3 aydır uydunet kullanıcısıyım kampanyayla birlikte verdikleri Netmaster A90B modem var. Modem salonda pc yi ise arada 1 duvar olan yakın bir oda da kullanıyorum. Fakat çok kopmalar oluyor yani bağlantı tamamen kopmasa da mesela oynadığımda oyunda ping 2-3k lara çıkıyor ve yaklaşık 20-30 sn böyle kalıp düzeliyor. Net hızını kontrol ettiğimde bazen 2-3 mb çıkıyor bazen 15-16 mb çıkıyor . Sorunun modem olmasını düşündüren şey ise salonda pc kullanırken kopmalar yaşamıyorum. Acaba modemi değiştirsem sorun düzelir mi yoksa uydunet in kendi sorunu mu bu?
Hocam kopmalar uydu netin genel sorunu...
Evet çoğu insanda bağlantı kopması varmış fakat salonda 18 mb çekiyor odamda 3 mb çekiyor ve arada 4-5 adım fark var nasıl bu kadar etkiliyor anlamıyorum
Netmasterların çoğu default olarak 6. kanalda geliyor ve neredeyse tüm modemler o kanalı kullandığı için parazitten etkilenme oluyor. Bence 3. 8. 9. kanalları deneyin. Özellikle 3. kanalı tavsiye ederim.
$developer;
kullanıcısına yanıt
Kanal 6dan farklı benim ama yinede denerim
ApatheticalA
kullanıcısına yanıt
Sayın Kullanıcımız,
Kablosuz performansınızla ilgili yapılandırmaları kontrol etmemiz için cihazın yanındayken 0216 366 66 96 numaralı NetMASTER Destek Hattı'nı arayabilirsiniz.