Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.364
Cevap
135
Favori
459.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan 2,5 yıl önce almış olduğum Philips Respironics BİPAP Auto Biflex cihazım kayboldu. Bir yurtdışı seyahatine giderken bagaja koydugum cihazım, bagajın gelmemesi sonucu artık bulunamıyor. havayolu şirketinden tazminat almaya çalışıyorum, ancak uluslararası havacılık kuralları gereği tazminat tutarı kilogram başına 20 $ ile sınırlı olduğu için sanırım 1.000 TL gibi bir bedel ödeyecekler. Kaybolan cihazın nemlendiricisi ve yedek maskesi evde duruyor.
    Şimdi sorun şu; Ben bu cihazı satın alırken SGK dan 2.214 TL geri ödeme almıştım. Mecburen Yeniden cihaz satın alacak gibiyim. SGK, bu defa benim kendi cebimden alacağım cihazı, tekrar bana zimmetlecek mi? Yoksa SGK ilk cihaz için ödediği parayı geri mi ister?
    Ayrıca; elinde ikinci el Philips Respironics BİPAP Auto Biflex cihaz olan var mı? Bulamazsam yenisini alacağım. Bu mesajımı, medikal cihaz satan kişiler de okuyorsa bana maske ve nemlendirici hariç, sadece cihaz ve hortum için bir fiyat verebilirlerse sevinirim.

• uyku apnesi dolayısıyla cihaz kullanmam rapor edildi.sgk elimizde var dedi.bir tanesi elmaslar sleeptime, diğeri weinman . elmaslar türkiye, weinman alman üretimi.
    elmaslar sleeptime olan yeni,weiman 3-5 senelikmiş.elmaslar sleeptime nemlendiricili ,weinman değil. dışarıdan alınıp geri ödemesi yapılacak eğer weinman tercih edersem.hangisini tercih etmem lazım?bilgisi olan yorumlarsa sevinirim.
  • katre7878 K kullanıcısına yanıt
    Elmasları bir kere geç...Niye sadece iki marka üzerinde durdun. Daha birçok marka var bu konuda...Özellikle Çin mallarından uzak dur. Ayni şekilde yerli üretimdende uzak durmanı tavsiye ederim çünkü daha çok yeniler bu konuda. Ayrıca yerli üretim diye satılanların içi de Çin malı. Bu nedenle mümkün olduğunca iyi bir cihaz almaya çalış..Nemlendiricili bir cihaz için SGK 1404 TL. ödüyor. Ama bu fiyata iyi bir cihaz bulman mümkün değil. Ben sana Pihillips öneririm eğer orta halli bir şey istiyorsan. 2200-2500 arası nemlendiricili olanı alabilirsin. Yani 1400 TL. NİN üzerine sadece 800-1000 TL. gibi para çıkar cebinden. 1400 tl. Yİ SGK karşılıyor biliyorsun. Araştır, internetten yorumlara bak. Fiyatlara, özelliklere, markalara bak... Reçete süren 10 ila 30 gün arasında değişiyor. Kimi SGK müdürlğü 10 gün der, kimi SGK Müdürlüğü 30 gün der bu süre için.. Bu süre içinde cihazı alman lazım.Kimileri 3 gün içinde alman lazım dese de inanma. Aceleye getirme benden sana öneri...Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbes

Elmasları bir kere geç...Niye sadece iki marka üzerinde durdun. Daha birçok marka var bu konuda...Özellikle Çin mallarından uzak dur. Ayni şekilde yerli üretimdende uzak durmanı tavsiye ederim çünkü daha çok yeniler bu konuda. Ayrıca yerli üretim diye satılanların içi de Çin malı. Bu nedenle mümkün olduğunca iyi bir cihaz almaya çalış..Nemlendiricili bir cihaz için SGK 1404 TL. ödüyor. Ama bu fiyata iyi bir cihaz bulman mümkün değil. Ben sana Pihillips öneririm eğer orta halli bir şey istiyorsan. 2200-2500 arası nemlendiricili olanı alabilirsin. Yani 1400 TL. NİN üzerine sadece 800-1000 TL. gibi para çıkar cebinden. 1400 tl. Yİ SGK karşılıyor biliyorsun. Araştır, internetten yorumlara bak. Fiyatlara, özelliklere, markalara bak... Reçete süren 10 ila 30 gün arasında değişiyor. Kimi SGK müdürlğü 10 gün der, kimi SGK Müdürlüğü 30 gün der bu süre için.. Bu süre içinde cihazı alman lazım.Kimileri 3 gün içinde alman lazım dese de inanma. Aceleye getirme benden sana öneri...Geçmiş olsun.

