Şimdi Ara

UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.364
Cevap
135
Favori
459.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    10 senede bir cihaz yenileme hakkınız var. SGK dan geri ödeme aldığınız için cihaz SGK'nın, 10 sene sonra zimmet üstünüzden düşüyor. Ya da götürüp cihazı iade ediyorsunuz, üstünüzden yine zimmet düşüyor. Aldığınız tarihten itibaren 10 sene.

AHİ İndeksi özelliği varsa cihazın bir gece uyuyun ve rapor alın, orada basıncın yeterli olup olmadığı çıkar. (Klinik çalışması yapılmış bir cihaz olmalı, verdiği raporun güvenilirliğini kanıtlar.)
  • katre7878 K kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Nefesinizi verdiğiniz zaman basınç esnetme özelliği olmadığı için daha fazla zorlanıyorsunuz. Basınç esnetme özelliği olan cihazlar, nefesinizi verdiğiniz an algılar ve basıncı düşürerek daha rahat nefesinizi vermenizi sağlar, üst solunum yolunun daha az yorulmasına fayda sağladığı gibi aynı zamanda hastanın daha rahat uyum göstermesinde önemli rol oynar. Fişe taktığınız zaman sürekli olarak aldığınız şikayet devam ediyorsa eğer, direkt aldığınız yere götürün ve durumdan haberdar edin, istemeyen sonuçlar doğmasını beklemeyin. Solunum sisteminiz ve uykunuz o cihaza emanet, unutmayın.
  • Yurtdışında bu cihazları kiralama modeli ile veriyorlarmış.
    Annem için lazım oldu, biraz araştırdık iyi olan cihazlar pahalı görünüyor. kiralama modelini denesek diyoruz, hem hakkaten işimize yarayacakmı yaramayacakmı onu da bilmiyoruz.

Türkiye'de kiralama modeli ile cihaz sağlayan firma varmı? bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikizbabasi

Yurtdışında bu cihazları kiralama modeli ile veriyorlarmış.
    Annem için lazım oldu, biraz araştırdık iyi olan cihazlar pahalı görünüyor. kiralama modelini denesek diyoruz, hem hakkaten işimize yarayacakmı yaramayacakmı onu da bilmiyoruz.

Türkiye'de kiralama modeli ile cihaz sağlayan firma varmı? bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Hocam selamlar.
    şimdi cihazda kiralayan firmalar var , ancak hastanın durumuna göre değişir bu olay.
    öncelikle maske ve hortum kişiye özeldir bunu satın almanız lazım. cihaz kiralasınız bile bunları almalısınız çünki bunun kirası olmaz.
    hastanın durumuna göre , kimi firma kiraya yanaşır kimisi yanaşmaz.
    misal enfeksiyonlu hasta olur cihaza enfeksiyon bulaşma riski de vardır.
    bir de bu cihazlarda sayaç olur , her firma bu yüzden de yanaşmaz.
    siz bu numarayı bi arayın , 0 533 731 97 93 ( yalçın bey ) kendisine numaranızı internetten aldıgınızı söyleyip danışın. kendisinde olmasa bile yönlendirme isteyebilirsiniz. eger olumsuz yanaşırsa ben başka kişi numarası da veririm. ama önceliğiniz yalçın bey olsun derim.
    bir de size bir uyarı cihaz konusunda dikkatli olun. özellikle doktor ve firma seçimine özen gösterin. size özellikle kendi markalarını satmak isteyenlerden uzak durun. rapora göre en iyi cihazı seçin. dediğim gibi yalçın bey bu piyasadaki nadir insanlardan birisidir. tavsiye ederim. Allah razı olsun kendisinden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• beytepeli06 B kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler hocam ama şöyle geriye dönük mesajlarınıza bi baktım kim ne sorsa cevap olarak yalçın bey'i arayın demişsiniz.
    Bana çok samimi gelmedi. hatta belki de yalçın bey dediğiniz sizsinizdir.

