Şimdi Ara

Uygun Olmayan Başlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle merhaba , çok yakın bi zamanda önümüzdeki hafta içi artık kendime pc topluyacağım şimdi öncelikle ne amaçla toplucagımı söyliyim , öncelikli amacım battlefield 3 ve diğerleri ( assasins creed revalations , need for speed The run vs kısacası oyun için ve önümüzdeki sene de çizim yapmam gerekebilir , gerçi şuanda da adobe illustrator falan kullanıyorum neyse
    ben kendim sıfır bilgisayar bilgimle 2 aydır araştıra araştıra şunları uygun gördüm ;
    anakart Asus P8Z8-V
    ekran kartı Asus GTX560 Tİ
    İşlemci İntel İ5 2500 K
    Ram corsair 8 GB XMS3 2000mhz CL9 Dual kit
    PSU Corsair TX Serisi 80 V2 Plus 650 W
    şimdi şunuda belirteyim OverCLock kesinlikle yapmam ,biosmuş falan anlamam . SSD almam , anlamam ne oldugunuda anlamadım gerçi tam bana gereksiz masraf yaptıysam kısabilir misiniz başka daha tavsiyelerde bulunabilir misiniz , hatırlamışken ortalama bütçe 1.500 TL üzerinde oynama olabilir 100-150 lira . lütfen baştan savma değilde ciddi anlamda samimiyetinizi istiyorum şimdiden çok teşekkür ederim , saygılar ...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• öncelikle anakart markası iyi ekran kartıda gayet iyi işlemciyide iyi al bari i7 olsun ram iyi powerı biraz az bence 800 lük al hard disk ne alcan almışken 1tb al wd 7200 rpm
  • quote:

Orijinalden alıntı: *CSR

öncelikle anakart markası iyi ekran kartıda gayet iyi işlemciyide iyi al bari i7 olsun ram iyi powerı biraz az bence 800 lük al hard disk ne alcan almışken 1tb al wd 7200 rpm
    Güzel Sistem ikizimi buldum :D SSD yi kaç gündür anlamadım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: feCiaLem

öncelikle anakart markası iyi ekran kartıda gayet iyi işlemciyide iyi al bari i7 olsun ram iyi powerı biraz az bence 800 lük al hard disk ne alcan almışken 1tb al wd 7200 rpm

Powerin neyi az hocam ? 12v 53a yada 54a devamlı verebileceği güç markasıda corsair 5 yıl garanti bence psu fazla bile 500 w kaliteli psu yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

quote:

Powerin neyi az hocam ? 12v 53a yada 54a devamlı verebileceği güç markasıda corsair 5 yıl garanti bence psu fazla bile 500 w kaliteli psu yeterli

Alıntıları Göster
    SSD (Solid State Disk * Katı hal diski) Dönen disk plağına dokunan optik okuyucu kafalara sahip mekanik HDD'nin bazen onlarca bazen yüzlerce kez hızlı, PC'nizin gerçek performansını ortaya çıkaran, bu disk üzerine oyun kurduğunuzda sizi 20 saniye bekleten yükleme anlarını 3 saniyelere indiren çılgın bir bileşendir SSD... Daha önce bu hızı tecrübe etmemiş birisi için anlamsız, etmiş birisi için vazgeçilmez bir bileşendir ve adam gibi olanının en ucuzu 400 - 500 TL arasındadır. Bütçenizin üzerine 500 TL daha eklemediğiniz zaman kendinizi almak zorunda hissetmeyiniz. İlerleyen zamanda bütçe ayırabildiğiniz anda satın alınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: sanalsystem

Güzel Sistem ikizimi buldum :D SSD yi kaç gündür anlamadım :D

ben artık anlamaya da çalışmıyorum gerçi anlatmış birisi sağolsunda anlarsak cebe zarar gibi geliyo bana
  • quote:

ya işlemciyide i7 yaparsam vay halime :D ben masrafı azaltmaya çalıştıkça artıyo gibi geliyo bana harddisk almıcam ya var zaten yeter onlar şuan bana (:
  • Standart ev kullanıcısısın. 1-2 program ve genelde oyun amaçlı sistem topluyorsun. i5 2500K komple sistem 1500TL'ile zor. Sanırım kasa ve HDD hariç soruyorsun!
    Ramler 2000Mhz fazla. Kasan ve HDD'ın varsa söyle, ona göre sistem kuralım.

SSD : Normal HDD'in 4-5 sn'de yapacağı işi 1 sn'de yapan alet. Alınır mı? 1500 liralık bütçe ile HAYIR!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

Standart ev kullanıcısısın. 1-2 program ve genelde oyun amaçlı sistem topluyorsun. i5 2500K komple sistem 1500TL'ile zor. Sanırım kasa ve HDD hariç soruyorsun!
    Ramler 2000Mhz fazla. Kasan ve HDD'ın varsa söyle, ona göre sistem kuralım.