cevap için teşekkürler.iki marka üzerinde durmamın sebebi şu anda sgk elimde var.ben vereceğim diyor.veya ara ara gel sor bittiği zaman elimde yok derim diyor.tabi o zamana kadar da reçete tarihi geçecek.yani şu anda sgk nın elinde 2 tane var.nasıl bir şey bir bakayım deyip depoya girdiğimde gördüm ikisini de.bir de plusmed vardı fakat onu hiç söylemediler.ısıtıcı ve nemlendiricisi yoktu galiba.yani bana kalmadı seçim işi.elmaslar sleeptıme türk malı yeni 1 senelik bile değil,diğeri ise alman malı eski.o yüzden hiç bir fikrim yok şu anda yani.

• Merhaba. Yukarıda ağız protezi için soru soran arkadaşa cevap vermek istiyorum.
    5 yıldır auto-cpap kullanıyorum. Elimden geldiğince apne konusundaki gelişmeleri takip ediyorum. Özellikle Ege Üniversitesinde bitirme tezleri ve Türk Toraks Derneğinin sunumlarıdaağız içi aparat (Aprey) lerin orta ve ileri apne hastalarında kullanımını inceledim.

Normalde Apreyler hafif veya orta düzeyde hastalar için tercih edilebilecek tedaviler. Ancak benim hastalığım daha ağır. Yinede araştırmalardaki umut verici sonuçlar beni ağız aparatı yaptırmaya sevk etti.

Kullanım Amacım: Yazımın bu bölümünde şunun altını özellikle çizmek istiyorum. Ağız içi aparatı cpap tedavimin yerine geçmesi için araştırmadım. Cpap makinasını kulanamadığım, (örneğin elektrik kesintisi, beklenmeyen sepeplerden cpap cihazımın yanımda olmaması,cihaz arızası v.b.) durumlarda bir alternatif olması için araştırmıştım.

Fiyatı: Bir Diş doktoru ve ordotontistin ortak çalışması neticesinde kendime bir aprey yaptırdım. Normalde 1000Tl gibi bir ücrete malolmasına karşın bu kişilerin tanıdık olması sayesinde 150 TL ye maloldu.

Yapım aşaması: önce ağzınızın kalıbı alııyor. Bunun için bir tür plastil hamuru üst çenenizle ve daha sonra alt çenenizle ıssırıyorsunuz. 2-3 gün sonra bu kalıba uygun ağız aparatınız hazır oluyor. Şeffaf plastikten ve alt dişlerinizle üst dişlerinizi tamamen kaplayan bir aparat bu. Uygku apnesi için yapıldığından en öneli özelliği şu; alt çenenizi mümkün olduğunca öne getiriyor. Ağız kalıplarını alındıktan sonra birde çenenizi mümkün olduğunda ileriye doğru itip bir ölçü daha veriyorsunuz. Bu ölçüye göre çeneniz mümkün olduğunca ileri doğru çıkıyor ve ağız aparatı bunu sabitliyor. Gece o şekilde uyuyorsunuz.

