evet ilk olarak bozuk olan dosyalarımızın konumunu tarıyoruz ve bu sayede başka bozuk dosyanız varsa Windows bunu onaracaktır onaramadıklarını ise biz yapacağız; bu sadece uxTheme için değil her dosya böyle çözülebilir:
1 ilk önce tarama yapıyoruz kodları yazmak için komut sistemini yönetici olarak açın 2 kod satırına şu kodu "sfc /scannow" yazın 3 3.İşlem tamamlandıktan sonra aşağıdaki iletilerden birini alabilirsiniz: •Windows Kaynak Koruması bütünlük ihlali ile karşılaşmadı.
Bu, eksik veya bozuk sistem dosyası bulunmadığı anlamına gelir.
•Windows Kaynak Koruması istenen işlemi gerçekleştiremedi.
Bu sorunu çözmek için, Sistem Dosyası Denetleyicisi taramasını güvenli modda
gerçekleştirin ve %WinDir%\WinSxS\Temp dizininde PendingDeletes ve PendingRenames klasörlerinin bulunduğundan emin olun.
•Windows Kaynak Koruması bozuk dosyalar buldu ve başarıyla onardı. Ayrıntılar %WinDir%\Logs\CBS\CBS.log konumundaki CBS.Log dosyasına eklendi.
Sistem dosyası tarama ve geri yükleme ile ilgili ayrıntılı bilgileri görüntülemek için Sistem Dosyası Denetleyicisi işlemi ile ilgili ayrıntıları görüntüleme bölümüne bakın.
•Windows Kaynak Koruması bozuk dosyalar buldu, ancak bazılarını onaramadı. Ayrıntılar %WinDir%\Logs\CBS\CBS.log konumundaki CBS.Log dosyasına eklendi. asıl iş burada başlıyor elle düzeltmemiz gerekir bu hatayı verirse
1 yönetici açtığımız komut sistemine şu kodu "findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt" yazıyoruz, masasüstüne sfcdetails.txt çıkacak 2 sfcdetails.txt açın 2 4.Sfcdetails.txt dosyası aşağıdaki biçimi kullanır: Tarih/Saat SFC ayrıntısı Aşağıdaki örnek günlük dosyası onarılamamış bir dosya için girdi içerir: 2015-05-16 15:46:08, Info CSI 00000702 [SR] Repairing corrupted file [ml:48{24},l:46{23}]"\??\C:\Windows\SysWOW64"\[l:22{11}]"uxtheme.dll" from store 4 benim paylaştığım konumuz olan UxTheme.dll hatasının bozukluğuyla ilgili satır. Bu bi kenarda dursun kapamıyın bu satırı bulduktan sonra
Şimdi dosyayı değiştireceğiz; bozuk olanı: sağlam olanla 1 öncelikle sağlam olan dosyayı internetten bulun ama sağlam olduğundan emin olun 2 şimdi o dosyanın sahipliğini kendi üstümüze almamız gerek şu kodu yazın "takeown /f Yol_Ve_Dosya_Adı" yol ve dosya adı örneği: C:\Windows\SysWOW64\uxtheme.dll yol: C:\Windows\SysWOW64 dosya adı: \uxtheme.dll 3 şimdi de dosyaya yöneticiler için tam denetim verelim icacls Yol_Ve_Dosya_Adı /GRANT ADMINISTRATORS:F örneğin; icacls C:\Windows\SysWOW64\uxtheme.dll /GRANT ADMINISTRATORS:F 4 şimdi o sağlam dosya ile değiştirmek için sağlam olanın konumunu kopyalayın örneğin; C:\uxtheme.dll sağlam dosyayı kopyalayıp bozuk olanla değiştimek için şu kodu yazın; "Copy Kaynak_Dosyası Hedef" tabii ki kaynak dosyası sağlam dosya hedef bozuk dosya olacak, örneğin; Copy C:\uxtheme.dll C:\Windows\SysWOW64\uxtheme.dll başta her zaman sağlam olan olacak
bildiklerim bu kadar ben bu şekilde kurtulmuştum bu sorundan değitireceğizinzin KESİNLİKLE sağlam olması önemli. teşekkürler...