Şimdi Ara

Uydunet Yeni Seri Modem Çıktı - Netmaster CBW-383ZN (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
6
Favori
35.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Troçki

O nasıl oluyor ya hepsi Türkçe yada İngilizce değilmi

yani 100 modem varsa 90 ı türkçe demek. arayüzden bahsetmiyorum cihazdan bahsediyorum
  • HATUKAY kullanıcısına yanıt
    Bende cihazın ara yüzünü soruyorum zaten
    Cihaz ne arayüz ne ayrı değillerki
    Cihaz türkçeyse arayüzüde Türkçe olmuyormu
    Tam anlayamadım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Troçki

Bende cihazın ara yüzünü soruyorum zaten
    Cihaz ne arayüz ne ayrı değillerki
    Cihaz türkçeyse arayüzüde Türkçe olmuyormu
    Tam anlayamadım

evet doğru türkçe. yüzde 90 ı dediğim 100 cihazın 10 ingilizce olabiliyo sonradan firmare ile zaten türkçe oluyo. ayrıca tr eng ne fark eder kurulumları bebek oyuncağı zaten. arayüzler türkçe evet rahatlıkla kullanabilirsiniz
  • HATUKAY kullanıcısına yanıt
    Çok fark eder bizim gibi ingilizce özürlüler için arkadaşım
    Gerçi ben ezberledimde artık
    neden türkiyeye türkçe yazılı ürün vermezler o duruma uyuzum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşla görüştüm. türksatla anlaşma olmayacakmış. ama modemler gelecekmiş yakında tplin kablo modemler geliyo. lansmanı yapılacakmış görürsünüz.
  • Kullanan arkadaslardan yorum bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar şöyle bir durum oluştu sanırım taşınacağım 1 hafta içinde ama taşındığım yerde kablonet yokmuş taahütüm 2 aya biticek sanırım onu iptal edecekler ama 10 gün önce aldığım Netmaster CBW-383ZN modem elimde kalıyo henüz taksitlere yansıtılmadı iade etmek için uğraşıyorum. eğer iade edemez isem burada modem alacak arkadaşlar olursa satacağım.öyle gibi gözüküyor.
  • Docsis ile EuroDocsis farklı mı Hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: plumbium1

Docsis ile EuroDocsis farklı mı Hocam?

Evet hocam farklılar. Yurtdışından alacakların buna dikkat etmesi gerekiyor.

Eurodocsisleri bildiğim kadarıyla avrupada kullanıyorlar Ds kanalları 8mhz. Bizim ve amerikanın standardı olan docsisler ise 6mhz.

Bizde sinyaller 6 mhz e göre geldiği için eurodocsisler online olamaz. Tamamen standart farkı yani.

• Sağolun Hocam, çok makbule geçti, tam da Avrupa'dan getirtecektim :)

• Eski aboneliğim dolunca ,maksimum keyif kampanyasına dahil oldum.25 mbit 75 akn. Netmaster cbw700 docsis 2 modemim olmasına rağmen 10 mbitten fazla hız alamazsın diye yeni modem sattılar. Fakat eski docsis2 modemi , bu yeni gelen üzerinden bağlantı yaptığımda gördümki 25mbit hızı gönderiyor.Zaten internette videoları var, 35 mbite kadar docsis 2 modemler hizmet veriyor.Buna rağmen insanlara yeni modemi ZORLA satıyor uydunet.
    Fakat bu cbw-383zn olan modemin eskisinden farkı yok.
    Modem laptopuma 10 mt.mesafede.Cbw 700 ile 10 mbit olan hızım ile 5mbit alabiliyordum.Şimdi bu docsis 3 ile
    aynı yerden 25 mbit olan hızın 3-5 mbitini zor alıyorum.Uydunete mail attım.bu modemi iade alın diye.daha geleli 1 hafta olmadı.

Ayarlarını değiştirip deneyeyim diyorum.wireless ayarlarında değişiklik yaptıktan sonra modemin arayüzüne tekrar girdiğimde modem yine default ayarlara dönüyor. Niye değişiklik olmuyor bilen var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardasu -- 4 Ekim 2015; 17:04:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardasu

Eski aboneliğim dolunca ,maksimum keyif kampanyasına dahil oldum.25 mbit 75 akn. Netmaster cbw700 docsis 2 modemim olmasına rağmen 10 mbitten fazla hız alamazsın diye yeni modem sattılar. Fakat eski docsis2 modemi , bu yeni gelen üzerinden bağlantı yaptığımda gördümki 25mbit hızı gönderiyor.Zaten internette videoları var, 35 mbite kadar docsis 2 modemler hizmet veriyor.Buna rağmen insanlara yeni modemi ZORLA satıyor uydunet.
    Fakat bu cbw-383zn olan modemin eskisinden farkı yok.
    Modem laptopuma 10 mt.mesafede.Cbw 700 ile 10 mbit olan hızım ile 5mbit alabiliyordum.Şimdi bu docsis 3 ile
    aynı yerden 25 mbit olan hızın 3-5 mbitini zor alıyorum.Uydunete mail attım.bu modemi iade alın diye.daha geleli 1 hafta olmadı.

Ayarlarını değiştirip deneyeyim diyorum.wireless ayarlarında değişiklik yaptıktan sonra modemin arayüzüne tekrar girdiğimde modem yine default ayarlara dönüyor. Niye değişiklik olmuyor bilen var mıdır?