Rahatlığı: Bence kesinlikle cpap cihazından daha rahat değil. Ağzınızda tüm dişlerininzi saran bir aparat ve alt çeneniz ileri çıkık bir faziyette daha zor uyuyorsunuz. Aparat ağızda tükrüklenmeyi arttırıyor. devamlı tükrük salgılıyorsunuz. Hernekadar ağzınasa göre yapılsada dişlerinizde ağrı oluyor. (Bu arada öğrendim ki insan ağzındaki dişler milimetrikte olsa devamlı hareket ederlermiş.Birgün ağzınıza tam tamına uyan kalıp başka birgün 1-2 dişinizde sıkışmaya neden oluyor. Başka bir gün ise başka 1-2 dişinizi sıkıştırıken diğer dişlerinize tam oturuyor. Veya başka bir gün tüm dişlerinize çok rahat oturuyor) Ama bence daha önemlisi çene kaslarınız çok ağrıyor. Ve bu ağrı kolay kolay geçmiyor.

Etkisi: Bende etkili olduğunu söyleyebilirim. Daha önceki deneme uykularımda ve gece uykumda eşim izledi. Horlamadım ve nefesim kesilmedi. Ama belki çenemin ağrısından bilemiyorum kendimi çok dinlenmiş hissedemedim.

Sonuç: Benim kullanım amacım şeklinde kullanacaksanız tavsiye ederim. Ama cpap tedavisine bir altarnatif olması için kullanacaksanız doktorunuzla görüşüp karar vermelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betarx -- 2 Aralık 2014; 10:59:06 >

• Hocam ilginize çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi okuyunca protezden vazgeçtim. Cpap cihazı daha iyi anladığım kadarıyla.
    Arkadaşlar tavsiye edebileceğiniz maske var mı? Ben Resmed Quadro fx ve swift fx kullanıyorum.
  • ilkbilir İ kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.

Ben philips true blue mask m size (orta boy) wide (geniş) kullanıyorum. Yani bu maskenin orta boyu da dar ve geniş olarak ikiye ayrılıyor. Yüzünüze uygun maskeyi bulmak için medikallerde yüznünüze takıp denemek ve bu sırada doktorun size önerdiği en yüksek basınçla (örneğin 5-15 oto-cpap kullanıyorsanıs 15'le) denemeniz gerekiyor. Kendi makinanızı götürüp maskeleri denemenizi öneririm.

http://www.youtube.com/watch?v=L6ERie2snas

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betarx -- 2 Aralık 2014; 11:37:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: derviscoban

Bundan 2,5 yıl önce almış olduğum Philips Respironics BİPAP Auto Biflex cihazım kayboldu. Bir yurtdışı seyahatine giderken bagaja koydugum cihazım, bagajın gelmemesi sonucu artık bulunamıyor. havayolu şirketinden tazminat almaya çalışıyorum, ancak uluslararası havacılık kuralları gereği tazminat tutarı kilogram başına 20 $ ile sınırlı olduğu için sanırım 1.000 TL gibi bir bedel ödeyecekler. Kaybolan cihazın nemlendiricisi ve yedek maskesi evde duruyor.
    Şimdi sorun şu; Ben bu cihazı satın alırken SGK dan 2.214 TL geri ödeme almıştım. Mecburen Yeniden cihaz satın alacak gibiyim. SGK, bu defa benim kendi cebimden alacağım cihazı, tekrar bana zimmetlecek mi? Yoksa SGK ilk cihaz için ödediği parayı geri mi ister?
    Ayrıca; elinde ikinci el Philips Respironics BİPAP Auto Biflex cihaz olan var mı? Bulamazsam yenisini alacağım. Bu mesajımı, medikal cihaz satan kişiler de okuyorsa bana maske ve nemlendirici hariç, sadece cihaz ve hortum için bir fiyat verebilirlerse sevinirim.

Dün SGK ya gittim ve cihazımın kayboldugunu, yeniden kendi cebimden aynı özellikte BİPAP cihaz alacagımı, yeni alacagım cihazın kaybolan cihazımın yerine eşleştirilmesini ve yine bana zimmetlenmesini isteyen bir dilekçe verdim. SGK İl Müdürlüğü, Genel Müdürlüğe durumu yazılı olarak soracaklarını ve sonucuna göre işlem yapacaklarını söyledi. Ancak anladığım kadarıyla gelecek olan cevap olumsuz. Başka bir deyişle ben 4 bin küsür liraya yeni cihaz alacağım ve SGK kaybolan cihazın yerine alacağım yeni cihazı üzerime zimmetlemeyeceği gibi benden önceki cihaz bedeli 2.214 TL yi geri isteyecek. Çok mağdur oldum. Arkadaşlara tavsiyem, cihazlarına sahip çıksınlar ve kesinlikle kaybetmesinler. Şimdiden uygun fiyatta BPAP cihazı aramaya başladım bile

• derviscoban D kullanıcısına yanıt
    Çok üzüldüm. Hiç olmazsa yenisini zimmetleseler dide 2.214 TL yi ödemeseydiniz.

