Şimdi Ara

Uydu Alıcı Tavsiyesi [02.01.2018] (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.602
Cevap
45
Favori
268.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar. Eski smart olmayan panasonic viera televizyonuma fiyat/perfomans ürünü olabilecek bir uydu alıcısı tavsiye edebilir misiniz acaba? Eski olan hiremco v8d 2 kere bozuldu artık yoruldum ondan. Birde tv8 i falan iyi çekmediği için kesintisiz yayın alamıyordum. Max limitim 1000/1500tl geçmese iyi olur. Hiremco atlanta dreamstar formuler vb markaları biliyorum ama bana tuneri başarılı bir cihaz lazım. Yardımcı olursanız sevinirim. İlla şunu al derseniz de gider alırım aslında çok pahalı olmadığı sürece. Aklımda bu dreamstarın master ip vardı aslında. Teşekkür ederim şimdiden;))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dreamstar Master IPTV cihazın tuner'i zayıf. Aynı sıkıntıyı bu cihazda da yaşarsınız. Gerçi bu model cihaz üretilmiyor artık. Yerine Dreamstar Master Plus cihaz üretiliyor, ancak o cihazın da işlemcisi dandik. Yani vasat görüntü sunuyor... Plus modelinin tuner durumu, düz modele göre daha iyi sayılır.

Aynı markanın Dreamstar Smart Plus modeli yeni diyebileceğimiz bir cihazı var. İşlemcisinin görüntü kalitesi fena değil. Kanal geçiş hızı oldukça iyi. Tuner durumunu bilmiyorum. Koşulsuz iade edilen bir yerden satın alıp deneyin. Çekmeyen kanal olursa iade edersiniz.

• hocam sizin bu dediğin dreamstar smartplus 2 yıl önce çıkmış 550/600yl bandında dreamstar master plus ise 900/1000tl bandında birde dreamstar master ip var o da 900tl lerde . Birde exn crazy x5 modeli var eksen uydu da başarılı diyorlar. Kafam karıştı hocam. Dreamstar smart plus ı alıp geçeyim mi? ;))

• Dreamstar master iptv cihaz yok. Sipariş verince, yerine plus modelini gönderiyorlar.

Ki, düz master modeli var olsaydı bile, işinize yaramazdı. Çünkü cihazın tuner'i zayıf.

Smart modelini alabilirsiniz. Tuner durumunu bilmiyorum. İade edilebilir bir yerden alın. Çekmeme sorunu olursa iade edersiniz.

• Kanal geçişleri hızlı, Full HD cihaz ne alabilirim? Sadece tv kanalları izlenecek başka bir özelliğe gerek yok tek kriter kanalları 10 saatte değiştirmesin.

• Dreamstar Smart Plus cihazın kanal değiştirme hızı 1 saniye altı civarı.

• Maviyıldızınoğlu kullanıcısına yanıt

Al kaliteli bir android box, yapıştırda IPTV bek keyfine kardeşim.

• vlkn0888 kullanıcısına yanıt

Tuner'ın markası-modeli, cihazın içini açıp bakmadıkça öğrenilemiyor genelde. Vaktinde yabancı birisi Mecool M8S Plus'ı söküp bakmıştı, ben dahil herkes o bilgiyi ondan alıp yaymıştı.

Cihaz bilgilerinde DVB-S2 veya DVB-S2X tuner denilip geçiliyor. Öyle olunca da hangi modülasyonda kaç sembol oranına kadar destek verdiği falan bilinmiyor.

Bu da bir arz-talep meselesi. Sıradan vatandaşlar bu tür detaylarla ilgilenmediği için açıklamaya gerek duymuyorlar. Sıradan vatandaşlar, cihazın markası, işletim sistemi ve kullanım kolaylığına bakıyor.

Çok konuşulan/satılan cihazlar, o cihazların "çok iyi" olmasından değil, çok iyi pazarlandıklarından dolayı öyleler. Yeni nesilin çok kullandığı tabir ile, "overrated" cihaz onlar. Çoğu öyle.

