Bence halojen ampullü araçlar artık üretilmemeli. Bütün arabalarda mercekli led farlar standart donanım olmalı çünkü aydınlatma yabana atılacak konu değil. Nasıl ki şerit takip,fren asistanı gibi donanımlar artık zorunlu olmaya başladı far konusunda da üreticilere standart koyulmalı. İnsanlar farlarım iyi aydınlatmıyor diye kafasına göre değişik ampuller takıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Uygunsuz Aydınlatma Kullanımı Sorunu - CİMER'e şikayet oluşturdum (2. sayfa)
-
-
Bunun için 64B1 maddesinin değişmesi gerekiyor çünkü yağmurlu havalarda sis farı kanunen serbest.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben 7 aydır bunun savaşını veriyorum.
Araç kameramdan resim ve videolar ile trafik jandarmaya, trafik polisine sürekli şikayetimi dile getirdim.
Sonuç çıkmadı, Ağustos ayında cimere dosyaları gönderip şikayet dilekçesi yazdım, onlar da bulunduğum ilin emniyet genel müdürlüğüne paslamış.
Eylül ayında cevap döndüler "ekiplerimiz uygulama yapıp cezai işlem uyguluyor" diye.
Ceza meza kestikleri yok.
Geçenlerde karakola gidip direk başkomiser ile görüşüp ona da anlattım "demek şikayet eden sendin" dedi bana.
şikayet gitmiş ama haftada 1 kez denetleme yapıyorlarmış, artık haftada 2 kez yaparız dedi.
Bu ne allah aşkına. böyle iş mi olur.
Ben de "yollarda bu kişilere ceza vermediğiniz her an biz kurala uyanları cezalandırmış oluyorsunuz" dedim.
Ben enayi miyim de orjinal ampul ile geziyorm?
-
Bu işin çözümü trafik denetleme ekiplerinde.
TUV Muayeneye ye girerken değiştirdikleri ampülü, çıkışta değiştiren kullanıcılar trafik polisinin gözünü alsa da herhangi bir uygulama yapılmıyor.
sinyali, stop lambası yanmayanlara ceza kesildiğini görmedim. Trafik polisinin bir yerden bir yere giderken gördüğü bir olumsuzluğa müdahale ettiğini de görmedim...
Hep eleştiriyoruz ama TUV kontrol etmese sürücülerin o da umurunda değil.
Ben LED ampülü LED-XENON diye satan bir adamın kanun-yönetmelik dinleyeceğini sanmıyorum.
Bunu satarlar, göz almaz derler, SÜrücü cezayı yemeden inanmaz buna.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 25 Aralık 2024; 14:21:30 > -
Bugün bir polis çevirmesinde tekrar anlattım. Polis memuru "ben de muzdaribim bu durumdan" diyor. Durdur aracı kes cezasını, buna yetkin var diyorum, birşey demiyor.
Yasal yollarla hakkımı arıyorum, yasal yollarla adalet arıyorum.
Eğer bir çözümünüz yoksa ben de adaletimi yasadışı yollarla arayacağım bilginiz olsun dedim.
Anca radar kursunlar. Başka birşey yaptıkları yok.
Hız sınırı 110 olan yerde önümü görerek yaptığım 120 km hız sorun olmaz ama akşamları önümü görmeden yaptığım 60 km hız sorun olur.
asıl sorun bu gerizekalıların merceksiz farlarına xenon taktıklarında parlak gözüktüğü için önünü daha iyi aydınlattığını sanmaları, halbuki dağı taşı aydınlatıp önünden gelen adamı kör etmek dışında hiç bir faydası yok. halojen çok daha iyi aydınlatıyor önünü.
-
Ozellikle yagmurlu havalarda sari isik daha iyi aydinlatir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Boşuna uğraşma far ampulleriyle uğraşmak istemiyorlar.
Şu an polislerin en çok ceza yazmakla meşgul olduğu konu hız sınırını aşanlar, seyir esnasında cep telefonu kullananlar ve yanlış yere park edenler.
Kesinlikle
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Onun için yolların kusursuz olması gerek. Çukur çakır yama olmayacak yoksa imkansız
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
++ takip
AKP gitmeden beyaz far terörü bitmez.
-
işe aksesuarcılarsa satılan saçma salak markalara toplatma yasaklatma ile başlasalar keşke. birde yurt dışından getirtenler için yasak koysalar..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ben standart h7 mi ne sarı ampül kullanıyorum bana bile selektör yapıp korna çalan andavallar var . olay şehirler arası çift şerit ve 3 şerit yolda gerçekleşiyor tabi. bazı insanlar gerçekten araba sürmeyi bilmiyor . karşıdaki arabanın farının içine içine bakarsan gözünü alır tabi. bilmiyorsanız sürmeyin gece şu zıkımı .
-
çözüm çok basit gördüğün an uzunları yakacaksın
-
selam yağmurda sis farı açılır tabi beyaz zenon değil sarı led olacak zaten beyaz yağmurda aydınlatmaz
-
led muayeneden geciyor, birazda o yuzden daha da artti.
xenon gecmiyor.
-
Far yükseklik ayarıyla da alakalı olabilir hocam. Önceki aracım bayondu, kendinden led farları vardı. Karşıdan gelenler kısalar açık olmasına rağmen sürekli selektör yapıyordu. Arkada yük olduğu için aracın önü yukarı kalkmıştı ben de sonradan çaktım durumu. Öyle olunca farlar milletin gözüne gözüne giriyor. Araba yüklü olunca far yükseklik ayarını değiştirmek lazım.
-
Sonuç alamayavçcaksınız ama olsun, o kör edici lambaları takıp merak edip konuya giren varsa :
O yüzden O BEYAZ IŞIKLA KÖR EDENLERİN ANASINI AVRADINI SOYUNU SOPUNU Silkelemek lazım eğer burda okuyan varsa görsün her seferinde aynı küfürü ediyorum..
Far ayarı bozuk, uygunsuz aydınlatma ekipmanı kullanan, sis farı sürekli açık gezen, uzunlar açık gezen ------> bu grupları topladığınızda trafikteki araçların aşağı yukarı yarısı ediyor kendi gözlemime göre. Konunun bambaşka şekilde ele alınması lazım. Bizde değişik bir kafa yapısı oluşmuş bu konuda. Denetimlerde trafik cezaları bu konuda kesinlikle uygulanmalı ve bu durumlar muayenede ağır kusur olarak geçmeli yoksa düzeleceği yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X