SSD : Normal HDD'in 4-5 sn'de yapacağı işi 1 sn'de yapan alet. Alınır mı? 1500 liralık bütçe ile HAYIR!

evet kasa ve HDD hariç mevcut kasa ve HDD lerimi kullanıcagım , bu 2500 "K" nın esprisi nedir eğer sadece overclock için farkediyorsa gerek yok yapmıcagımı belirtmiştim , anakart 2200 e kadar Ram kaldırabiliyo o yüzden 2000 demiştim , bana 3-4 sn kazandıracak diye SSD ye masraf yapmama gerek yok zaten (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaiHuN

öncelikle merhaba , çok yakın bi zamanda önümüzdeki hafta içi artık kendime pc topluyacağım şimdi öncelikle ne amaçla toplucagımı söyliyim , öncelikli amacım battlefield 3 ve diğerleri ( assasins creed revalations , need for speed The run vs kısacası oyun için ve önümüzdeki sene de çizim yapmam gerekebilir , gerçi şuanda da adobe illustrator falan kullanıyorum neyse
    ben kendim sıfır bilgisayar bilgimle 2 aydır araştıra araştıra şunları uygun gördüm ;
    anakart Asus P8Z8-V
    İşlemci İntel İ5 2500 K
    şimdi şunuda belirteyim OverCLock kesinlikle yapmam ,biosmuş falan anlamam . SSD almam , anlamam ne oldugunuda anlamadım gerçi tam bana gereksiz masraf yaptıysam kısabilir misiniz başka daha tavsiyelerde bulunabilir misiniz , hatırlamışken ortalama bütçe 1.500 TL üzerinde oynama olabilir 100-150 lira . lütfen baştan savma değilde ciddi anlamda samimiyetinizi istiyorum şimdiden çok teşekkür ederim , saygılar ...

İşlemci:OC yapmayacaksanız k serisi bir işlemci almanıza hiç gerek yok. 2500k yerine 2500 alınarak tasarruf edilebilir.
    Anakart:Yerinde omuş.
    Ekran Kartı:BF3 te Ultra ayarlarda sıkıntı yaşamak istemiyorsanız kesinlikle GTX 570 derim. PALIT in fiyatı uygun. 560 BF3'te öksürüyor biraz
    Ram: BF 3 için 6 gb 1600 olan bir RAM almanız sizin için yeterli olacaktır. 8 GB ve 2000 mhz ile arasındaki performans farkını hissetmezsiniz bile.
    PSU:İleride değiştirmek istemiyorsanız HIGH POWER B12S 750W bir güç kaynağı işinizi görecektir. hEM İLERİYE YÖNELİK TASARRUF OLUR. 12 kanalından kombine gücü yanlış hatırlamıyorsam 648W idi. Günümüz sistemleri için gayet yeterli bir değer.GTX 580 için bile yeterli.

Bence tasarruf kısımlarını dikkate alıp artan parayla bir GTX 570 almaya bakın. DH'nin ikinci el bölümünde zamanında Hepsiburada'dan 450-500 TL arası bir fiyata alınmış olanlar 600-650 TL civarında satılabiliyor. Göz atmanızı öneriyorum.

NOT:OC yapmayacağınızı düşünerek söylüyorum, soğutucusu olmayan RAM ler daha ucuza gelecektir. Onlara göz atın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyes-on-you -- 27 Kasım 2011; 0:18:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eyes-on-you

quote:

öncelikle merhaba , çok yakın bi zamanda önümüzdeki hafta içi artık kendime pc topluyacağım şimdi öncelikle ne amaçla toplucagımı söyliyim , öncelikli amacım battlefield 3 ve diğerleri ( assasins creed revalations , need for speed The run vs kısacası oyun için ve önümüzdeki sene de çizim yapmam gerekebilir , gerçi şuanda da adobe illustrator falan kullanıyorum neyse
    anakart Asus P8Z8-V
    İşlemci İntel İ5 2500 K

İşlemci:OC yapmayacaksanız k serisi bir işlemci almanıza hiç gerek yok. 2500k yerine 2500 alınarak tasarruf edilebilir.
    Ekran Kartı:BF3 te Ultra ayarlarda sıkıntı yaşamak istemiyorsanız kesinlikle GTX 570 derim. PALIT in fiyatı uygun. 560 BF3'te öksürüyor biraz
    Ram: BF 3 için 6 gb 1600 olan bir RAM almanız sizin için yeterli olacaktır. 8 GB ve 2000 mhz ile arasındaki performans farkını hissetmezsiniz bile.
    PSU:İleride değiştirmek istemiyorsanız HIGH POWER B12S 750W bir güç kaynağı işinizi görecektir. hEM İLERİYE YÖNELİK TASARRUF OLUR. 12 kanalından kombine gücü yanlış hatırlamıyorsam 648W idi. Günümüz sistemleri için gayet yeterli bir değer.GTX 580 için bile yeterli.