Bölgesel veya sinyal sorunu yaşıyor olabilirsin beyahut evde wifiyı etkileyen bir cihaz vs de olabilir. 126yı arayın ekip gelsn baksın olmazsa iade için götürün gelip almazlar

• ardasu A kullanıcısına yanıt
    Başka konularda docsis 2.0 kadar bağlantı hızının 20mb den 10 mb e tekrar dustugunu soyluyorlar. Ben 25mb E geçeceğim. Eski cbv700 modelini kullanabileceksem bosuna 144 to odemeyeyim. Zaten kablosuz cekiminde de fark yokmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: orhen41

Başka konularda docsis 2.0 kadar bağlantı hızının 20mb den 10 mb e tekrar dustugunu soyluyorlar. Ben 25mb E geçeceğim. Eski cbv700 modelini kullanabileceksem bosuna 144 to odemeyeyim. Zaten kablosuz cekiminde de fark yokmuş

3.0 al başın ağrımasın bütün çalışmalar upgradeler 3.0 uyumlu sistemlerde. yarın kampanya olur 50-100 indirimli verirler alamazsın, nitro ihtiyacın olur yine alamazsın..
  • Merhaba
    uydunet aboneligim sonrası CBW-383ZN modem verildi.CBW-383ZN modem evim bir ucunda diger ucunde internet cekmiyor.
    arıza bildirimde bulundum.modem ayarlarından ayar degiştirdiler.Bir hafta sonra tekrar bildirim yaptım.Eve gelen arkadaş bu modemlerin böyle oldugunu evde diger odada cekmesi için router almam gerektiğini söyledi.Uygun router ve başka bir cözüm için yardımlarınızı rica ediyorum.

Teşekkürler
  • Selamlar,
    Ankara'daki durumu bilen var mı arkadaşlar. Az önce UYDUNET'i aradım abonelik için. Verilen modemin Z4 olduğunu, ZN verilmediğini, ne zaman verileceğini de bilemeyeceklerini söylüyorlar. ZN verilirse derhal abone olacağımı, Z4 verildiği sürece abone olmayacağımı belirtsem de durum değişmiyor. Ankara'da yakın zamanda abone olup da ZN alabilen var mı acaba? Ya da (TÜRKSAT yerine haricen bir yerden almak dışında) ZN modelini edinebilmek için bir yöntem bilen, bir tavsiyesi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: elfador

Selamlar,
    Ankara'daki durumu bilen var mı arkadaşlar. Az önce UYDUNET'i aradım abonelik için. Verilen modemin Z4 olduğunu, ZN verilmediğini, ne zaman verileceğini de bilemeyeceklerini söylüyorlar. ZN verilirse derhal abone olacağımı, Z4 verildiği sürece abone olmayacağımı belirtsem de durum değişmiyor. Ankara'da yakın zamanda abone olup da ZN alabilen var mı acaba? Ya da (TÜRKSAT yerine haricen bir yerden almak dışında) ZN modelini edinebilmek için bir yöntem bilen, bir tavsiyesi olan var mı?

hiç bir şeyden habersiz abonelik başvurusu yap. arayıp randevu alacakları zaman zn istiyorum yoksa kurulum düşünmüyorum de. eninde sonunda getirirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elfador

Selamlar,

benim kendi modemim bozuldu. eğer altındağda oturuyosan ö bölgedeki bayi zn takıyo haberin olsun. sen bölgedeki bayine ulaş önce SONRA SOR BANA 15-20 gün önce zn bağladılar. taşınma durumum var öyle bişey olursa modemi satacağım.

• HeroTech kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, söylediğin gibi yaptım.. abonelik kaydımı yaptırdım ve randevu için aradıklarında ZN istiyorum dedim.. Tamam dediler.. geldiklerinde de zaten artık herkese ZN veriyoruz dediler.. Analışlan o ki Ankara'da Kızılay civarındaki abonelere artık ZN verilmekte.. İlgi ve bilgilendirmeniz için tekrar teşekkür ederim..

Modeme gelince, dünden beri kullanıyorum, performansı iyi görünüyor.. Speedtest'te Ping: 11-16 ms, Download 21-23 mbps (25/2 mbps paketi kullanıyorum), Upload 1,90-1,98 mbps civarı değerler alıyorum.. Kopma, donma yaşamadım.. Ofiste salona koydum modemi, en uzaktaki üçüncü odada kablosuz erişim var ama oldukça yetersiz geliyor (arada 4 duvar ve yaklaşık 20 metre var, dolayısıyla ben çok anormal karşılamadım bu durumu)..

Bağlantı oldukça hızlı yapıldı.. Perşembe akşam üzeri abonelik kaydımı yaptırdım, cuma 11 gibi arayıp 11:30'da geldiler.. 15 dakika içinde aşağıdaki kablonet kutusundan 3. kattaki daireme kabloyu çekip (apartman boşluğundan getirdikleri kabloyu koridorumun duvarından açtıkları delikle içeri aldılar ve salon kapısı yanında duvara açtıkları delikle salona getirdiler.) modeme bağladılar ve abonelik belgelerini de imzalatarak dairemden ayrıldılar.. internet sinyalini 4 saate kadar alırsınız dediler ama sanırım onlar daha sokağık başına varmadan sinyal de geldi ve ben interneti kullanır hale geldim..

• İyi hadi hayırlı olsun. inş sorunsuz kullanırsın.

Bu arada modem online olmadan ayrılmamaları gerekiyordu. Size tevafuk Allahtan hemen gelmiş net. Yoksa anında gelir zaten.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.