Eğer hiç kaybolduğunu söylemeseydiniz bu 2214 TL'yi ödemeyecektiniz değil mi? Yani dilekçenizi geri çekseniz hiç olmassa bu parayı ödemezsiniz diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
  • betarx B kullanıcısına yanıt
    Yeni alacağım cihazı bana tekrar kaybolan cihazın yerine zimmetlerseler 2.214 TL yi ödemeyeceğim ama cihaz yine SGK nın malı olacak.
    Ben buna razıyım, şimdi SGK Genel Müdürlüğünden gelecek olan cevabı bekliyorum.
    Dediğiniz gibi keşke SGK ya cihazın kaybolduğunu hiç bildirmeyip, yeni cihaz alıp kullanmaya başlasaydım. Hiç olmazsa 2.214 TL yi ödemek zorunda kalmam. Ama bu defa da yılda bir defa cihazın kayıtlarını ve kullanım sürelerini kontrol ettiklerinde eski cihazla yeni cihaz kayıtları uyuşmayacaktı. Yine sorun olabilirdi.
    Şimdi cihaz arıyorum. Philips Respironics Auto BİPAP cihazını uygun fiyatta yurtdışından veya buradan bulabileceğim bir yer var mı?
    Bilgisi olan kimse var mı?
  • bana 8 basıncla normal cpap yazıldı sgk 700 oduyor iki secenek var devilbiss sleep cube + fisher paykel 405 maske: 950 tl digeri resmed s9 escape + mirage fx veya fisher paykel eson maske 1.200 lira, arada 250 lira oynuyor, ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: creep3

bana 8 basıncla normal cpap yazıldı sgk 700 oduyor iki secenek var devilbiss sleep cube + fisher paykel 405 maske: 950 tl digeri resmed s9 escape + mirage fx veya fisher paykel eson maske 1.200 lira, arada 250 lira oynuyor, ne dersiniz?

Mirage fx kullandim rahat edemedim,simdi fisher eson kullaniyorum daha iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • annemin rapor çıktı ama süreyi geçirdik

araştıracaktım

hastanedeki bi eleman philips respironics system one remstar önderdi

1100 tl istedi

700ü sgk kaldı 400

ama sanırım heryerde yanı para

bide resmed dedi ama model yazmadı 1500 dedi

eleman ısrarla philips diyor

siz ne dersiniz
  • arkadaslar dr. gittim maske degistir dedi.

yeni maske alayim dedim 600 TL diyorlar,cihazi gecen sene 1.150 tl ye aldim MASKE 600 TL.

COK DEGILMI YA (AGIZ BURUN,cpap maskesi).

daha uygun bir yer yokmu bildiginiz?

BURSAda oturuyorum'

Cpap-Bpap AĞİZ BURUN S var burada( s) var XL lazim ve is gorurmu bu maske?

yardimci olursaniz sevinirim

SAGOLUN

• quote:

Orijinalden alıntı: starkokal

arkadaslar dr. gittim maske degistir dedi.

yeni maske alayim dedim 600 TL diyorlar,cihazi gecen sene 1.150 tl ye aldim MASKE 600 TL.

COK DEGILMI YA (AGIZ BURUN,cpap maskesi).

daha uygun bir yer yokmu bildiginiz?

