Şimdi Ara

Uydunet İl Müdürünün Dahi Çözemediği sorun ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 aydır bir kabus'un içindeyim 10mb (50 AKK) uydunet internetim var, fakat çok enteresan bir problem yaşamaktayım, il müdürü bile evime geldi fakat sorunu bir türlü anlayamadı ve her şey normal diyip gitti :S

Sorunu Cs 1.6'yı bir sunucu üzerinden online oynarken farkettim, bağlantıda ki şüpheli durum yüzünden duran adama nişan alıp ateş etsen bile çoğu zaman tutmaya biliyordu, bende Steam üzerinden CS yi satın aldım, bilgisayarımı defalarca formatladım (hala daha virüs olduğunu iddia ediyolar :D )

Modemim Docsis 3.0 modem (2 kez yenisi ile değiştirdiler)

Sinyal değerlerim düzenli ve doğru olduğu söyleniyor ki bende modemin arayüzünden baktığımda 39-40 dB arası çıkıyor hep,güç değerleride 2-3 arası ki buda normal sanırım.

Speedtestlerim de normal gözüküyor genel olarak 8/9.8 mb download - 0.7/1.1 mb arası upload değeri görüyorum.

Şimdi sorunun en belirgin görülebilir olduğu durum her hangi bir kaynaktan video izlerken ortaya çıkıyor (ki bu seferde Youtube ve ya Dailymotion gibi sitelerin serverların da problem olduğunu iddia ediyorlar )

Web siteleri arasında normal bir şekilde gezinirken sayfaları çok geç açıyor ve nadiren hiç açmayabiliyor.

Video izlerken ara belleğe alınmalarda bir tuhaflık söz konusu, biraz yüklenip tamamen duruyo veya ciddi oran da minik minik hareket ediyo ve sonra bir sıçramayla yarısına kadar ara belleğe alıp tekrar dinleniyor :)

bu bir çok kez videoların kesilmesine veya hiç yüklenmemesine sebep olabiliyor,ki kotamı doldurup hızım 10 mb den 3 mb ye düştüğünde ne yaşadığımı sizler tahmin edebilirsiniz , online oyunları hiç bir şekilde sağlıklı oynayamıyorum zaten, lütfen bir fikri olan varsa bana yardımcı olabilir mi?

Tüketici hakları mahkemesine gitmek istemiyorum ama en azından gidersem elimde adını koyabildiğim bir sebebim olsun ve veya belki bu sorunun neden kaynaklı olduğunun adını koyabilirsem Uydunet e de bu sorunu çözmeleri yolunda baskı yapabilir ve "Bir probleminiz yok!" cevabını duymaktan kurtulabilirim, şimdiden ilginize çok teşekkürler, iyi forumlar :)

Uydunet İl Müdürünün Dahi Çözemediği sorun ? Uydunet İl Müdürünün Dahi Çözemediği sorun ? Uydunet İl Müdürünün Dahi Çözemediği sorun ?

• Youtubeda yavaşlama sorunu şu an herkeste var ama diğerleri baya anormal, umarım çözebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • loss vb. var mı bir ona bakın oyunda bi de farklı sunucular deneyin.
  • hocam bir program vardi facebook ta gordum internet ile alakali problemleri cozebiliyormus arastirayim bulabilirsem atacam hemen

birde sorun ag kartinda olabilirmiki

neyse bakiyorum programa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinan42tr2

hocam bir program vardi facebook ta gordum internet ile alakali problemleri cozebiliyormus arastirayim bulabilirsem atacam hemen

birde sorun ag kartinda olabilirmiki

neyse bakiyorum programa

buldum hocam yandex disk baglantisihttps://disk.yandex.ru/public/?hash=spg1bKzhM21qgUIWavBLDVYdqytSRfvvEi1hViBta5U%3D

DOGABILECEK SORUNLARDAN DOLAYI SORUMLU DEGILIM VE DENEMEDIM

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar merhaba herkese, öncelikle cevapladığınız için teşekkür ederim.