Çöp cihaz demeyelim, tamamen değersiz değiller çünkü, sadece hak ettiklerinden çok fazla değer görüyorlar. Xiaomi Mi Box mesela. Amlogic S905X çipli başka cihazlar da var. Ama Mi Box'ta Netflix 4K lisansı var diye yere göğe sığdırılamaz. Halbuki böyle 28 nm üretim işlemcileri olan bir cihazla 4K kovalamak yanlış. Düşük verimlilik olacak çünkü. Öyle bir işlemci 4K işlerken çabuk yorulacak, daha çok ısınacak, daha çok güç harcayacak.

İşin içinde bir sürü parametre var. Merkezi işlemciye dair 4-5 ana kriter var, grafik işlemcisinde de öyle. Bir tek kriteri ele alarak hareket etmemek lazım. Mesela 4K desteği tek başına anlam ifade etmez, 8-10-12 nm gibi düşük üretim işlemcilerle anlam kazanır, 8 bitte değil 10 bit renk derinliğinde HEVC çözmekle anlam kazanır, AV1 çözmekle daha da büyük anlam kazanır. Hepsini iç içe düşünmek lazım.

Uydu alıcısı, Android Box, akıllı telefon, tablet, akıllı televizyon, bilgisayar farketmiyor, hepsi için genel konuşuyorum. Yazdıklarım hepsini bağlıyor. Hepsi de SoC denen özel çiplere sahip cihazlar.

Mesele bir tek uydu alıcısı olsaydı, detaya inmeye çok gerek kalmazdı.

• evdeki tv eskidiği için çok masraf yapmak istemedim genelde fta kullanılıyor işten güçten ben başına oturcak vakit bulamıyorum fazla dizi haber %80+

redline s50 aldım fena değil umduğumdan daha iyi çıktı eski işlemcilerdeki gibi çok flu ve dataysız bir görüntü yok içindeki redsaharede belgesel kanallarını açıyor beğendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Ekim 2022; 22:42:14 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

sunplus cihazlarda renk ayarlarını 16 16 16 0

yapınca daha güzel gösteriyor mutlaka deneyin

• NewSphere kullanıcısına yanıt

her tv nin ayar yapısı farklı benim samsung c650 neta 6400 den geçtim sti işlemciden zaten hdmi siyahlık ayarı açık gözükmüyordu bunda açıldı düşük yapınca profilini daha bir kontrast derinlik arttı yabancı prof panel forumlarında önerilen ayarları kullanıyorum .

eski aldığım sun pluslara göre iyi 2012 lerde aldıklarım çamur gibiydi resmen görüntü :)

edit : pardon uydunun renk ayarından bahsediyormuşsun denerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 25 Ekim 2022; 23:10:16 >
  • alixm A kullanıcısına yanıt
    www.hepsiburada.com
    Dreamstar Master Ip Tv Dahili Wi-Fi Uydu Alıcı Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/dreamstar-master-ip-tv-dahili-wi-fi-uydu-alici-pm-HB00000PS6B1
  • Redline S50, yurtdışında bir sürü karbon kopyasıyla (Geant G50, Hummer A999...) dolaşan uyduruk cihazlardan bir diğeri.

İşlemciye dair net bilgi yok ama eski bir mimaride ve düşük frekansta 2 çekirdekli olduğu kesindir.

64 MB bellek, 4 MB depolamasıyla çok yetersizdir.

HEVC video ve Dolby Digital ses çözmez.

AVC videolardaki görüntü kalitesi de Broadcom, HiSilicon gibi rakiplerine göre çok düşüktür.

Cihazdaki tuner RDA5815M diye biliyorum. Bu da sıradan. DVB-T yok, DVB-S2X yok, Multistream yok.

RDA5815M'ye entegre demodulatör GX1101 diye biliyorum.

Yani bu cihazın işlemcisi Sunplus'tan, tuner'ı RDA Microelectronics'ten, demodulatörü NationalChip'ten geliyor. Birkaç firmanın ürettiği en ucuz/giriş seviyesi parçalar birleştirilip, "share"li hediyesiyle Ortadoğu'da iyi pazarlanıyor.

