Şimdi Ara

Uygunsuz Aydınlatma Kullanımı Sorunu - CİMER'e şikayet oluşturdum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy şu anda #1
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maalesef bu uygunsuz led veya xenon kullanımı konusunda ipin ucu kaçtı artık. Farları halojen olan , mercek desteği bulunmayan veya orjinal led-xenon donanımı olmayan farlara yapılan bu uygunsuz aydınlatma grubunun kullanımı , gece seyahatini resmen mahvediyor. İnsanların farları o kadar kötü ve ışığı dağıtarak yanıyor ki arabanın içine vuruyor resmen.

Bir de bundan nasıl memnun olabiliyorlar anlamıyorum. Beyaz ışık sevdasına ne hale geldi yollar.

İlla beyaz ışık seviyorsan , git fabrikasyon donanımı olan bir araç al. Halojen fara abuk subuk takılan beyaz far o kadar berbat bir ışık dağılımı ve şiddeti gösteriyor ki hiç bir anlamı olmuyor.

Bende bu sebeple CİMER üzerinden İç İşleri Bakanlığına gönderilecek şekilde şikayet oluşturdum. Eğer rahatsız olanınız var ise lütfen sizde şikayet oluşturun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antizero -- 24 Aralık 2024; 9:2:28 >

• Kesinlikle katılıyorum.

Artık iyice cılkı çıktı. Düzgün farı olan araba sayısı daha az. Bembeyaz gözleri kör eden ışıkla karşımdan geliyor hiç bir şey görmüyorum. O çakma beyaz led farların üstüne bi de beyaz sisleri açmışlar tam felaket. Akşamları işten eve 4-5 km gidiyorum ancak ama o kadar yolda bile gözlerim ağrıyor artık

Ya aracinizda orjinal aydinlatma turu neyse onu kullanin lutfen.

Her aracin beyaz isik vermesi gerekmiyor.

Ben yillarca halojen aydonlatmali arabalarimda halojen kullanmaya devam ettim ama ne yaptim osramin yasal limitlere uyan kuvvetli versiyonlari var veya Philips in gene halojen onlardan kullandim.

Aksam gozumu alan her isigin sahibinin yedi ceddine sovuyorum.

Sevdiklerinize sovulmesi hosunuza gidiyorsa devam edin kardesim.
  • Ah keşke böyle dertlerim olsa
  • Kesinlikle katılıyorum.

Artık iyice cılkı çıktı. Düzgün farı olan araba sayısı daha az. Bembeyaz gözleri kör eden ışıkla karşımdan geliyor hiç bir şey görmüyorum. O çakma beyaz led farların üstüne bi de beyaz sisleri açmışlar tam felaket. Akşamları işten eve 4-5 km gidiyorum ancak ama o kadar yolda bile gözlerim ağrıyor artık

• Bir de yağmurlu havalarda görüşü iyice kısaltıyor.

Ayrıca özellikle yağmurda sis farı açanların da ehliyetlerine el konmalı...

• Muayeneden far ayarının ağır kusur olması lazım.
  • Paramedik 112 kullanıcısına yanıt

Otomobiller için 5 yılda bir muayene yeter, ticariler nasılsa her yıl muayene ediliyor...

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Ya aracinizda orjinal aydinlatma turu neyse onu kullanin lutfen.

Her aracin beyaz isik vermesi gerekmiyor.

Ben yillarca halojen aydonlatmali arabalarimda halojen kullanmaya devam ettim ama ne yaptim osramin yasal limitlere uyan kuvvetli versiyonlari var veya Philips in gene halojen onlardan kullandim.

Aksam gozumu alan her isigin sahibinin yedi ceddine sovuyorum.

Sevdiklerinize sovulmesi hosunuza gidiyorsa devam edin kardesim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 24 Aralık 2024; 12:46:59 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt

Dediğiniz gibi daha önceki aracımda mercek farlar vardı ve onlara bile fabrikasyon kullanılan sarı ışık kullandım hep. Mercekli diye gidip beyaz almaya çalışmadım. Osram ve Philips'in çok güzel ampulleri var alır kullanır insan. Ama bu şekilde insanların yaptığı çığrından çıktı artık. Motorlara sürekli egzozdan takılıyorlar ceza yazmaya çalışıyorlar ama aynı şekilde kanuna aykırı ve ilgili maddesi bulunan uygunsuz aydınlatma grubu kullanımına hiç bir şey yapmıyorlar.