Aşşağıda 2 sn. Aralıklarla alınmış Cs 1.6 Steam içinden internet bağlantı görüntülerim vardır, In/Out değeri nedir ne değildir bilmiyorum ama en düzensiz değer bu gözükmekte ve Choke değerleri de aynı şekilde 4/5 e çıkmakta

İlk yanıta istinaden, oyun içinden gördüğüm kadarı ile Loss=0 gözüküyor fakat Choke değeri arada 3/4 olabiliyor, birde fps ve ms değerlerinin altında In/Out değerleri var sorun genelde In değeri 180/200 kb lere çıktığında oluyor takip ettiğim kadarıyla.

Ağ kartında problem olma olasılığı inanılmaz düşük, farklı yerlerde ki interneti kullandığımda hiç bir problemle karşılaşmıyorum, ayrıca sorunu 3/4 farklı Laptop ve 7 farklı mobil cihaz üzerinden dahi denedim hepsinde aynı sorun var.

Modem bahsettiğim gibi 3 kere değişti, şu an keni modemim bana geri iade ettiler ve dün NetMaster dan bir yetkili bana ulaşıp modem değerlerimi kontrol etti ve bir çok ayar yaptı, her hangi bir sorun göremiyor.

Farklı oyun server'ı deneme konusunda ise şunu söyleyebilirim, bir çoğunu denedim en komiği ise yurt dışında ki serverlarda 200/300 den aşşağı ping görememem :) yani öyle bir internete sahibim ki sadece Türkiye içinde idareten çalışıyor :))

Arkadaşın söylediği programı da denedim fakat derdime derman olamadı, yine de ilgilendiği için çok teşekkürler zahmet etmiş şansımızı denemiş olduk.

Sorunumun tamamen aldığım Uydunet hizmetinden kaynaklandığını düşünüyorum, yani ben bunu Uydunet'e anlatamadım ama onları suçlamak için değil en başta sorunu kendimde arayıp her yolu denediğim için eminim artık. Onları ikna edemememin sebebi de sorunun bazı saatlerde yoğunlaşıp sonra azalması durumunda kendilerinin teşrif ettiği saatlerde bir türlü soruna denk gelememeleri, Teknik personel sorunumun olduğunu biliyordu fakat o kadar çok gelip gittiler ki artık onlarda surat asmaya başladılar bu duruma ve tabii ki Türkiye şartları sebebi ile sorun görülemeyince her arıza kaydını başarılı veya gerekli bilgiler aktarılmıştır diye kapattıklarından iş aleyhime dönmek üzere.

Acaba Tüketici hakları mahkemesine gitsem bu hizmetten bir şekilde kurtulmam mümkün olabilir mi ki? Bu konuda bilgisi olan varmı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayberksen -- 28 Mart 2014; 15:59:59 >

• merhabalar öncelikle nerde oturdugunuzu sormak istiyorum ve ardından başlat>cmd ye girip "pingwww.google.com -t" (tırnaklar olmadan) yazıp enter a basmanızı istiyorum. belirli bir süre sonra ctrl+c yaparak durdurabilirsiniz. ekranda paket kaybı yaşayıp yaşamadıgınızı ögreneceksiniz
  • quote:

kirkyedi Tarih 28 Mart 2014; 23:46:31
    merhabalar öncelikle nerde oturdugunuzu sormak istiyorum ve ardından başlat>cmd ye girip "pingwww.google.com -t" (tırnaklar olmadan) yazıp enter a basmanızı istiyorum. belirli bir süre sonra ctrl+c yaparak durdurabilirsiniz. ekranda paket kaybı yaşayıp yaşamadıgınızı ögreneceksiniz

Tekrar merhaba, kullandığım hizmet Edirne/Merkez ilçesinde bulunmakta, şu an seçimler dolayısı ile İstanbul'dayım ve burada benim kullandığım hizmetin birebir aynısı bulunmakta hatta burada ki modem eski bir modem doc sis 2.0 olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. Bahsettiğiniz işlemi İstanbul'dan gerçekleştirdim örnek teşkil etmesi açısından, Pazar günü Edirne'ye tekrar geçeceğim ve sorunlu olan hizmetimde uygulayıp karşılaştıracağım, hemen sonrasın da sizinle de paylaşacağım.

