Şimdi Ara

Uydunet'e geçmeli mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıkta yazdğı gibi taşınmanın ardından son bir kaç gündür düşünmekteyim bu konuyu. Yıllardır Superonline kullanıyorum pek bir şikayetim olmadı ancak firma bir türlü yenilik getiremedi oturduğum yerlere hala 8mbit internet kullanmaktayım. Ne var ki yeni binada da fiber bulunmamakta bende artık değişiklik zamanı geldiğinin kanaatine vardım.

Binada ne superonline ne ttnet fiber bulunmakta ne var ki şans eseri alt katın uydunet kullandığını gördüm biraz araştırma sonucu sonunda aradım ve bana hizmet verebileceklerini söylediler. Fiyat olarak epey uygun ve yüksek hızda internet vaat ediyorlardı tabii bir heyecan 2 gündür araştırdım forumlarda ve yarın karar vermek istiyorum.

Özellikle burada ciddi anlamda modemden şikayetçi kullanıcılar ve modemin önemli bir bileşen olup cihazdan cihaza inanılmaz farklılıklar oluştuğunu yıllar içinde gördüm. Bu konuda düşünceleriniz nelerdir ?

2. olarak ping değerleri hakkında az çok şikayet gördüm ve ping benim internet kullanımımda önemli bir yer tutuyor epeyce mmo,fps oynamaktayım. Bunun hakkında da tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Varsa hiç düşünmeden geç

• uydunetin hizmet kalitesi bölge bölge değişkenlik gösteriyor.aynı şehirde bi bölgedeki kişi çok memnunken,farklı semtteki bir başka kişi özellikle ping olayından rahatsız.
    tavsiyem,hali hazırda uydunet kullanan da varmış binanızda,önce bi test edin..
  • Ben de 3 gün önce uydunet bağlattım TT'de 8mbps 50gb akk paketini kullanıyordum uydunet'de 50mbps 250gb akk + teledünya üst pakete geçtim, hız iyi ancak ping konusunda hala değerlendirme aşamasındayım.
    Forumda konu açtım hat değerlerimin çok iyi olduğunu söylediler yani o konuda bir sıkıntı yoktu, kendim rocket league oyununda test yaptım, tt'de oyunun avrupa sunucusuna 56-76 ping alırken uydunet'de bu 76-80-92-96 seviyelerinde olabiliyor, genellikle 80 seviyesinde ancak stabil. Bağlattığım yerde bulunmadığım için 2 gündür akşam test etme şansım olmadı akşam sıkıntı yaşayanlar oluyormuş sorun olacağını sanmıyorum ama test edeceğim yine de, malum ilk 1 hafta iptal hakkım var taahhüte göre.
    Oyunun middle east(orta doğu) sunucusuna bağlandığımda tt'de 80 seviyesinde olan ping uydunet'de 48-52-56 seviyesinde yani çok daha iyi.
    Sonra Avrupa'da frankfurt'da bir sunucuya ping attım, ttnet hizmeti aldığım ve kendim mağazadan satın almış olduğum birkaç yıllık olan ilk nesil tplink td8961nd adsl2+ modemime kablosuz bağlıyken 87ms ping aldım, uydunet netmaster'ın yeni olarak adlandırdığı modeme enthernet kablosuyla bağlıyken 96ms ping aldım. Kısacası uydunet'in avrupa sunucularına pingi 10-15ms daha fazla ve modem alternatifi yok. İyi yanları ise yanında kablotv var, fiyatı daha uygun, fiyatına göre kotası daha fazla, hızı daha yüksek, youtube'de ilk kez bilgisayarımda donmadan 4k video çalıştırabildim. Çünkü bugüne kadar iş yeri haricinde kullandığım net hızı 16mbps idi. Biraz uzun oldu görüşlerimi paylaşmak istedim ben de hala karar verme aşamasındayım ama tt sinir hastası etti bizi oturduğum yerede şuan 16mbps 75gb akk tt hizmeti var ayın 8'inde doldu...

• myalperen kullanıcısına yanıt
    Paylaşımlarınız için sağolun gayet bilgilendirici oldu. Ping benim için önemli ancak eskisi kadar değil 2-3 sene önce olsa 10-15 ping dert ederdim. Sizin de söylediğiniz gibi galiba uydunetin yurtdışı çıkışları pek iyi değil. Ama olsun ben yinede başvurmayı düşünüyorum ayrıca Akn leri çok yüksek buda epey işime gelecek.

• Mevkileriniz neresi ? Ben İst. Kücükyalı /maltepe bölgesi için bugün basvuruda bulundum. 50 liralık paket 50 mgbt dl 4 mbps upload, 100 dk telefon , teledünya , kablotv vs.
  • Kadıköy'deyim ben internet kullanımı olarak epey yoğun bir bölge aslında bakalım. Benim başvurduğum paket 50mbit 150 gb Akn ve teledünya üst paket. Bakalım neler olacak...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.