Şimdi Ara

Uydunet Kullanan Arkadaşlar, yorumlarınıza ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    başlıkta belirttiğim gibi sizlerin bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var. ttnet'ten artık iyice sıkılmaya başladım.
    bu uydu net nasıl sizce hız konusunda? bi kaç sitede araştırma yaptım, hızlar stabil diyorlar ve alt yapı olması lazımmış? iyi de, uydu nete alt yapı gerekli mi ki?
    benim düşüncem direk olarak çanak üzerinden uyduya bağlanması gerekli değil mi?
    belki de ben yanlış düşünüyorum. affola arkadaşlar...

şimdi uydu nete geçersem hangi şirket ve tarife uygun olur?

yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

• Hiçbir hizmet, altyapısı olmadan kullanılamaz.

Uydunet'in adında uydu kelimesi geçiyor ama kendisinin uydu bağlantısıyla alakası yok. Bildiğimiz eski kablo internetten farkı yok. Apartmanda Turksat AŞ'nin bir kutusu olması lazım hizmet alabilmek için. Eğer komşulardan kablo tv kullanan varsa, altyapısı da hazır demektir. Direk telefon açılarak abone olunabilir.

Hızlar konusunda kimse garanti veremez. Bir yerde maksimum hızda müthiş performans alınırken, başka bir yerde hızlar yerlerde sürünebiliyor. Şans işi biraz da. Apartmandaki kablolamayla ve bölgedeki sistemle de alakalı biraz.
  • yorum için teşekkürler.
    şimdi anladım, o yüzden alt yapı, alt yapı deyip duruyorlar =) da ben kablo net istemiyorum ki. bildiğin uydu bağlantısı ile internet istiyorum.
    bildiğin bir şirket var mı peki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackmask84

yorum için teşekkürler.
    şimdi anladım, o yüzden alt yapı, alt yapı deyip duruyorlar =) da ben kablo net istemiyorum ki. bildiğin uydu bağlantısı ile internet istiyorum.

Bundan 12 sene önce falan uydu bağlantıları çok popülerdi. Ben Kıbrıs'da öğrenciyken orada cafelerde falan uydu bağlantılar kullanılıyordu. Ülkemizde pek bu hizmeti veren yoktu. Almanya'dan falan getiriliyordu sistemler. Pahalıydı da çok. Ayrıca tek yönlüydü. Sadece download için uydu kullanılıyordu. Upload için yine bir dial-up veya ADSL gerekliydi. Ping konusunda da rekor kırıyordu. Acaip yüksekti ping'ler. Günümüzde olsa bu sistemler, oyun falan oynamak hayal olur. O zamanlar bize nimet gibi geliyordu ama. Çünkü dial-up zamanıydı o zamanlar. 56K bağlantılar vardı yani. Daha sonra uyduların da çift yönlüleri çıktı. Modem benzeri dev gibi iki tane alet ve bir de çanak veriyorlardı. Kullanıyordunuz ama çok da verimli değildi.

Şu sıralar bu hizmeti veren var mıdır bilmiyorum ama kurulumu da aylık ücretleri de çok maliyetlidir. Onun yerine Superonline'ın fiber internetini seçmek daha akıllıca olur. 250 GB kotalı 50 mbit 99 lira veya 199 liraya 20 Mbit kotasız seçmek bile daha ucuza gelebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2eu5

quote:

Orijinalden alıntı: blackmask84

yorum için teşekkürler.

Bundan 12 sene önce falan uydu bağlantıları çok popülerdi. Ben Kıbrıs'da öğrenciyken orada cafelerde falan uydu bağlantılar kullanılıyordu. Ülkemizde pek bu hizmeti veren yoktu. Almanya'dan falan getiriliyordu sistemler. Pahalıydı da çok. Ayrıca tek yönlüydü. Sadece download için uydu kullanılıyordu. Upload için yine bir dial-up veya ADSL gerekliydi. Ping konusunda da rekor kırıyordu. Acaip yüksekti ping'ler. Günümüzde olsa bu sistemler, oyun falan oynamak hayal olur. O zamanlar bize nimet gibi geliyordu ama. Çünkü dial-up zamanıydı o zamanlar. 56K bağlantılar vardı yani. Daha sonra uyduların da çift yönlüleri çıktı. Modem benzeri dev gibi iki tane alet ve bir de çanak veriyorlardı. Kullanıyordunuz ama çok da verimli değildi.

