< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 20 Eylül 2019; 11:27:54 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 20 Eylül 2019; 11:27:54 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Aracı 60 km'ye sabitlemediğiniz sürece 4.7 lt tüketim elde etmeniz ile gözünüzden ışın atma ihtimaliniz aynı.
|
Perfomanslı kullanımda 7lt yi görüyorum dan sonrasını okumaya sanırım gerek yok. Turbo dizel aracım la perfomanslı aracım la 8.5 9lt yakıyorum. 1.5t ile 13-15lt yi rahat görür.
Arkadaşın perfomans dan kastını siz anlayın artık. Kavşağa 100m kala değil 50m kala ayağını gazdan çekiyor heralde performanslı kullanımda. |
Siz karıştırdınız bu konu bakın arabam ne kadar az yakıyor konusu değil. İşim gücüm yok 160 km yolu 60 km/s hızla mı gideceğim?
4.7 olan dönüş verisi saat 20:30'da Üçkuyular'dan yakıt alınca yani sehiriçinde yoğun trafikte başlıyor. Buca otoban gişelerine kadar 110 km sabit hızla devam ediyor bu arada bilmeyenler vardır Üçkuyular'ın rakımı 0, Buca otoban girişinin rakımı ise 320 daha sonra otobanda sabit 100 km ile gittim, Aydın'da otobandan çıkınca otoyol baya kalabalıktı 90 km hızla gittim ancak her yerleşim yerinde kırmızı ışığa yakalandım en az 8-10 kırmızı ışıkta durdum. Nazilli şehiriçinde foto çekene kadar 3 kırmızı ışığa daha yakalandım. Arabada bebek olduğu için sakin kullandım ancak kesinlikle trafiği tıkayacak şekilde gitmedim. Gerekirse gaza basıp öndeki araçları geçtim. Rekor verisi paylaşacak olsam gece 23:00'ten sonra yola çıkar otoban gişelerinde Trip B'yi sıfırlar ve muhtemelen 4.3-4.5 filan tüketim paylaşır bakın arabam ne kadar az yakıyor derdim. |
Genel olarak konuşuyorum bu foruma yazmak istemiyorum artık.
1.Adamın karısı takip mesafesini birakmaz arkadan carpar konu açar, cevap yazarsın sonuna da takip mesafesini arttirma onerisi verirsin. 3. Bir kisi cikar ne takip mesafesi trafikte mesafe mi var "bos bos konusma" der. 2. Iyi niyetle bir konu açılmıştır oradan biri konun basligini begenmez, biri o bilmemne parcasi degil der resmini koyar ,oburu ona cahil der. 3. 8 milyon defa ayni motor icin yağ onerisi verirsin, tek tek yag nasil seçilir özellikleri nasil okunur diye yazarsin. 2 mesaj altta biri gelir seni mention ederek sanki usagina yazar gibi oneri ister. Gerçekten İstanbul trafiğinin küçük bir kopyasi gibi forum. Ne saygi ne görgü hic bir halt yok. Almis klavyeyi yazıyor iste |
Bu arkadas diyor ki kasarak 4.7 lere dusuyorum ama bunu baska marka/model sahibi soyleyince onla dalga geciyordu bir konuda.
E sen yapabiliyorsan baskasi niye yapamiyor ? Yakit fiyatlari arttikca insanlar bu olayi inançlara donusturdu. Sadece senin inancin dogru digerleri hep sacma yalan |
70 ile giden kamyonu 72 ile geçmeye çalışanları gördüm hocam
|
182 beygir 1,4 ton bir araç için kesinlikle çok iyi bence.
Ulan benim 0,9 90 beygir captur istanbul içi 8 den aşağı düşmüyor. Sakin kullandıgım söylenemez ama apaçi gibi de asla kullanmam. |
Şu motoru Dizeldeki 9 ileri ZF şanzımanla getirseler o kadar lezzetli olur ki.CVT ye bir türlü ısınamadım. Ayrıca Hondanın yeni turbo motoru yakıt konusunda gayet güzel iş çıkarıyor.Arkadaşımda var yakıt tüketiminden oda memnun.
Şuan piyasadaki o sınıfta en alınası araç bana göre. |
Hocam CVT'nin güçlü yönü konforu ve yakıt tasarrufu sağlamasıdır. CVT'deki sürtünme kayıpları daha fazla olmasına rağmen vites geçişi olmadığı ve her türlü yol ve trafik durumuna uygun vites konumuna kaydırma yapılabildiği için normal kullanımda 5-6 ileri tork konvertörlü şanzımanlardan daha düşük tüketim sağlıyor. 8-10 ileri tork konvertörlü şanzıman kullanmadığım için emin değilim belki çok kademeli tork konvertörlüler eşit ya da burun farkı ile daha düşük tüketim sağlıyor olabilir. Ancak arada kayda değer bir fark olacağını pek zannetmiyorum.
@beyinsis arkadaşım neden sırrımı açığa çıkarıyorsun. Madem yakalandım o zaman itiraf ediyorum buraya henüz medeniyet gelmediği için bu ilçede sadece ben araba kullanıyorum. Sırf ortalama hızı 13 km'ye düşürüp foruma fotoğraf atabilmek içinde yol boyu dur kalk yapıyorum. Zaten İstanbul dışında araba kullanılmıyor. Ulaşımı katırlar ve yük trenleri ile sağlıyoruz. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gran Turismo 7 -- 9 Eylül 2018; 17:29:50 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 5 Ağustos 2019; 10:23:0 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 9 Eylül 2018; 18:21:22 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |