yok hocam şaka yollu takılmıştım, gerçekten serkangüzel diyince broadcom geliyodu artık aklıma )) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 19 Şubat 2022; 14:25:49 > |
Uydu Alıcı Tavsiyesi [02.01.2018] (69. sayfa)
-
-
bu arada şimdiye kadar K2 pro ve Dreambox A5 kullandım android oalrak,
ayrıca hiremco enjoy ( tunersız) kullandım
hiremco enjoy(tunersız) hariç hepsinde stabilite problemleri yaşadım.
Yani sanki Tuner- DvbS2 ' yi Android cihaza ekleyince ortalık karışıyor gibi hissediyorum artık.
o yüzden yine buralardayım.
mesela az önce cccam 36E Rus NTV yi stabil rahatça çözerek izliyordum.
DEdim yine Googlplayden accountumla giriş yapayım, yaptım ve şimdi Digital TV - DTV( tuner kısmında iken kanalları izler iken google paly durudurldu penceresi çıkıyor karşıma sıksık.)
DTV ekanı ile ana ekranı arasında geçişlerde bi bir gariplik var bilemedim , zira Tunersız Android boxlarda böyle sorunlar yaşamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 19 Şubat 2022; 14:29:29 > -
Android cihazda, uydu kısmından çıkıp başka uygulamaları kullansanız bile, uydu kısmı( yani tuner katı ) arka planda aktif kullanımda kalmaktadır. İşte bu nedenle, bahsettiğin aksaklıklarla karşılaşılıyor. Bu aksaklığı gidermek için, android cihazı yeniden başlatmak gerekir. Açılışı da uydu kısmı pasife alarak yapmak gerekmektedir.
Özetle; hibrid android cihazlar, şimdiki yazılımlarıyla kullanırken, uydu cihazı performansı beklemek gerçekçi olmaz. Yani bu hibrid android cihazların yazılımlarının geliştirilmeye ihtiyacı var.
Sırf android yazılımı, uydu cihazında çalıştırabileyim diye, dreambox two modeli cihaz satın aldım. DreamElite ekibinin hazırladığı android yazılımı Dreambox Two cihazda çalıştırdım. Android yazılım, sahip olduğum Ugoos cihazdaki gibi çalışmıyor.
Aynı video durduruldu benzeri hataları dreambox two üzerinden çalıştırdığım android yazılımda da gözlemledim. Daha birçok hata, aksaklık vs var.
Özetle; şu an ki android yazılımlarla, hibrid android cihazlar hıldır - hıt çalışıyor.
-
Peki Serkan hocam,bu Vu+ cihazlarını hiç tavsiye etmiyorsunuz? bunların işlemcisini mi beğenmiyorsunuz acaba? biraz inceledim işlemci hızları çekirdek sayıları baya iyi,ayrıca bu görüntü olaylarında görüntünün kalitesini ,scaling ve progressive kalitesini yalnız işlemci mi üstleniyor?sanki bana grafik işlemcisi de önmeli diye biliyorum ama tabii siz daha bilgilisiniz,vaktiniz olduğunda bu konuyu biraz anlatırmısınız
-
Merhaba, Vu+ cihazlardaki işlemciler, broadcom marka ve görüntü kalitesi iyi düzeydedir. Ancak Broadcom işlemcilerin güncel codec uyum sorunları var. Yani yeteri kadar codec tanıyamamaktadır. Yeteri kadar codec tanıyamayan işlemci, özellikle medyatik( iptv vs ) işlevlerde sıkıntı çıkarmaktadır.
Scaling ile progressive'in birbiri ile bağlantılı hususlar değil. Progressive ya da interlaced, yayının gönderim şekli ile alakalıdır. Yani Progressive ya da interlaced yayın gönderim şeklinin görüntü kalitesine direkt etkisi yoktur. Belki endirekt bir etkiden bahsedilebilir. O endirekt etki de, işlem esnasında zamanlama boyutu ile alakalıdır. Özellikle interlaced te bindirmelerin zamanlaması hassas ise, görüntü kalitesi biraz daha iyi olacaktır. Progressive'de ise, endirekt etkiden bahsedemeyiz.
1_ Cihazda kullanılan işlemcide, görüntü kalitesi adına belirleyici etmen, işlemcinin scaling( ölçekleme ) yeteneğidir. Scaling işleminde ise, kullanılan kütüphane önemlidir. Arm kütüphanesi scaling işleminde en başarılı kütüphanelerden biridir.
