next kanky, 2023, 2053 ve 2073 modellerinen hangisini almak mantıklı? sayılı modellerde wifi var mıdır? biraz yabancısıyım konunun. |
Uydu Alıcı Tavsiyesi [02.01.2018] (68. sayfa)
-
-
eurosport izlenıyor mu ?
-
next 2000 wifi tavsiye ederim içerisinde dahili wifi alıcısı var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewSphere -- 4 Ocak 2022; 22:6:42 >
-
evet açar piyasadaki çoğu cihaz açıyor redline cihazlarda açıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewSphere -- 4 Ocak 2022; 22:10:18 > -
Görüntü kalitesine önem verdiğimden tavsiye ettiğiniz "Dreamstar Master" modeli almaya karar verdim fakat bu model üretilmiyormuş galiba. Yeni model olduğu söylenen "Dreamstar Master Plus" var fakat bunun da işlemcisi Hi3716mv410 değil Hisilicon GX6613H2 olduğunu anladım araştırmalarıma göre. Bu konuda tavsiyeniz ne olur.
-
"Plus" modelinde işlemci farklı ve görüntü kalitesi çok vasat. Epeyce bir soft yani...
Hi3716mv410 işlemcili cihaz üretilmiyor değil, markacı firma tarafından ithal edilmiyor artık.
Internet 'te hala düz "master" modelini satan web satış yerleri var. Aynı işlemcili bir diğer marka ise, Wellbox Atom markası.
Tavsiyem; HD segmentinde, yine Hi3716mv410 işlemcili cihazlardan birini edinmeniz yerinde olacaktır.
UHD segmentinde bir cihaz edinmeyi düşünürseniz, Dreamstar A5 modeli cihazın da görüntü kalitesi, çok iyi( Şu an oturma odasında kullanıyorum )
-
Teşekkür ederim. Güncel bir model olarak A5 i almak isterim ama UHD tv şuan kullanmadığım içim karar veremedim açıkçası.
-
Dreamstar A5 model cihazı, günün teknolojisi ya da güncel bir model olarak önermedim. Görüntü kalitesini baz alarak tavsiye ettim.
Yani görüntü kalitesi işlemciye bağlı bir özelliktir. Kütüphanesi olan bir işlemcinin bulunduğu cihaz alırsanız, görüntü kalitesi de iyi olur. Kaliteli görüntü tesadüfi değil yani.
-
Next 2000 wifi modelini dükkandan 280 e ip uyeliksiz almak mantıklı mı? Nette en ucuz 350 TL.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
geçen link attığımda 290 dı fiyatı dükkanlarda 280 'ise alabilirsin giriş sınıfı güzel bir cihazdır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewSphere -- 6 Ocak 2022; 10:42:53 > -
Arkadaşlar buradan hepinize uyarım olsun. Benim gibi tek çanak anten kullanıyorsanız, ve kablo çatıdan evin içine geliyor ise, kabloyu televizyona giriş yerine gelmeden yarın. Evet yanlışl duymadınız kabloya çizik atın. Çünkü yeni sayılacak televizyona (2-3 yıl oldu daha. ( bu sebepten ötürü anten giriş yerinden kablo ile su girmiş. Nasıl girer demeyin, giriyor! Hemde anten giriş yeri alttan yukarı olmasına rağmen, elektrik ile taşınıyormuş, bir nevi mıknatıs görevi görüyor. Servis geldi, anakartta sorun olabilir demiş.
Gelelim soruna! Tv gösteriyor, ledler vs hepsi full çalışıyor, arka ledler de çalışıyor, (philips) internet çalışıyor vs vs vs.
Bir tek uydu çalışmıyor. Bulamıyor. Manuel de aramış servis bulamamış!
Bu sebeple tv yayınlarını izleyeceğim receera ihtiyacım var. Televizyonun wifisi de çalışıyor hiç bir sıkıntı yok şuan.
Çanak anten tek. Ev müstakil. Öneriniz nedir? Çanak anten kablosu girişi de olmalı,çanaktan alacağım kanalları. 49 inç philps led tv. Teşekkürler. Çok uçuk kaçık fiyatlı olmayan ürün arıyorum. Ya da televizyoncu dedi, yıllık İP tv paketleri var istersen onlardan vereyim dedi, ama bilemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 7 Ocak 2022; 0:33:24 >
-
bu cihaz işini görür ip tv desteğide var cihazı usb wifi ile internete bağlarsan türksattaki bazı süpriz kanallarıda açıyormuş
www.trendyol.com/redline/g50-full-hd-uydu-alicisi-p-93892158
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewSphere -- 7 Ocak 2022; 10:43:50 > -
2-3 ay önce 180 - 220 arası alınabiliyordu fakat almamıştım...
