Şimdi Ara

Uydu yayını kesilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
21.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Apartmanımızda ortak uydu var fakat tv izlerken yayın birden kesilebiliyor ve sinyal yok diyor. Anten kablosunu söküp geri taktığımda geri geliyor ama bir süre sonra tekrar sinyal gidebiliyor.

Bu sorunun günü ve saati belli olmuyor. Bazen hiç yapmıyor bazen 5 dakikada bir gidiyor. Dikkat ettim bazen apartmanda herhangi bir komşunun zili çaldığında da gidebiliyor. Çok garip bir sorun, sebebini çözemedim. Tamirci çağırayım dedim kafadan 30 TL servis ücreti + masraflar tutar dedi.

Sorunla ilgili çözümünüz ve düşünceniz varsa, paylaşırsanız memnun olurum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Uydu Yayını Kesilmesi ve Nedenleri

Uydu yayınları, belirli durumlarda, sinyallerin kesilmesine neden olabilecek çeşitli faktörlerden etkilenebilir. İşte uydu yayınının kesilmesine yol açabilecek olası nedenler:

• Uydu Çanağı Hizalanması Sorunları: Uydu çanağı doğru şekilde hizalanmamışsa, uydudan gelen sinyaller düzgün bir şekilde alınmayabilir.
    • Hava Koşulları: Şiddetli yağmur, kar veya rüzgar gibi hava koşulları uydu sinyalini engelleyerek kesintilere neden olabilir.
    • Teknik Arızalar: Uydu alıcısı, kablolar veya uydu çanağının kendisinde teknik arızalar, yayının kesilmesine yol açabilir.
    • Ağaçlar ve Diğer Engeller: Uydu çanağının görüş alanında ağaçlar veya diğer engeller varsa, sinyal zayıflayabilir veya tamamen kesilebilir.
    • Uydu Konum Değişiklikleri: Uydular zaman içinde konum değiştirebilir ve bu da uydu çanağının yeniden hizalanmasını gerektirebilir.

Uydu yayınının kesilmesi ile karşılaştığında, öncelikle uydu çanağının doğru hizalandığından emin olmalısın. Hava koşullarını kontrol et ve teknik arızaları tespit etmeye çalış. Eğer problem çözülmezse, bir uydu teknisyenine başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • cihazının markası nedır? binada topraklama varmı ?
  • uyduya giden kablolarda yanma, eskime, ezilme gibi sorunlar olmuş veya lnb uçlarında sorun olabilir. kontrol ettirmekte fayda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihmc

cihazının markası nedır? binada topraklama varmı ?

Tv nin markası LG dahili HD uydu alıcısı var. Goldmaster uydu alıcısı ve başka bir tv ile de denedim ama sonuç aynı. Binada topraklama varmıdır bilemiyorum, daha yeni taşındım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xswordfishx

uyduya giden kablolarda yanma, eskime, ezilme gibi sorunlar olmuş veya lnb uçlarında sorun olabilir. kontrol ettirmekte fayda var

Eve yeni taşındığım için ev tesisatının bir kısmını yeniledim ama tamamını değil. Ekleri elden geçirdim, düzenledim ama lnb için birşey diyemiyorum. Sanki lnb'den gelen sinyali evlere dağıtan kutunun voltajı düşüyor gibi geldi ama emin olamadığım için sormak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daywalker28

quote:

uyduya giden kablolarda yanma, eskime, ezilme gibi sorunlar olmuş veya lnb uçlarında sorun olabilir. kontrol ettirmekte fayda var

Eve yeni taşındığım için ev tesisatının bir kısmını yeniledim ama tamamını değil. Ekleri elden geçirdim, düzenledim ama lnb için birşey diyemiyorum. Sanki lnb'den gelen sinyali evlere dağıtan kutunun voltajı düşüyor gibi geldi ama emin olamadığım için sormak istedim.

sorun ozaman lnb gibi duruyor hocam. next tavsiye ederim.
  • düşük db li lnb ler almayın hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tivibu Uydu ses kayması sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anladığım kadarı ile uyduyla ilgilenen arkadaşı mecburen getireceğiz gibi duruyor :) Merkezi uydu tesisatı ben taşınmadan önce yapıldığı için nasıldır bilemiyorum ama değişecek olursa mutlaka dikkat ederim.
  • quote:

quote:

slm

kablonun ucundakı f konnektoru cıkarıp bakır tel ile diger teli kontrol edin birbirine degmesınler

kabloda ek varsa f-f konnektorle takılması lazım bir yerde şaşe vardır ..

• quote:

quote:

quote:

slm

kablonun ucundakı f konnektoru cıkarıp bakır tel ile diger teli kontrol edin birbirine degmesınler

Hmmm... Kontrol etmekte fayda var. Bayram sonrası eve döndüğümde ilk iş konnektörleri kontrol edeceğim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

slm

Hmmm... Kontrol etmekte fayda var. Bayram sonrası eve döndüğümde ilk iş konnektörleri kontrol edeceğim.

Ayni sorun bende de oluyor. D smart kullanıyorum. Tv lg. Kanal degistirdigimde ara ara sinyal yok diyor lnbyi arkadan oynadığımda sorun düzeliyor. Yardimci olursaniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Genelde coklu kullanilan lnb bu tur sorunlari cok yapar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 aydır yeni taşındığımız evde dün akşam uydu yayını aniden gitti ve 12 saatten fazladır yayın hala yok. Çanak anten apartmanın çatısında ortak. Bu zamana kadar sadece 2 kere kar yağdığında yayın kısa süreliğine kısmen gitmişti ama 1-2 saat içerisinde geri gelmişti. Fakat bu sefer toptan yayın gitti. Sizce durum ciddi mi ve bir usta çağırmam gerekiyor mu? Ve sinyal seviyesi hiç belirtmiyor.
  • Yazdıklarınızdan anladığım sadece sizin dairede sinyal yok,cihazda ve bağlantısında bir sıkıntı olmadığına eminseniz anten ile daire arasında bir yerde bağlantıda kopukluk var demektir.Bu durumda işten anlayan birinin bakmasında fayda var...
  • Benimde uydu yayınımda sinyal gidiyor,alakasız şekilde oda da kalıyor,salondaki gidiyor,başka komşularda benzer sorunlardan bahsetti.

receiver değişti
    lnb değişti
    topraklama çekildi
    çift adaptör kullanılıyor
    sinyal yayın düzgünken %100 %60 arası kanalına göre
    receiver soketleri pense ile F konnektör pense ile basıldı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.