Bir ek bilgi paylaşmak istiyorum, İstanbul'da ki hizmetten speedtest yaptığımda 1/2 sn. içinde test tamamlanmasa dahi hızım 9.5 mb civarında sabitleniyor, fakat sorun yaşadığım Edirne'de ki hizmetim de speedtest e başladığı anda 4/5/6/7 diye arta azala 9 mb e kadar geliyor ve tamamlanması normalden biraz uzun sürüyor, acaba bu bir anlam ifade eder mi?

İlginize teşekkür ederim, iyi forumlar.

• Bu da Edirne de ki sorun yaşadığım hizmetimden aldığım ekran görüntüsü, istenildiği gibi " pingwww.google.com -t " komutu ile elde edildi.

Peki bu %9 kayıp nedir?, neden yaşanır?, nasıl giderilir? ve istek zaman aşımına uğradı hatası neden alınır?

Bu konular da yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise ömürlük hayır duası alacaklarını taahüt ediyorum :))

• Yaşadığınız sorunlar Wireless ile bağlı iken mi oluyor merak ettim? Yaklaşık 1 aydır evde wireles kullanmaya başlayınca oyun ve video sitelerinde bağlantının kesilmesi problemini bende yaşıyorum. İki defa modem ayarları değiştirdiler ama sorun devam etti. Yeni aldığım modemi(netmaster docsis 3,0) götürüp test modemi (netmaster docsis 2,0) bıraktılar. Onda da benzer problemler oldu. Kendi modemim henüz dönmedi. Bakalım ne olacak. Ama internet bağlantısını kabloyla yapınca henüz bu tür bir problemle karşılaşmadım.
  • Şunu belirtmem gerekir ki bu işlerden pek anlamam. Forumda kesilme ve kopmalarla ilgili bir kaç başlık var. Başlıklardan biri de şu:http://forum.donanimhaber.com/m_84625120/tm.htm. Burada yazılanlar çerçevesinde teknik eleman olmamasına rağmen bu işlere ilgi duyan bir arkadaşımın yorumu sorunların MODEM kaynaklı(Modemin Wirelessinden) olması. Zira kablolu bağlantıda bu tür sorunlar olmaması (ki ben daha önce yıllardır uydunet kullanmama rağmen bu tür şeyler olmazdı) uyduneti masum kılıyor. Verdiğim linkteki bilgiler doğrultusunda, yine arkadaşımın beyanına göre Modemin wireless özelliği kapatılıp başka bir cihaz ile wireless bağlantı sağlanarak sorunun çözüme kavuşturulması problemin
    Netmaster modemin wirelesindeki kaynaklı olduğunun göstergesiymiş.

• Öncelikle okuduğunuz ve cevapladığınız için teşekkür ederim, fakat yaşadığım sorunun wireless ile alakalı bir problem olmadığını düşünüyorum zira modem defalarca değişti fakat sorunum baki kaldı, tam anlamıyla kopmalar değil yüksek pingler ve geç internet tepkileriyle karşılaşıyorum bu da sorunu görünmez kılıyor sanırım ve tüm ekipler sorunu gözden kaçırıyorlar. Aynı zamanda üstteki cevabımda da belirttiğim gibi pingleme işleminde paket kayıpları veya düzensiz ping yükselme ve düşmeleri sorunumun temelini oluşturmakta.
  • selamlar, öncelikle şunu söylemeliyim ki HAYATIMA HOŞGELDİNİZ. yaklaşık 5 aydır aynı sorunu yaşıyorum. bu gördügünüz paket kaybı denen şeyden çekmedigim şey kalmadı. uyduneti arıyorum biz burdan birşey yapamayız diyorlar ekip gönderiyorlar, gelen ekip burdan birşey yapamayız çağrı merkezini arayın diyor. ben anlamadım hiçbirşey. 3 güne bir düzenli olarak ekip çagırttırıyorum belki birilerinin dikkatini çeker diye ama nafile.

not: sorunlar kablolu baglantıda yaşanmakta. kablosuzda da aynı sorun var gerçi ama kablosuz kullanmıyorum.
    not2: docsis 2.0 modem kullanıyordum sonra 50mbit hıza yükseltince baglantıyı modem degiştirildi ve aynı sorun devam ediyor. sorun uydunet kaynaklı modem degil.