• Ya bu apaçiler yok mu arabaya değişik değişik şeyler yapıyorlar onların kafasını anlamak gerçekten zor. Geçen gün bende ayar oldum birine kör edecek gibi insanı farları.

• ben uzunları açıyorum karşımda böyle farları olana + ana bacı sövüyorum gene rahatlayamıyorum.

• Tam karşı karşıya olduğumuz an açıyorum uzunları zankk diye frene asılıyorlar. Ne sarıyor varrr yaa..

• Bu işin kontrolünü yapabilecek portatif bir cihaz yok mu piyasada?

Keşke şunlara ceza yazıp araçları bağlasalar... Uygunsuz Aydınlatma Kullanımı Sorunu - CİMER'e şikayet oluşturdum 

• - Memleketin trafik polisleri ne iş yapıyor anlamıyorum. Hangi rahatlıkla takabiliyorlar bunları.
    - Polis dediğin gördüğü yerde adamı arabadan indirip farla göz göze getirecek gözü kör olsun ...
    Biz bilmiyoruz sanki Led takmasını .
    - Muayeneden ağır kusur olması filan hikaye. Muayeneden sonra değiştirmesi 2 dk sürmez.

Ek Bilgi:
    Halojen ampüllerin iyilerini kampanyada denk getirirseniz alın deneyin, gerçekten fark ediyor.
    Osram night Breaker laser Silver 130 metre olan modelden aldım.(Uygun fiyata denk geldi bir de ihtiyaçtı) Standart halojene göre daha parlak beyaza yakın renkte yanıyor.

Daha iyi aydınlatma için milleti sövdürmeye gerek yok.

Not: 2-3 ay sonrada farları sıfırlandı daha iyi oldu.

• antizero kullanıcısına yanıt
    Bu çakma ampüleri takmanın uzunlarla gitmekten hiçbir farkı yok. Uzun yolu kabusa çeviriyorlar. Bunları görünce bende uzun yakıyorum. Anlamıyor gerizekalılar tabi. Onlarda karşılık veriyor uzunlarla ama zaten çakma farları okadar dağı taşı aydıntıyor ki uzunlarını yaktıklarında farkedilmiyor bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemesis -- 25 Aralık 2024; 2:33:43 >
  • kim kime dum duma ...

şikayet ettiğinle kalıyorsun.

• Baktım olmayacak ben de uzunlara led aldım kalitelilerinden, karşılıklı kör ederiz artık birbirimizi, başka türlü anlayacak kafa yok millette.
  • Ülkede Polis Radar atıp ceza kesmek üzerine odaklanmış, hiç biri araçlardaki uygunsuz donanımları kontrol etmiyor. Mesela Almanyada aracına kafana göre Jant bile takamazsın kafana göre egsoz değiştiremezsin hepsinin TUV onaylı olması gerek. Değilmi anında bağlayıp yapıştırıyor cezayı adamlar.

• Sabah erken karanlıkta okula gidiyorum, uzun yolda malın biri dobloya beyaz led far taktırmış uzundan beter .. Arabayı avrupada çöpe bile atmazlar .Anasına sövdürmeyi çok seviyorlar. Gözümdeki lensler yer değiştirdi resmen Uygunsuz Aydınlatma Kullanımı Sorunu - CİMER'e şikayet oluşturdum  Sürekli makas atan motorlu kuryelere de acil çözüm şart motorlu kurye yasaklanmalı arabayla teslimat gelmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky1905 -- 25 Aralık 2024; 11:15:11 >
  • aracın uzun farlarıda led fabrikasyon öyle uzaktan beyaz beyaz gelene bende açıyorum sonra kapatıyorlar farlarını öyle anlaşıp gidiyoruz Uygunsuz Aydınlatma Kullanımı Sorunu - CİMER'e şikayet oluşturdum 

• Böyle usulüne uygun olmayan farlı araçları trafikten 1 yıl men edeceksin araç sahibi ehliyetine 1 yıl el koyacaksın bak ondan sonra piyasada bu tarz far kullanan kalıyor mu ama bizim ülkemizde nerede bunu uygulayacak trafik polisi tabi onlarında suçu yok kanun yok çünkü
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.