herkes kendi firmasına yönlendirdiği için zaten kafamız karıştı, internette doğrusunu bulmaya çalıştık. forum'a da o yüzden yazdım, cevap olarak yine bir firmaya yönlendirme görünce bak çok bi tanıdık geldi ;)

Neyse araştırmaya devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikizbabasi

cevap için teşekkürler hocam ama şöyle geriye dönük mesajlarınıza bi baktım kim ne sorsa cevap olarak yalçın bey'i arayın demişsiniz.
    Bana çok samimi gelmedi. hatta belki de yalçın bey dediğiniz sizsinizdir.

herkes kendi firmasına yönlendirdiği için zaten kafamız karıştı, internette doğrusunu bulmaya çalıştık. forum'a da o yüzden yazdım, cevap olarak yine bir firmaya yönlendirme görünce bak çok bi tanıdık geldi ;)

Neyse araştırmaya devam.

siz bilirsiniz.
    ben yalçın bey değilim. kendisi 4-5 yıldır tanırım. bu evrede bizlere çok yardımcı oldu.
    http://ecemmedikal.com/
    kendilerinin siteleri bu.
    4-5 şubeleri var ve hem sgk kurumlarının orada hem de hastanelerin orada.
    ben yalçın bey olsam kusura bakmayın da reklama mı ihtiyacım olur. zaten hastanelerde yeterince hasta var.
    neyse tüm mesajlarımı boş verin. sizin niyetiniz farklı.

• ikizbabasi İ kullanıcısına yanıt
    Cihaz kiralayan pek çok firma var, internetten aradığınız zaman bulabilirsiniz. Hangi cihaz örneğin: CPAP / Otomatik CPAP / BPAP S / Otomatik BPAP / BPAP ST / ASV / Ventilatör cihazı gibi, farklı hastalık ve rahatsızlık türlerine göre, doktorun reçete ettiği cihazlardır. Bunlar kendi içinde markalarına göre ayrılıyor.

Ancak : CPAP cihazını üreten X firma Ventilatör cihazı üretmeyebiliyor. O yüzden Annenize reçete edilen cihazı üreten markaları araştırmanız (Reçete adlarını yukarıda verdim), hangi markayı tercih edeceğinize karar verdikten sonra geriye kalan uygun fiyat ve doğru hizmete ulaşmak.

Kiralama modelinde: kiralanan cihazın dezenfekte edilmiş olması ve bakımının düzenli olarak yapılması gerekir. Kullanılacak olan maske (nazal, oranazal) fark etmez, kişiye uyum sağlayacak ölçülere sahip olması gerekir, bunlar yerine getirilmezse zaten hasta uyum sağlayamaz. Zorluk ve güçlük çeker.

İşinize yaraması için belirttiğim kriterlerin bir arada olması gerekiyor. Kaldı ki eğer Annenize yukarıda belirttiğim cihazlardan biri reçete edilmişse, Annenizin gerçekten buna ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Burada kararı doktoru vermiş zaten. İşe yarayıp / yaramama gibi bir olasılık yok. Eğer reçete edilen cihazını düzenli olarak kullanırsa bundan fayda görmemesi gibi bir olasılıkta yok. Geçmiş olsun, acil şifalar.

• Gerçekten faydalı bir paylaşım olmuş.Tüm yazılanları okudum.Netice itibari ile pek çok cihaz var ve küçük farklar harici hepside aynı işi görüyor.Maske çok önemli ve rahat edilebilecek bir model seçmek gerekiyor.Maske piyasa fiyatları birkaç model harici fahiş diyebilirim.Rahat etmek için muhakkak pahalı bir maske almak gerekmiyor.Cihaz fiyatlarına hiç girmeyeceğim.Yaptığı işe ve özelliklerine göre cihaz alırken resmen soyuluyoruz.Bu cihazlar özü itibariyle modifiye edilmiş hava motorlarıdır emin olun.

