Şimdi Ara

Uydunet Modem ile Adsle modem arasında bağlantı, YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar, Gecenlerde adsl mı kapattım ve uydunete gectım, Adamlar salona Netmaster CBW-700v modemi kurdular. Ben odamdan net cekme gucu zayıf. Bunu guclendırmek ıstıyorum. Elımde bırde Asus aam6020vi kablosuz modem var. Istedıgım bu 2 modemı eslestırmek yada her ne yapılabılıyorsa bılemıyorum. Benım odadakı adsl modem ıcerdekı uydunet modemden sınyallerı alsın, bende nete baglanırken adsl modem uzerınden baglanayım. Bunu nasıl yapabılırım, yada baska cozum onerısı olan varmı?

• sistem malesef bu şekilde çalışmaz. yani elinizdeki adsl modemi böyle bir şekilde kullanamazsınız .
    ihtiyacınız olan bir wireless repeater . ya da salondaki modemi daha iyi anten gücü için konum ayarlaması yaparak sinyali güçlendirmeye çalışacaksınız.
  • anladım bu adsl modemı degerlendırebılırmıyım dıye dusunmustum ama olmucak ozaman. Cevap için tesekkurler.
  • şöyle bir şekilde olabilir , uydu net modeminden bir ethernet kablosunu adsl modeme bağlayıp adsl modemi odaya daha yakın biyere alıp adsl modem üstündeki dhcp yi iptal ederek adsl modemi bağlantı noktası olarak kullanabilirsiniz . böle birşey işinizi ne derece görür bilemiyorum ama bir yöntem .
  • peki ben adsl modemi sıfırladım yeni kurulum yapıcam, dhcp yi nasıl ıptal edebılırımki,yada kurulum yapmadanmı dhcp yı ıptal edıcem?
  • modemlerin menüleri marka modele göre değişiklik gösteriyor . ama enable / disable dhcp server gibi bir ibare aramanız lazım . belki LAN sekmesi altında olabilir ya da local area network diye geçiyor olabilir .
  • adsl modemı resetledim ve dırek ethernetden bırbırıne bagladım modemlerı, adsl olan modemın cekıs gucunu pcmde daha guclu goruyorum. 2 modemde yanyana neyse bakalım kullanıyım bıraz boyle olmazsa sızın dedıgınız wıreless repeater ı alırım. onerdıgın bı marka varmı dostum. cevapların ve yardımların ıcın sağol.
  • Evde sizden başka internet kullanan var mı ?
  • ewt 2. bır laptop var, ıstedıgım benden baskada gelenler wireless ılede baglansın istiyorum. bunu kablosuz 2 modem ıle halledebılsem bıde ethernet kablosuz olsa cok ıyı olcak.
  • siz de sağolun . tecrübe ettiğim bir marka malesef yok yanlış yönlendirmek istemem . çalışmasına sevindim .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.