1_ Yine görüntü kalitesine etki eden bir diğer etmen ise, yayının gönderimi esnasındaki bit rate değeridir. Yayıncılar bir frekans( transponder ) içine daha fazla sayıda kanal sığdırabilmek için, yayınların bit rate değeri ile oynarlar. Bit rate düşürüldüğü zaman, yayında görüntü kalitesi düşer. Bu işlem yayıncının stüdyo ekipmanları tarafından statmux diye anılan bir işlemle otomatik olarak gerçekleştirilir. Örneğin; yayıncının kiraladığı transponder'in sembol hızı 27500 ise, aynı frekanstan yayınladığı kanalların "bit rate" toplamı 27500 'ü geçmemesi gerekiyor. Yayın içinden video akarken, kameranın çektiği görüntü de bit rate değeri sürekli aynı kalmaz. Herhangi bir kanalın bit rate'i yükseldiğinde, statmux uygulaması, diğer kanalların bit rate'ini düşürerek, 27500 sembol toplamı içinde tutar.
Broadcom, Amlogic ve Hisilicon işlemciler scaling işleminde arm kütüphanesini kullanmaktadır. Dolayısıyla, bu üç işlemciye sahip cihazlardan her biri, aynı kalitede görüntü üretecektir.
( OE ) Open Embedded yazılım çalışan cihazlarda gpu da işlemciye bütünleşik vaziyette olduğu için, bu cihazlardan bahsederken, hepsine birden genel olarak işlemci diyoruz. Zaten OE cihazlarda cpu ve gpu'ya görevi kullanıcı veremez. Oysa pc'lerde kullanıcı cpu ya da gpu'ya işlem yükünü atayabilir. Yani işlem yükünü atama konusunu pc'lerle karıştırmamak lazım. Bu işlem yükünü atama işlevlerini ise, linux enigma2 yazılımın kendisi belirlemektedir.
Sormadıklarınızı da yazayım;
İşlemcilerin teknoloji düzeyi ne kadar yükselirse, daha az ısınır, daha hızlı işlem yapar, daha derinlikli işlem yapar. Aşağıda örneklediğim üç cihaza bakalım;
Dreambox Two UHD; Amlogic s922x ; 10 bit derinlik ; cpu 12 nm / gpu 12 nm
Dreamstar A5 UHD ; Amlogic s905x3 ; 10 bit derinlik ; cpu 12 nm / gpu 28 nm
Vu + UHD ; Broadcom serisi işlemciler; 10 bit derinlik ; cpu 28 nm / gpu 28 nm
Görülüp anlaşılacağı üzere, uydu cihazlarında kullanılmış s922x nolu işlemci, teknoloji düzeyi itibariyle zirveye oturmaktadır.
Daha çokça detay var. Ancak kullanıcı düzeyi açısından verdiğim bu bilgiler umarım merakınızı gidermiştir.
-
Serkan hocam,güzel bilgiler için tşk ederim ancak gönderilen sinyalin İnterlace veya Progressive olması konusundaki görüşünüze üzülerek katılmıyorum çünkü en güzel görüntü P olarak gelen orjinal görüntüdedir.Ancak görüntü böyle P olarak gelince yüksek miktarlarda boyut olduğu için yayıncı kuruluş bunu İ olarak göndermekte ,böyle görüntüler İnterlace formatında gelince görüntü kalitesi GPU nun kuvvetine ve özelliklerine kalıyor.Tabi GPU yetersiz kaldığında da CPU dan yardım alıyor.Scaling(ölçekleme) olayına gelince zaten çoğu yayınlar 720İ ve 1080İ formatında geldiği için pek yormuyor CPU ve GPU yu.Tabi 576İ yayınlar hariç.Esas GPU ve CPU yu yoran bu İ ve P olayıdır.Çünkü İ olarak gelen yayınları P şekline çevirmek için GPU araya yeni kareler eklemek zorunda ki İ yayını P ye çevirebilsin.TV lerin GPU ları çok güçlüdür ve Siz de zaten herzaman en iyi görüntüyü Tv lerin CI modülünden alırsınız demenizle örtüşüyor .sevgilerle
-
Interlaced video gönderimi; band genişliğinden tasarruf sağlamak için yapılmaktadır. Yani görüntü kalitesine direkt bir etkisi yoktur. Endirekt( yani dolaylı ) etkiye ise, bir önceki mesajımda değinmiştim.
Görüntü kalitesinin iki ana etmeni, "ölçekleme" ve yayındaki "bit rate" değeridir. Bu iki etmen, görüntü kalitesini direkt etkileyen unsurlardır.
Elinizde çok kaliteli işlemci var, fakat yayıncı video akışını, yeterli bit rate değeri ile yapmıyorsa, işlemcinin yapabileceği bir şey yoktur. İnternette bir pazarlama argümanı olarak kullanılan, upscaling vb argümanlar hikaye yani... Gerçekte upscaling işlemi, bir saatlik bir video parçası için haftalar sürer. Geçmişte çekilen filmlerin iyileştirilmesi buna en bariz örnektir.
