Şimdi Ara

Uygun yaz lastiği...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar f/p olarak uygun dört mevsim lastik arıyorum. Antalyada yaşadığım için kış lastiği ihtiyacım yok. 185/60/r14 lastik tavsiyesi istiyorim sizlerden. Bir de jant almam lazım ama 2006 1.2 hb aveonun bijon aralığı nedir acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Madem Antalya da yaşıyorsunuz neden 4 mevsim lastik istiyorsunuz? Yaz lastiği yeter size diye düşünüyorum.
  • Hatun Ispartalı. Yaz kış oraya gidip geliyoruz. Ayrıca Antalya'ya insan gibi yağmur yağmaz. Yaz lastiği zorlayabilir. Ama yaz lastiği öneriniz varsa o da olabilir tabi...
  • Falken nexen kumho olabilir

• Michelin crossclimate daha uygun olur

• Ihtiyaciniz olan yaz lastigi.

Tavsiyem lastik testlerini okuyun, adac vb.

• Petlas PT535 yada Sava Adapto HP.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 8 Haziran 2017; 15:43:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış lastiği gerekli mi?
    3 yıl önce açıldı
    Yaz lastiği tavsiyesi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Antalya için dört mevsim lastik gereksiz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sirri99 S kullanıcısına yanıt
    yaz lastikleri yağmurlu havalarda kış lastiklerine göre daha iyidir. Kış lastikleri yağmurlu havalarda aquaplaning konusunda daha kötüdürler. Ayrıca Antalya'da hava 7 derece altına çok fazla düşmediği için kış lastikleri kışın bile yaz lastiğinden daha kötü yol tutacaktır. 4 mevsim lastikler için ise hiç bir 4 mevsim lastik bana göre Türkiye için (doğu karadeniz hariç) uygun değil. Antalya nın 5+ ay boyunca devam eden 35+ dereceli sıcaklarında 4 mevsim lastikler daha ilk yazın sonunda tüm özelliğini kaybeder. Zaten 1 sene geçmeden çatlamaya başlar(özellikle crossclimate-vector4session şikayetlerindeki çatlamalar Türkiye'deki yüksek yaz-kış yüksek sıcaklık farkından kaynaklı). Ömrümüz boyunca Antalya'da kışın defalarca yaylaya gittiğimiz halde şimdiye kadar hiç kış lastiği gereksinimi duymadık. Sadece kasabada kar yağıp kürünmemişse sorun olabiliyor o da 30 yılda 1 kere zincir taktırdı o kadar. Yılda 5-10 kere Ispartaya gidiyorsanız hiç atraksiyona girmeyin. Isparta yolunda zaten kritik tek nokta var orası için değmez. Ne olur ne olmaz kışın bagajda zincir bulundurman yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: sirri99

Hatun Ispartalı. Yaz kış oraya gidip geliyoruz. Ayrıca Antalya'ya insan gibi yağmur yağmaz. Yaz lastiği zorlayabilir. Ama yaz lastiği öneriniz varsa o da olabilir tabi...

Hocam yağmur dolayısıyla düşünüyorsanız, ıslak zeminde A performans kaliteli bir yaz lastiği işinizi görür mesela Goodyear Efficentgrip performance. Yok illaki dört mevsim istiyorum derseniz, Michellin Crossclimate, Nokian gibi bu kaliteli bir lastik almanızı tavsiye ederim. Yok illaki fazla para bağlamak istemiyorum derseniz Petlasın 4 mevsim lastiği de işinizi görür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.