NOT:OC yapmayacağınızı düşünerek söylüyorum, soğutucusu olmayan RAM ler daha ucuza gelecektir. Onlara göz atın derim.

bf3 te ultra oynamasamda olur yahu high da gayet yeterli ve 560 değil 560Tİ aralarında fark var yinede ((: , ileriye dönük demişsiniz benim 4 sene işimi görse yeter bu zaten 4 sene sonra üniversiteden mezun olmuş olucam ( inşallah ) o zamanda artık lap top falan alırım , soğutucusu olmayan ram için bana vatancomputerdan bi örnek verebilirseniz sevinirim (:

• Güç Kaynağı
    1 x CORSAIR TX SERİSİ 80 V2 PLUS 650W 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI 229 TL
    İşlemci
    1 x INTEL Core i5-2500K LGA 1155 6MB 3.3GHz Dört Çekirdekli İşlemci 459 TL
    Anakart
    1 x MSI Z68A-G43 (G3) Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 PCI-E G3 ATX Anakart 299 TL
    Bellek
    2 xKINGSTON 4GB Hyperx Genesis DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Ram (TOPLAM 8GB) 106 TL
    Ekran Kartı
    1 x ZOTAC GTX560 Ti GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı 559 TL

TOPLAM : 1652 TL
  • quote:

quote:

quote:

anakart Asus P8Z8-V
    İşlemci İntel İ5 2500 K

bf3 te ultra oynamasamda olur yahu high da gayet yeterli ve 560 değil 560Tİ aralarında fark var yinede ((: , ileriye dönük demişsiniz benim 4 sene işimi görse yeter bu zaten 4 sene sonra üniversiteden mezun olmuş olucam ( inşallah ) o zamanda artık lap top falan alırım , soğutucusu olmayan ram için bana vatancomputerdan bi örnek verebilirseniz sevinirim (:

Alıntıları Göster
    Daha bu sabah görmüştüm bir tane. Hemen bakayım ancak internet biraz sorunlu. Açılmıyor vatanın sitesi. Yine de bir deneyeyim.

• quote:

Daha bu sabah görmüştüm bir tane. Hemen bakayım ancak internet biraz sorunlu. Açılmıyor vatanın sitesi. Yine de bir deneyeyim.

Alıntıları Göster
    Vatandaki ürünler içerisinden Ramptha'nın önerdiği kingston ya da aşağıdaki linkteki sizin için yeterli olacaktır.

http://www.vatanbilgisayar.com/ram/corsair-cmx6gx3m3a1600c9-6gb-%283x2gb%29-kit-xms-ddr3-1600mhz-cl9-ram/productdetails.aspx?I_ID=40915

• quote:

Orijinalden alıntı: SeSioN

quote:

ekran kartın falan ucuz bi ekran kartı deil ama i5 de yeter :D

• quote:

Güç Kaynağı
    İşlemci
    Anakart
    1 x MSI Z68A-G43 (G3) Intel 1155 Soket DDR3 USB3 SATA3 PCI-E G3 ATX Anakart 299 TL
    Bellek
    2 xKINGSTON 4GB Hyperx Genesis DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Ram (TOPLAM 8GB) 106 TL
    Ekran Kartı

Hocam simdi zotac gtx560 Ti 2 Gb mi iyidir asus gtx560TI 1 Gb mi ona karar veremedim , asusun sogutma sistemi cok iyi falan ama siz ne dersiniz simdi
  • quote:

quote:

Güç Kaynağı
    İşlemci
    Anakart
    Bellek
    Ekran Kartı

Hocam simdi zotac gtx560 Ti 2 Gb mi iyidir asus gtx560TI 1 Gb mi ona karar veremedim , asusun sogutma sistemi cok iyi falan ama siz ne dersiniz simdi

onerim su oc isiniz yoksa i5 2500 alin ramleri de madem oc ye gerek yok 1333 mhz alin aradaki fark ile gtx570 alin fulll btf3 oynarsiniz he dersenki gerek yok 2gb lik zotac gtx560 ti al cunku neden 2gb?? btf3 de ekran karti raminin (bendekigtx580) 1450 gectigini gordum

• quote:

Orijinalden alıntı: menem

quote:

quote:

Güç Kaynağı
    İşlemci
    Anakart
    Bellek
    Ekran Kartı

onerim su oc isiniz yoksa i5 2500 alin ramleri de madem oc ye gerek yok 1333 mhz alin aradaki fark ile gtx570 alin fulll btf3 oynarsiniz he dersenki gerek yok 2gb lik zotac gtx560 ti al cunku neden 2gb?? btf3 de ekran karti raminin (bendekigtx580) 1450 gectigini gordum

Hmm zotac iyi midir peki ya cunku asusla bi kiyaslayinca zotac plastik oyuncak gibi kaliyo yaninda asusun sogutmasi da dedigim gibi cok iyi ama siz derseniz gozun kapali zotac al msi twinfrozer yada asus directcu II dusunmeden alirim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.