Tekrar interlaced'e dönecek olursak; aktarılan video akışında, teslimat iki parça halinde yapıldığı için, kullanılan sembol oranı içinden, aynı anda daha fazla kanal yayını mümkün hale gelir. Örneklemek gerekirse; 27500 sembollü bir frekansta, video progressive gönderildiğinde, 4 kanal sığdırılabiliyorsa, interlaced gönderimde 7 - 8 kanal sığdırabilmek mümkün hale gelir. İşte yayıncıların, yayınlarını interlaced göndermesinin asıl sebebi budur.
Kalite konusu ise, bu mesaj hücresinde 2nci ve 3ncü paragrafta bahsettiğim gibidir.
720 i/p ve 1080 i/p konularına da kısaca değineyim;
Kaynakta video'nun çekimi 720p kamera ile çekilmiş ise; bu 720p içerik band genişliğinden tasarruf sağlamak için interlaced olarak gönderildiğinde, video'nun elde ediliş noktasındaki çözünürlük değeri 1088i gibi bir değere karşılık gelmektedir. Tabi bu 1088i çözünürlük değeri, gerçek 1080i değeri olmayıp, sanal bir çözünürlük değeridir. Ama hesaplama böyledir. Geçmiş mesajlarımda bahsetmiştim.
Kaynakta video'nun çekimi 1080p kamera ile çekilmiş ise; bu 1080p içerik band genişliğinden tasarruf sağlamak için interlaced olarak gönderildiğinde, video'nun elde ediliş noktasındaki çözünürlük değeri, yine 1088i gibi bir değere karşılık gelmektedir. Sebebi; mpeg4 sahası içinde, HD segmentinin tanımı 1080p'ye kadar olduğu içindir. Yani 1080p çekimin interlaced gönderiminin video elde ediliş notasındaki çıktısında, sanallık 1080p çözünürlük seviyesinde geçerli değildir.
Bakınız ; resimde 1080p 'den sonrasının tanımı görülmektedir ;
Uydularda az sayıda olsa da, progressive video aktarımı yapan kanal vardır.
Örneğin; swiss( İsviçre ) kanalları 720p yayın yapmaktadır.
Yine 1080p kamera ile çekilip te, 1080i ilarak yayın yapan BBC earth kanalı vardır. Bu kanaldaki 1080i içeriğinde görüntünün çözünürlüğü, netliği ve berraklığı, 720p'den türetilen, 1080i kanallara göre daha iyidir.
Yine uydulardan video aktarımı yapılırken, band genişliğinden daha fazla tasarruf sağlamak amacıyla, h264 video formatından h265 formatına geçilmesi çalışmaları bir taraftan devam etmektedir. Şimdilerde evlerinde eski uydu cihazları ile HD yayın izleyen kullanıcılar, uydulardan yayınları izleyebilsin diye, yayınlar h264 formatı ile yapılmaktadır. Ancak aynı çözünürlükteki yayın, h264 yerine h265 ile yapıldığında, uydu band genişliğinden daha fazla tasarruf sağlanması mümkün olmaktadır. Örneğin; h264/1080i herhangi bir kanal ortalama 3 Mbit band genişliğini işgal ediyorsa, aynı yayın, aynı çözünürlük değeriyle, h265 formatıyla yapıldığında, band genişliğini 4'te bire kadar düşürebilmek mümkün olmaktadır. Tabi çoğu kullanıcıda h265 destekli cihaz olmadığı için, yayıncılar reklam gelirlerinin ve izlenebilirliklerinin düşmemesi için h264 yayınlarına devam etmektedir.
Tv'lerin işlemcilerine gelince; tv'ye anten bağlantısı ya da internet bağlantısı üzerinden giren herhangi bir video içeriği, aktarım portlarına uğramadığı için enterpolasyon etkisine maruz kalmaz. Oysa uydu cihazı üzerinden tv'ye ulaşan bir video içeriği, hdmi portu aracılığıyla tv'ye ulaştığı için bir miktar enterpolasyon( gjost gibi bir etki ) etkisine maruz kalır. Dolayısıyla, tv'lerde direkt işlenen video içerikleri, port aracılığıyla tv'ye ulaşıp ta endirekt işlenen video içeriklerine göre, her zaman bir tık daha iyi olur. Harici cihazlardaki enterpolasyon etkisi, günümüzde her ne kadar minimize edilse de, var olan bu etki aktarımdan kaynaklandığı için, görüntü kalitesinde direkt işleme yapan tv'lerin bir adım gerisine düşürür.
Bunların her biri çok detay konulardır. Uzun yıllar önce, bu forumda, geçmiş mesajlarımda, bu konulara, uzun uzun ve detayları değinmiştim.
