Şimdi Ara

Uydunet kullanicilarina birkac teknik detay soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hat hizi olarak 1mbit limitsiz, Suadiye/Kadikoy bolgesinde Uydunet'e gecmeyi dusunuyorum. Muhtemelen sorun yasamam diye tahmin ediyorum ama bu bolgede oturan arkadaslar varsa yorumlarini iletirlerse sevinirim.

Birkac abuk detay sorum olacak.

Soru 1: IP alma konusunda kafamda birkac soru isareti olustu.
    netmaster cxc-150 benzeri normal modemlerde real IP adresini direk kullanici aliyor diye anladim. 1 ethernet, 1 usb port oldugundan dolayi 2 kisi gercek IP adresi alabiliyor.

Netmaster cbw-700v benzeri kablosuz bir modem aldigimda, IP alma nasil oluyor?
    Anladigim kadariyla cbw-700v 1 adet gercek IP adresini kendisine alip, tipki ADSL modemlerdeki gibi icerideki kullanicilara private IP adresi dagitarak NAT islemi yapiyor.
    Peki bu durumda, sadece icerideki bir kullanici 2. gercek IP adresini kendisine bir sekilde alabilir mi?

Soru 2: Uydunet kullanicilari web erisimlerinde(sadece http) bir transparan proxy'den geciyor mu, biliyor musunuz?

Soru 3: Kullanicidan Internet'e veya Internet'ten kullaniciya dogru gateway tarafinda bir port kisitlamasi bulunuyor mu?
    Ornegin komut satirinda:
    telnet login.icq.com 445
    telnet login.icq.com 139
    telnet login.icq.com 20
    komutlari "Connect failed" hatasi mi veriyor, yoksa ekran temizlenip garip karakterler mi cikiyor.

Soru 4: Netmaster cbw-700v kullanan arkadaslar, modem uzerindeki FXS port'lari bir ise yariyor mu? Bunlarla ilgili modem menulerinde ayar var mi? (Anladigim kadariyla FXO port'u yok)

Soru 5: Sizce 1mbit limitsiz, kablolu modem hediyeli uydunet paketi mi, yoksa Netmaster cbw-700v benzeri bir modemle kullanim mi?

Fiyat tabi onemli ama Internet hizmeti icin kafamdaki ilk kriter degil. Fiyati icin degil, ttnet'i sevmedigim icin degistirmek istiyorum. Fiyat/avantaj icin dusunsem direk su paketi de alabilirimhttp://www.smileadsl.com/Campaigns_yenievli.aspx

Yardimlariniz icin tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktivite -- 28 Mayıs 2009; 2:54:49 >

• erenköy bölgesindeyim. son bir kaç haftaya kadar sorunsuzdu. bir kaç haftadır web'de yavaşlama oluyor. ama sorun benim router'da mı yoksa firefox'ta mı pek araştıramadım. sinyallerde bir sıkıntı yok ama.

1- dedigin gibi. cbw-700v ile 2. gerçek IP alınabileceğini sanmıyorum.

2- şimdilik proxy görünmüyor. eskiden telekom uygulatıyordu böyle şeyler.

3- denemek lazım bunu bilmiyorum :)

4- yok bende o modemden.

5- bence kablolu modem hediye iyi. en azından ben oyle yaptım ve memnunum. scientific atlanta marka modem verdiler, sorunu yok modemin. netmaster wds-500 wireless router (75tl'ye almıştım) ile kullanıyorum. günlerce kapatmasam da bir sorun olmuyor.

bir de uydunette artık olarak 7tl kablotv ücreti de ödenmesi gerekiyor.

umarım bilgiler yardımcı olur. kolay gelsin.
  • ben erhernetten bağlanıyorum, ethernet çıkışını 8li switche bağladım
    usb kullanmadan da 2 farklı ip alıyor 2 bilgisayar da
  • quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

ben erhernetten bağlanıyorum, ethernet çıkışını 8li switche bağladım

Bu dediğiniz olayı sanırım bir ben yapamadım :S
  • quote:

Orjinalden alıntı: aMaNté

quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

ben erhernetten bağlanıyorum, ethernet çıkışını 8li switche bağladım

Bu dediğiniz olayı sanırım bir ben yapamadım :S

bende yapamadım 2 kisiyiz :)
  • ben de olacağından emin değildim, router almayı kafaya koymuştum, şansa bala bi yerden beleş switch buldum, denedim ve oldu
  • Arkadaslar cevaplar icin cok tesekkurler. 3. soruda bahsettigimi deneyebilen oldu mu?

@witchdoctor HD yayin icin teledunya'ya abone olmak istiyorum, bu nedenle kablotv'ye verecegim parayi hesabetmemistim. Aslinda dusundugunuzde ev telefonunu hic kullanmadigim halde telekom'a her ay yaklasik 15-20TL zaten odedim Ama kablolu modem kampanyasina girme oneriniz iyi. En azindan modeme ucret odemem. Tek korkum yeni tasindigim evde kablonet cok kotuyse 12 aydan once cikamamak.
    Bu arada galiba su an netmaster cxc-150 kablolu modem veriyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.