Önce muayene için yüklü bir para ödersiniz.Sonra solunum testi ve akciğer filmi için yüklü bir para daha ödersiniz.Birinci uyku testinde ilk soygunu yaşarsınız.İkinci uyku testi emin olun hikayedir ve sizi ikinci uyku testine sokmadan bırakmak istemezler.Yok cihaz ayarları için gerekliymiş, yok rapor için gerekliymiş, yok şuymuş, yok buymuş.Neticede git otomatik cipap/bipap al derler.Cihaz ayarları nasıl olacak dersiniz.Cihaz kendi otomatik ayarlıyor derler.O zaman ikinci uyku testine neden girdim diye düşünerek o mekanı terkedersiniz. Tabiki uyku apnesinin vücuda birçok zararları var.Kalp krizi riskinin artması, yüksek tansiyon, dikkat eksikliği, halsizlik, uykusuzluk, kilo alma v.s. v.s. liste uzar gider. Bütün bunlar hastaya hatırlatılır ve tedaviden başka çaresi kalmadığını düşünen hasta aslında toplamda 300-500 tllik bir masrafla kurtulabilecek iken cihaz masrafı ile birlikte 5000-6000 tl lik bir ödeme yapmak zorunda kalır.Üstüne üstlük birde hangi cihazı almalıyım diye günlerce düşünür ve kafa yorar.Maliyeti 200 tlyi geçmeyecek cihazlara 1500-5000 tl arası fiyat biçilmiş.Hastayada ne tedavi ne de cihaz alımında başka seçenek verilmemiş vicdansız düzende.

• meteor_xxx kullanıcısına yanıt
    Gerçekten şaşırtıcı bir yorum, tabi ki burası bir forum ve insanlar deneyimlerini, tecrübelerini, düşüncelerini paylaşacaklar. Ancak bilgi sahibi olmadığınız çok belli oluyor. Nedenleri ise aslında çok basit:

CPAP / Auto CPAP / BPAP S / BPAP ST / Auto BPAP / ASV sıraladığım cihaz isimleri için SGK Geri ödeme yapıyor, bir çok özel sağlık sigortasıda. SGK CPAP Cihazı için : 702 TL / Auto CPAP cihazı için: 1,404 TL / BPAP S cihazı için: 2, 214 TL BPAP ST cihazı için: 5,200 küsür ASV Cihazı için: 7,500 + KDV ödeme yapıyor. SGK neden farklı ödemeler yapıyor?

Sıralamasını yaptığımız cihazlar arasında ne gibi teknik farklar var? Hangisi neye göre reçete ediliyor? Hepsi aynı cihazsa eğer nasıl böyle bir fiyat farkı oluşabilir?

300 / 500 TL hangi cihaz varmış söyler misiniz?

Dünya genelinde sıraladığım cihazların satış fiyatları neden farklı? Otomatik modlu cihazlar basıncını nasıl otomatik olarak ayarlıyor? Neye göre, nasıl?

702 TL geri ödemesi olan CPAP cihazı ve 7.500 TL + KDV ödemesi olan ASV cihazının arasındaki bu küçük farklar nasıl bu kadar fiyat farkına neden oluyor? (sizin yazdığınıza göre hepsi hava motoru, pek çok cihaz olduğunu ve hepsinin aynı işi göreceğini söylemişsiniz)

Cihazların teknolojisini bilmiyorsunuz, en ufak bir bilgi sahibi bile olsanız yazdıklarınızı yazarken bir daha düşünürdünüz. İnsanların sağlığını etkileyebilecek yorumları yaparken insan biraz düşünmeli bence.

300 / 500 TL geçmeyecek cihaz diye adlandırdığınız şeylere milyar dolarlık AR - GE yatırımı yapılıyor. Bahsedilen cihazlar solunum cihazları, elektrik süpürgesi değil.