"xtream"lerle "share"lerle uğraşmayın. CAM'ler IPTV'ler için değmez. "En iyisi"ni de alsanız, eninde sonunda donar, takılır, çöker, 6 aylık sanırsın 3 ay sonra kapanır, dolandırıldım dersiniz... Ayrıca yayın geriden gelir, yayın kalitesi uydudakine göre çok düşüktür... Mesele para ise, platformlar uygun fiyatlı kampanyalar sunuyor, 20 liraya Tivibu Uydu Süper Paket kullanıyorum şaka gibi fiyat... Yani neresinden bakılsa bu CAM'lerin IPTV'lerin hiçbir faydası yok, boşverin.

• MarcosDH M kullanıcısına yanıt

hocam tv 10 senelik zaten masraf yapmak istemedim tv izlemeye vakit bile ayıramıyorum fazla ailemin evinde fta zaten dizi haber %90 hevc mevc olmasada olur.

denilen işlemci avl koduyla başlıyor avalinkte olabilir çoğu yerde sunplusla avalink kardeş firma görünüyor.

elimdeki bozulan neta 6400 sti ye göre karşılaştırıyım .

netada renkler daha başarılı ama hd derinliği daha kötü soft bir hd var.

s50 de hd derinliği kesinlikle daha iyi ama renkler netadaki gibi başarılı değil özelikle gece sahnelerinde biraz ortam fazla koyu.

kanal geçişleri hızlı kampanyayla denk getiirp 210 tl geldi wifi adaptörüyle aldım fiyatına göre iyi buldum 1000 tl uyduya gömmek istemedim.

zaten ilerde tv değiştircem ülke ekonomisi biraz iyiye giderse genelde fta kullanıldığı için uydu bile almıycam en iyi görüntü kalitesi dahili uyduda var zaten.

+boradcomlu vestel lede test ettim sinyal bölücü kullanarak ard arda cihaz kötü değil ama iyide diyemem ama 5-10 seneki eski ucuz tip uydulardaki çamur tipindeki görüntü azalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Ekim 2022; 18:51:13 >

• işlemcileri

redline s50 Sunplus AVL1506HV

redline g50 GX 6605S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewSphere -- 29 Ekim 2022; 20:0:0 >
  • Availink, Çinlilerin yönetim merkezini ABD'de, fabrikalarını Uzakdoğu'da kurduğu, "Amerikan görünümlü" bir Çinli şirket.

http://www.availink.com.cn

Sunplus, Tayvanlı.

Bunlar 2015'te birleşti. Bir önemi yok, sınıf atlamadılar sonuçta. Giriş seviyesi, en ucuz cihazlara yönelik parçaları, düşük teknoloji ile üretiyorlar... Uydu alıcısı, TV Box ve Dongle'larda kullanılan SoC'ler üretiyorlar. Firma, hiçbir SoC'de 28 nm işlemci teknolojisinden öteye geçemedi.

28 nm demek, sayının yüksekliğiyle ters orantılı şekilde, "düşük teknoloji", "eski tip üretim" demek. Bugün 2-5 nm seviyeleri "çok yüksek teknoloji"ye işaret ediyor.

28 nm demek, işlemcinin üzerindeki herhangi iki transistörün arasında 28 nanometre mesafe var demek. Bu mesafe ne kadar azalırsa daha çok transistör yerleştiriliyor. Transistörler çoğaldıkça işlemcinin gücü/performansı artıyor.

Sunplus gibi 20-30 yıllık Uzakdoğuluların aksine, Broadcom'un tarihi daha köklü, temelleri sağlam, HP'nin bünyesinde kuruldu. Broadcom gibiler güçlü teknoloji kullanıp çığır açan üretimler yapar: Dünyanın ilk Wi-Fi 6E çipi BCM4389 gibi... Dünyanın ilk AV1 destekli 4K TV Box çipi BCM7218X gibi...

https://www.broadcom.com/products/wireless/wireless-lan-bluetooth/bcm4389

https://www.broadcom.com/products/broadband/set-top-box/bcm7218x

Bugün yabancı ülkelerdeki IPTV servis sağlayıcılarına bakın, çoğunluğu Broadcom çipli cihaz veriyor abonelerine. Güçlü çip, yüksek görüntü kalitesi vaat eden güçlü cihaz ve güçlü internet altyapısı kullanıyorlar. İnternete verdikleri yayınlar da iyidir. Sonuçta oralarda IPTV işleri keyifli olabilir, bizde olmaz.