-
Eyvallah. Bana İP tv lazım değil. box kutularda lazım değil. Bunları android tv nin uygulamaları ile çözüyorum! Uydu alıcısı tek lnb Görüntü kaliteli (nispeten f/p) olsun kafi. Bu iş görür mü?
-
teşekkürler için tivibu yu iptal edecem bu cıhazı alacam bana lazım olan s sport eurosport bır ıkı belgesel kanalı bu next acıyormu bunları kusura bakma cevap için tesekkurler .
-
giriş sınıfı bir cihaz iş görür yüksek görüntü kalitesi istiyorsan bu tarz birşey bakacaksın
uydumarketVU+ Ultimo 4K UHD DVB-S2X FBC Twin Tuner Uydu Alıcısıhttps://www.uydumarket.net/vu-ultimo-4k-uhd-4k-uydu-alicisi -
evet nextler açıyor internete bağlı olması lazım cihazın ama
-
sungate titan cihaz uydu için kullanıcağım nasıldır
-
Serkangüzel adını kullanan fake hesap mısınız hocam?
Android ve hele hele Broadcom işlemcili olmayan cihaza görüntü kalitesi çok iyi demez o, inanmam.)))
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne münasebet fake hesap ?
Şu yaşın insanı oldum, fake hesap edinmek gibi bir ihtiyacım olmadı.
Fake hesap edinmek çocukça işler. Hesap fake mi diye sormak ta biraz çocukça...
Broadcom işlemciler görüntüyü ölçeklerken, hangi kütüphaneyi kullanıyor ? Tabi ki arm kütüphanesini kullanıyor.
Amlogic işlemciler görüntüyü ölçeklerken hangi kütüphaneyi kullanıyor ? Tabi ki arm kütüphanesini kullanıyor.
Her iki marka işlemci de, görüntüyü ölçeklerken( scaling ) aynı kütüphaneden yararlanarak görüntü oluşturduğuna göre, her iki işlemcinin de ürettiği görüntü kalitesi aynı olacaktır.
Ki, daha işlemcilerin çözünürlük derinliği mevzuu var, o konuya girmiyorum bile... Yani 8bit derinlikli işlemciler ile 10bit derinlikli işlemcileri ayrı kategoride ele almak gerekmektedir. Bahse konu işlemcilerde Kütüphane aynı olduğu için bu "derinlik" ayrımına şimdilik girmiyorum. Ancak değinme nedenine gelince; 10bit derinlikli işlemcilerde, görüntü kalitesi, 8bit derinlikli işlemcilere göre bir tık daha iyidir. Bu açıdan kısaca değindim.
Biz zamanında Broadcom işlemcilerin görüntü kalitesi iyi derken, bu forumda durmadan görüntü kalitesi satmaya kalkan ve kendini enkırmen ilan eden iki üye( şimdi nick'lerini yazmayayım ) broadcom'ları sabahtan akşama kötülüyordu. STi işlemcileri durmadan övüyorlardı. Oysa kullananlar iyi bilir ki, sti işlemciler sd yayınlarda başarı iken, hd yayınlarda broadcom'um gerisindedir.
Bir müddet sonra bradcom işlemcili cihazlar yaygınlaşınca, insanların kıyasma imkanı oldu ve boradcom işlemcili cihazların iyi kalitede görüntü ürettiği anlaşıldı.
İşte şimdilerde ise, aynı arm kütüphanesini kullanan Hisilicon ve Amlogic işlemciler çıktı. Bu işlemcilerin 10 bit derinlikli olanları, 8bit braodcom'lardan bile daha iyi kalitede görüntü üretmektedir. Yani herşey, işlemcisine göre, o işlemcinin teknoloji düzeyine göre değişmektedir.
Kullanmaya devam ettiğim cihazlar;
Dreambox 800se HD ; bcm7405 işlemci ; 8bit, 28 nm
Dreambox Two UHD ; Amlogic s922x ; 10 bit, 12 nm
Ugoos AM6b Plus UHD ; Amlogic s922x-j ; 10 bit, 12 nm
Mele j4125 windows11 stick ; İntel j4125 ; 10 bit, 14 nm
Özetle; görüntü kalitesinde şu işlemci liderdir babında, kafanıza göre şehir efsanesi oluşturmayalım lütfen... Teknolojide her şey, zamana ve yeniliklere göre sürekli değişmektedir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X