Şu sıralar bu hizmeti veren var mıdır bilmiyorum ama kurulumu da aylık ücretleri de çok maliyetlidir. Onun yerine Superonline'ın fiber internetini seçmek daha akıllıca olur. 250 GB kotalı 50 mbit 99 lira veya 199 liraya 20 Mbit kotasız seçmek bile daha ucuza gelebilir.

evet dediğin gibi fiyatlar uçuk, araştırmaya devam ediyordum ve bi türk şirketi var comturk diye. fiyatlar bayağı bi güzel gözüküyor =) (yüksek yani)
    bana yine fiber kullanmak kalıyor galiba. ama kullanmadığım için de bilemiyorum hızları nasıl şimdi. güvenemiyorum açıkçası.
    gidip üye olup kurduracam eve. sonra da zırt pırt bağlanıtı kopacak ne biliyim hızı yavaş olacak. deli olacam =)
    ama şu ttnetten bi an evvel kurtulmam şart...

• 512 kbps uydunet kullanıcıyısım 4 yıldır. İnternet kesilmedi hiç.

Uydunette çanak yok. Kablolu televizyonla gelen kablo var ya. Binada o olması gerek. Sitesinden "binamda hizmet var mı" kısmından öğrenebilirsin.

http://www.turksatkablo.com.tr/
  • ptesi ttneti kapatıp uydunete başvurdum, çarşamba gelip kurdular 5mbit paketindeyim, dowload hızı gayet iyi ama zaman zaman sayfaların geç açılması can sıkıcı + olarak masaüstü ve notebookta sıkıntı yok ama netbookta sinyal gücü mükemmel olmasına ragmen net çok yavaş youtubedan video falan izlenemiyor özellikle bu keyfimi çok kaçırdı. + olarak 69 tl 5mbit + 9 tl kablo tv (uydudan bi ekstrası yok gibi) 40 + 30 tl aktivitasyonlar ve 175tl modem parası (tabi kablolu alıp router ile daha ucuza gelebilir o ayrı), açıkcası pişman oldum ve cayma hakkımı kullanacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayvan eti Yiyen

ptesi ttneti kapatıp uydunete başvurdum, çarşamba gelip kurdular 5mbit paketindeyim, dowload hızı gayet iyi ama zaman zaman sayfaların geç açılması can sıkıcı + olarak masaüstü ve notebookta sıkıntı yok ama netbookta sinyal gücü mükemmel olmasına ragmen net çok yavaş youtubedan video falan izlenemiyor özellikle bu keyfimi çok kaçırdı. + olarak 69 tl 5mbit + 9 tl kablo tv (uydudan bi ekstrası yok gibi) 40 + 30 tl aktivitasyonlar ve 175tl modem parası (tabi kablolu alıp router ile daha ucuza gelebilir o ayrı), açıkcası pişman oldum ve cayma hakkımı kullanacağım.

Modem ayarlarina bak istersen kendi verdikleri modem genelde sorunlu oluyor. Ben 3mbit kullaniyorum hersey hizli, videolarda, webde, downloadda hizli calisiyor. Eger netmaster cbw700 verdilerse onda firmware guncellemesi yapman ve birkac ayar yapman gerekiyor forumda arastir istersen, ben ayri router kullaniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancakmak -- 2 Haziran 2012; 0:30:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cancakmak

quote:

Orijinalden alıntı: Hayvan eti Yiyen

ptesi ttneti kapatıp uydunete başvurdum, çarşamba gelip kurdular 5mbit paketindeyim, dowload hızı gayet iyi ama zaman zaman sayfaların geç açılması can sıkıcı + olarak masaüstü ve notebookta sıkıntı yok ama netbookta sinyal gücü mükemmel olmasına ragmen net çok yavaş youtubedan video falan izlenemiyor özellikle bu keyfimi çok kaçırdı. + olarak 69 tl 5mbit + 9 tl kablo tv (uydudan bi ekstrası yok gibi) 40 + 30 tl aktivitasyonlar ve 175tl modem parası (tabi kablolu alıp router ile daha ucuza gelebilir o ayrı), açıkcası pişman oldum ve cayma hakkımı kullanacağım.

Modem ayarlarina bak istersen kendi verdikleri modem genelde sorunlu oluyor. Ben 3mbit kullaniyorum hersey hizli, videolarda, webde, downloadda hizli calisiyor.

valla yaptım o ayarları ama malesef dediğim gibi masaütü ve notebookta sıkıntı yok hatta idm ile 650 civarı download ediyorum ama işte netbooktaki sorun canımı sıktı, sinyal gücünde falan sıkıntı olsa anlarımda mükemmel olmasına ragmen aşırı bi yavaşlık var mesela speedtest sonuç normal çıkıyor ama testi nerdeyse 1dkya yakın sürede falan yapıyor bi tuhaflık var yani anlam veremedim.(

evet netmaster cbw700 dediğim gibi ayarları yaptım netbookta sıkıntı var + olarakta tarayıcıyı ilk tıkladığımda google'ın 10-15 saniyede açılması tuhaf. bilmiyorum valla caymayı düşündüğüm için pek kurcalamak istemiyorum, teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayvan eti Yiyen -- 2 Haziran 2012; 0:36:05 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.