Yabancı cihaz inceleme sitelerinde, kullanıcılar Broadcom ve Realtek çipli cihazların diğerlerine göre daha iyi olduğunu hep söyler. Amlogic çiplerine burun kıvırırlar, ben de Mecool M8S kullanarak, sonradan çok hak verdim. Dreambox One kullananlar da yine Amlogic çipinden ötürü 4K görüntülerin vasat olduğunu söyler.

Bizim platformlarda da Broadcom çipli cihazlar kullanılıyor. D-Smart öyle en azından. Vestel marka cihazı olsun, Pace marka cihazı olsun, BCM kodlu çipleri vardı. "4-5 kat daha net görüntü" diye bolca reklam yapmışlardı, sanki marifet Broadcom'da değil de D-Smart'taymış gibi. Platform cihazları da forumlarda markaları üzerinden yarıştırılıyor.

Cihaz markası değil, işlemciler üzerinden yarıştırmak en doğru yaklaşım.

İşlemcileri yarıştırırken de uyduya verilen HD yayının "sorunsuz" olduğunu varsayıyoruz.

Bizde uyduya kaliteli HD yayın pek çıkmıyor çünkü çoğu kanalın ekipmanları, teknik altyapısı yetersiz. Türksat uydusunun taşıma-aktarma kalitesi de tartışılabilir.

Sonuçta HD yayıncılığımız tatmin edici değil. Digitürk ve TRT 4K kanallarının zaten 4K ile alakası yok.

Önce uyduya kaliteli yayın çıkacak, sorunsuz aktarılacak, sonra onu kaliteli bir alıcı ve kaliteli bir panel ile izleyeceğiz.

Bizde çıkan yayınların çoğu yetersiz, kullanılan TV panellerinin çoğu kalitesiz, alıcıların çoğu kalitesiz. Veya panel ve alıcı iyi ama görüntü kalitesi kötü. Değişkenler çok. TRT Spor'un uyduda 2 tane HD yayını var, ikisi aynı değil mesela, TRT3Spor olanı daha kötü.

Kesin olan şu: 1500 liralık panel, 200 liralık HD alıcı ile, yüksek kalite elde edilemez.

En iyi panel kalitesini açık ara Sony TV'lerde, sonra LG TV'lerde gördüm. Philips TV'leri sevmedim, göz yoruyor, renk konusunda çok sıkıntılı. Yeşilin, siyahın ve beyazın diğer renkleri aşırı bastırması rahatsız edici. Ambilight gibi gereksiz süslemeler yüzünden Philips'e bayılanlar da çok.

HD kanallarda en iyi uydu alıcısı kalitesini Broadcom'da gördüm (Formuler F4 Turbo mesela). HiSilicon ve National vasattı (Octagon SX88 mesela). Amlogic de öyle (Mecool M8S mesela)... MStar, Ali, Sunplus'lar vasatın altında, kötüydü.

Bilgisayarda TV kartı ile izlerken, Sony TV+Broadcom'lu alıcı kombininden üstün bir görüntü kalitesi gördüm. Ne de olsa bilgisayarın işlemcileri, harici uydu alıcıların işlemcilerine tur bindiriyor. Ama bilgisayar ekranı da sonuçta küçük, TV izleme keyfini kısıtlıyor. Dönüp dolaşıp TV + harici DVB-S alıcıya geliniyor... TV'lerin dahili alıcısını kullanmak eziyet olduğundan, mecburen harici gerekiyor.

• iyi akşamlar mecool DVB-S2 Amlogiç S905*4 AV1 4k akıllı TV kutusu için yorumlarınız olurmu aliexpres te indirimde 1558tl 200tl indirimi var (1358tl)

• Mecool KT1 yazmayı unutmuşum

• Bu cihaz, işlemcisi itibariyle, diğer android hibrid cihazlara göre bir adım önde duruyor.

Ancak, tuner katındaki demodülatör chip'inin marka modeli belirtilmemiş.

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, next ye-2000 ile farklari nelerdir sizce? İli cihaz arasında kaldım?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.