BURSAda oturuyorum'

http://urun.gittigidiyor.com/kozmetik-kisisel-bakim/cpap-bpap-agiz-burun-s-133894948?scrf=son-gezdiklerim

Cpap-Bpap AĞİZ BURUN S var burada( s) var XL lazim ve is gorurmu bu maske?

yardimci olursaniz sevinirim

SAGOLUN

Ecemmedikal.com
    Bahçelievler subesini arayip danisin. Netten aldim numaranizi diyin. Ozellikle yalcin bey çok yardimci oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

annemin rapor çıktı ama süreyi geçirdik

araştıracaktım

hastanedeki bi eleman philips respironics system one remstar önderdi

1100 tl istedi

700ü sgk kaldı 400

ama sanırım heryerde yanı para

bide resmed dedi ama model yazmadı 1500 dedi

eleman ısrarla philips diyor

siz ne dersiniz

Guzel kardesim bu sektörde çok cakal var. O eleman philipsden prim aldigi icin oyle der. Herkes sattigini savunur. Sana tavsiyem buraya yaziyorsan bak yukarda bi internet sitesi verdim. Oranin bahcelievler subesinde yalcin bey var. Bu sektorde gorup gorebileceginiz en durust insan. Ona bi danış.
    Tam raporuna gore cihaz verirler.
    Atiyorum doktor ramba yazmistir , ama philipsin rampasi sana dusuk gelebilir. Amam diyim iyice arastir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar. sormak istedigim soru su. 25.12.2009 tarihinde CPAP cihazı ve maskesi aldım 2 sene kullandıktan sonra, sikayetlerimin geçtigini dusunerek (cahilce bir davranıs), kullanmayı bıraktım. Makine ardiyede durdu. uzerinden 5 sene geçmis oldu ve tum ayarlar buyuk ihtimalle degismistir. o zaman aldıgım makine manuel bir makineydi.
    Sorum su arkadaslar. Devlet kaç senede bir makineyi yenilemeye izin veriyor? Ve bu izin icin ozel hastaneden rapor gecerli mi? yoksa sadece devlet hastanesinden mi rapor almam gerekiyor?
  • öncelikle herkese iyi akşamlar diliyorum.oto cpap olarak foras şirketine ait sleepas markasını aldım.ama uzun uğraşlardan sonra yanlış mı yaptım bilemiyorum.bazı sorunlardan dolayı çok fazla kullanamadım.öncelikle nefesimi rahat veremiyorum.ikinci olarak cihazı ne zaman prize taksam çat diye ses geliyor elektrikten kaynaklı.cihazda mı sorun var,prizde mi var,yoksa normal mi anlamadım.priz topraklı değilse böyle yapması normal mi?cihazda on off düğmesi yok.yani durdurduktan sonra ana menü geliyor.sonra fişi çekiyoruz. on off düğmesi olmadığı için açık kalıyor da ondan mı fişe takınca elektrik atlaması oluyor?bu cihazı kullanan var mı acaba?cihaz kaynaklı olduğuna emin olsam hemen garanti olayına falan girecem ama onu bilmiyorum işte.selamlar.
  • arkadaşlar bana da uyku apnesi teşhisi konuldu 1 saatte 20 kez solunum durması çıktı uyku testinde doktor genç yaşlarda ameliyat önerdi yaşım 36 ama ameliyat için %70 olumlu sonuçlandığını, cihazın %100 tedavi yöntemi olduğunu söyledi karar vermek üzere ayrıldım ama karar veremedim ameliyat %100 olsa karar vermek daha kolay olacaktı. burada okuduklarımdan anladığım kadarı ile ameliyata yönelen bir kişiye rastlamadın neden düşünmediniz ameliyatı, ömür boyu bu cihazları kullanmakta kolay değil çünkü...
  • starkokal S kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. 100 TL civarında başlar 1.200 TL rakamlara kadar maske fiyatları ulaşabilir. En ucuz nazal (burun) maskesi ve oranazal (ağız burun içine alan maske) ve TotalFace (bütün yüzü kaplayan maskeler) olarak ayrılır. Maskeler, markasına göre kalite ve fiyat farklılıkları gösterir, her üründe olduğu gibi. Maskelerin %18 KDV'si vardır. 300 - 700 TL arası iyi kalitede ağızburun maskesi bulabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.