-
güzel bilgiler için tşk ederim,Yaşınızı bilmiyorum ama yıllar önce Pioneer Plazma TV ile Panasonic Plazma Tv devirlerinde yani yaklaşık 2010-2013 yıllarında bu İ ve P /processing ve scalling olaylarını çok konuşmuştuk o yıllarda görünlüler %90 'ı 576i yayınalardı.Bende de görüntü netliği takıntısı olduğu için Kanada'da DRAGONFLY isimli harici online görüntü işleyebilen VİDEO PROCESSOR cihaz almıştım yaklaşık 2.000 dolar civarıydı fiyatı.Uydudan gelen görüntüyü Dragonflay işlemci ürezinden Tv ye aktarıyordum ve 576 i görüntüyü harika bir şekilde 1080p scaling yapıp gönderiyordu ve her gelen müsafirler bana senin tv neden bu kadar net gösteriyor derlerdi.Bu işi yapar HQV video işlemci yapıyordu.Neyse konuyu gereksiz şekilde yanlış yerde açtım artık arkadaşlar kusura bakmasın.kalın sağlıcakla
-
NeXT 2053 ile xtream bağlantısı yapamıyorum.Acaba internet bağlantı ayarlarını mı değiştirmek (DHCP???) gerekiyor.Üstelik NeXT 2053 ile xtream ile İptv bağlantısı yapmaya çalışırsam diğer cihazların İptv bağlantıları da iptal oluyor(wi-fi kapatılıp açılırsa) diğer cihazlar bağlantı yapabiliyor.Ama NeXT 2053 bağlantı yapamıyor,ekran kanal listesi çıkıyor görüntü ses gelmiyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
sorunsuz bir mini uydu alıcı bakıyorum. piyasayı birkaç senedir takip etmedim. acaba ne tavsiye edersiniz?
-
NeXT 64
welbox biz10 4k ultra hd androıd uydu alıcısı uydu kısmında ve kodide randıman verirmi kullanan arkadaşlar varsa bilgi paylaşırmı
-
Merhabalar,
Uzun zamandir uydu alicisi forumlarindan uzagim, 20 sene once t.yform ve burada baya aktiftim.
Koy evinde tuplu tv bulunuyor 70 ekran. Uydu alicisi var ama tp ekleme vs sikintililar, yeni uygun fiyatli uydu alici mi alsam yoksa eskilerle idare mi etsem karar veremedim.
Scart baglanti olacak, uygun fiyatli ürün varmi suan. Bazi sitelerde baktim scart li modeller mini olanlar degil, mini olanlar SD, ileride kullanilir diye fulhd cihaz alip scart baglanti yapsam diyordum. Oneriniz olur mu bu konuda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 3 Nisan 2022; 23:3:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şu cihaza bir gözatın, yorumları kötüye benzemiyor.Hem HDMI li hem skartlı.
www.n11.comMagbox Navigator Hdmi Scart Usb Girişli Full Hd Uydu Alıcısı Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/magbox-navigator-hdmi-scart-usb-girisli-full-hd-uydu-alicisi-3464815?magaza=kaliteyeri -
İp tv uyumlu uydu alıcısı almak istiyorum.Hiremco GT Turbo V8 ve Dreamstar Master İp Tv arasında kaldım bilen,kullanan arkadaşlar hangisini tavsiye eder ?
Merhaba hocam öncelikle iptv , netflix, youtebe ve mümkünse aynı kutudan uydu yayını izlemek amacıyla bir cihaz arıyorum. Yaptığım araştırmalar sonucunda a5 pro ve botech wzone arasında kaldım. Siz ne önerirsiniz. Bu cihazlar haricinde başkaca öneriniz var mı? Bu cihazların ortalama ömrü nedir. Xiomi 4 k box alsam güncelleme yapması nedeniyle daha uzun ömürlü olur mu?. Birde belirtmek isterim ki televizyonumda yeterince iptv uygulaması olmaması ve indirememem nedeniyle böyle bir arayışa girdim. Yardımçı olursanız çok sevinirim.
Lisanlı kutuda Netflix izlemek için, Wzone cihaz tek seçenektir. Mi box'u unutun.
Peki wzone da aynı zamanda uydu yayınları izleyebiliyor muyuz?
Bu cihaza firması, usb type-c servis portundan haricen takılabilen, dvb-s2 tuner çıkarılacağını söylemişti. Eğer bahse konu tuner'i satışa sürdülerse, uydu yayınları da izlenebilir.
Bahse konu ürün şu video'da tanıtılmıştı ;
-
Evet hocam bu videoya dün denk gelmiştim ama hala satışa çıkartmamışlar . Teşekkürler bilgi için.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X