

• Hocam buz gibi ama gereksiz çalışıyor ben de anlamadım. Durdursa fanı ısınmıcak i7 ssdli 16gb ramli bilgisayarda internette geziniyorum o kadad yani :) peki biosu falan güncellesem düzelir mi ? Veya bunun için asusun bi programı var mı ? Bir de forumlarda asusun batarya korıma programından söz ediliyor onu da göremedim. Speedfanı araştırıyorum şuan teşekkürler tavsiyeniz için

• Bumpuss kullanıcısına yanıt
    Bios güncellemesi fark edebilir. Fan görevlerinde etkili sonuçta. Denemek lazım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.