• ApneliUyku A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım ben konunun uzmanı değilim tabiki.Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla siz konunun bir kısmının uzmanısınız.Ben yaşadıklarımı, izlenimlerimi ve fikirlerimi yazdım.Bu şekilde tepki vermeniz gereksiz, fakat şaşırtıcı değil.Belliki gerek tedavi gerek cihaz fiyatlarının fahiş olması sizi ilgilendirmiyor.Merak etmeyin insanlar sağlıkları için bu paraları dökmeye devam edecekler.Bu sebeple insanların sağlığı ile oynayacak bir durum yok.İnsanlara tedavi olmayın, rastgele ucuz cihaz alın kullanın diyen yok.

Ben cihazların maliyetinden bahsettim, elbette piyasada 300-500 tlye satılmıyorlar.Piyasada hesaplı satılan ürünlerin arge çalışması yapılmadanmı üretildiğini sanıyorsunuz.Elbetteki arge içinde masraf yapılacak.Arge yapılmış olması bu cihazların fahiş fiyatla satılması sonucunu doğurmaz.

Bütün cihazlar özünde aynı mantıkla çalışıyor, Elbette ki aralarında farklar var ve extra gerekli özellikler fahiş fiyatın dahada artmasına neden oluyor.Neticede bu cihazlar tıkanan soluk borusunu açıyor, zamanda yolculuk yaptırmıyor.Bence konunun özünü kaçırıp detaylarda gereksiz yere kafa yormuşsunuz.SGK nın bu cihazların alımına destek vermeside tedavinin ve cihazın fiyatının fahiş olduğu gerçeğini değiştirmez.Sosyal devlet vatandaşının tedavi masrafının bir kısmını karşılayamıyor ise devleti bu duruma düşürenleri sorgulamak gerekir.

• Güzel bir paylaşım olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteor_xxx

Arkadaşım ben konunun uzmanı değilim tabiki.Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla siz konunun bir kısmının uzmanısınız.Ben yaşadıklarımı, izlenimlerimi ve fikirlerimi yazdım.Bu şekilde tepki vermeniz gereksiz, fakat şaşırtıcı değil.Belliki gerek tedavi gerek cihaz fiyatlarının fahiş olması sizi ilgilendirmiyor.Merak etmeyin insanlar sağlıkları için bu paraları dökmeye devam edecekler.Bu sebeple insanların sağlığı ile oynayacak bir durum yok.İnsanlara tedavi olmayın, rastgele ucuz cihaz alın kullanın diyen yok.

Ben cihazların maliyetinden bahsettim, elbette piyasada 300-500 tlye satılmıyorlar.Piyasada hesaplı satılan ürünlerin arge çalışması yapılmadanmı üretildiğini sanıyorsunuz.Elbetteki arge içinde masraf yapılacak.Arge yapılmış olması bu cihazların fahiş fiyatla satılması sonucunu doğurmaz.

Bütün cihazlar özünde aynı mantıkla çalışıyor, Elbette ki aralarında farklar var ve extra gerekli özellikler fahiş fiyatın dahada artmasına neden oluyor.Neticede bu cihazlar tıkanan soluk borusunu açıyor, zamanda yolculuk yaptırmıyor.Bence konunun özünü kaçırıp detaylarda gereksiz yere kafa yormuşsunuz.SGK nın bu cihazların alımına destek vermeside tedavinin ve cihazın fiyatının fahiş olduğu gerçeğini değiştirmez.Sosyal devlet vatandaşının tedavi masrafının bir kısmını karşılayamıyor ise devleti bu duruma düşürenleri sorgulamak gerekir.