ÖNEMLİ NOT: Forumun derinliklerinden çıkan bir arama sonucu ulaştıgım bazı bilgiler var! paylaşmak istedim

quote:

Orijinalden alıntı: sekizini

Uydunet'te yaşadığım paket kayıpları sorununu modemi değiştirerek önleyebildim. Modemlerini bridge modda kurup arkasına linksys router koyduğum vakit hiç problemim kalmaz oldu. Paket kaybı neredeyse %0. Açtığım arıza kaydı vs lere dönen bile olmadı. Uydunet'ten gelecek hayır sokak köpeklerinden gelsin diyerek taahhütümün bitmesini bekliyorum sabırsızlıkla ama ozaman da nereden internet alacağımı bir bilsem... SuperOnline'dan çok memnunmuş insanlar heralde öyle bir hareket yaparım.

Not87454512121: az önce bir router sipariş ettim perşembe günü büyük ihtimal elimde olur. sonuçları buraya yazacagım eger çözüm saglanırsa kurtulduk demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirkyedi -- 2 Nisan 2014; 1:33:00 >

• 192.168.0.1 ile modem arayüzüne girip güvenlik sekmesindeki tikleri kaldırmayı denediniz mi?
  • Sorun genelde modem ve wi-Fİ kaynaklı bende aynı sorunları yaşadım, yukarıda pinglere bakılırsa zaman zaman kopmalar olmuş. Bir yıl süre ile hemen hemen her hafta elemanlar geliyor bakıyor bir kaç birşeyler yapıp gidiyorlardı, en sonunda çözümü kendim buldum, BAKINIZ İMZAMDAKİ KONU.https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=84625120

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 7 Nisan 2014; 10:39:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modem alıp köprülemek işe yaramadı sorun devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirkyedi

merhabalar öncelikle nerde oturdugunuzu sormak istiyorum ve ardından başlat>cmd ye girip "pingwww.google.com -t" (tırnaklar olmadan) yazıp enter a basmanızı istiyorum. belirli bir süre sonra ctrl+c yaparak durdurabilirsiniz. ekranda paket kaybı yaşayıp yaşamadıgınızı ögreneceksiniz

cmd den ping atıyorum ancak ctrl+c yaptığımda dos ekranı ekrandan gidiyor yani durdurmak yerine kapatıyor,

• quote:

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

Orijinalden alıntı: kirkyedi

cmd den ping atıyorum ancak ctrl+c yaptığımda dos ekranı ekrandan gidiyor yani durdurmak yerine kapatıyor,

paket kaybını tracert 8.8.8.8 yaparak da görebilirsiniz. ctrl+c yapınca normalde kapanmaması gerekiyor pencerenin.

• quote:

paket kaybını tracert 8.8.8.8 yaparak da görebilirsiniz. ctrl+c yapınca normalde kapanmaması gerekiyor pencerenin.

https://store.donanimhaber.com/42/bf/c3/42bfc3ac71e1d10423875212e0718477.PNG

Bahsettiğin işlemi yaptım fakat, hangi değer ne anlama gelir nedir ne değildir bir bilgim yok maalesef, rica etsem izah edebilirmisin bende ona Türksat'ın destek mail ine gönderip şamsımı biraz daha deneyeceğim.

Router fikri için de teşekkür ederim fakat Uydunet gibi ahlaksız bir firma için cebimden biraz daha para çıkartacak tahammülüm kalmadı, İl Müdürlüğü nde teknik bilgisi olan 1 kişi bile yok toplam sayıları zaten 3 :)) Artık nefret e dönüştü bu iş, hukuksal yollarla kurtulmaya calışacağım ama onun da önü pek açık değil gibi, Tüketici Hakları Köşesi bu durumla ilgilenmiyor ve Bilgi Teknolojileri Kurumuna yönlendiriyor, BTK'da yapmış olduğu muhteşem web sitesi ile şikayet kaydı oluşturmanıza bile taş koyuyor. Yani kısaca burası Türkiye, Uydunet te bir devlet kurumu olduğuna göre herkes rahatça parasını alıp yatabilir, iş bilmeye iş yapmaya kimsenin ihtiyacı yok bizim gibi kerizler oldukça bizi daha çoook düdüklerler :)

• ss aşağıda görüldüğü gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 9 Nisan 2014; 8:45:29 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.