Yazdıklarımı okuyun, anlamaya çalışın, idrak etmekte güçlük çektiğiniz hususları sorun, öğrenin, araştırın. Ancak bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan toplumların sonucudur zaten bahsettiğiniz "Sosyal Devlet" olamama sorunu. Sanki sizin veya başka insanların aldığı cihazlar ve ödediği rakamlar benim cebime giriyor, bilgi sahibi olmadığınız için, yazdıklarıma sağlıklı cevaplar veremediğiniz için, anında çamur atın. Görende size birilerinin reklamını yaptım sanır, böyle bir ithamda bulunmanız yanlış. Ben yalnızca doğru bilgileri vermeye çalıştım. Kaldı ki işini doğru yapan yerleri tavsiye edebilirim, bunda yanlış bir şey yok. Sonuç olarak bu durumdan kimsenin zarar görmesini istemediğim için, yardımcı olmaya çalışıyorum. Yani hangi akla hizmet "Merak etmeyin insanlar sağlıkları için bu paraları dökmeye devam edecekler" diyorsunuz anlamak mümkün değil. Keşke hiç bu cihazlara gerek olmasa, insanlar bunu kullanmak zorunda kalmasalar. Sağlığın ve eğitimin tamamen ücretsiz olması taraftarıyım (birbirimizi tanımıyoruz, yanlış ithamlara gerek yok).

Dünya genelinde bahsi geçen CPAP / CPAP Auto / BPAP S / BPAP Auto / BPAP ST vs... cihazların hepsinin fiyatları farklıdır diye yazdım. Hepsi ayrı çalışma prensiplerine sahip, rahatsızlık türlerine ve ağırlığına göre kullanacakları cihazların modları farklılık gösteriyor, hepsi birbiri içinde bambaşka teknolijilere sahipler. Bu durum sadece Türkiye'ye özgü değil, bütün Dünya devletlerinde cihazların satış fiyatları farklıdır. (Otomatik CPAP ile ASV cihazının arasında dünya kadar fark var / Doğal olarak bütün cihazları aynı kefeye koyamayız, hava motoru diye nitelendiremeyiz, ) Yani fiyatlarının aynı olması söz konusu değil.

Forum da bu konu için yazan bazı insanlar memnun kaldıkları yeri yazıyor, biri çıkıyor diyor ki siz bütün mesajlarınızda aynı yeri tavsiye ediyorsunuz, edecek tabi, adam memnun kaldığı yeri tavsiye edecek. Siz eğer bir hususta mağdur olduysanız, hastane, cihazı satın aldığınız yer veya benzeri bir durum varsa eğer, sizde onu ifşa edeceksiniz ki insanlar orayı tercih etmesin! Bu kadar basit.Sosyal devlet olmak budur. Birlik olup, doğru bilgi vermeyen, yanıltıcı bilgiler ile insanları kandıran ve kazıklayan, hastane, doktor, satıcıları ifşa etmek gerekiyor. Aynı zamanda işini doğru yapanları da öne çıkarmak gerekiyor ki adalet yerini bulsun.

Kanser hastalarının ilaç parasının ödenmediği, engelli vatandaşların kaderlerine terk edildiği ve benzeri kırk tane şey sıralanabilecek olan durum söz konusu. welcome to turkey Burası hiç bir zaman sosyal bir devlet olamadı ki... (malesef)

X firmasının ürettiği CPAP veya ASV cihazını Y firması da üretiyor ancak ikisi arasında çok fazla fark var. Hastalığın tedavideki etkinliğinden tutun da, konforuna, uyum sağlamasına, daha sonradan gördüğü hizmetin kalitesine ve aynı isimle adlandırılan cihaz olmasına rağmen, size bahsettiğim çok önemli farkları oluşturuyor. X ülkenin üreticisi 1. sınıf malzeme ve teknoloji, klinik çalışmalar ile etkinliğini kanıtlarken, üretip geliştirirken, uzun yıllar etkin ve doğru çalışacak cihazlar üretiyorken, Y firması aynı isimle adlandırılan cihazları, tıpkı cep telefonu (akıllı telefonların taklitleri gibi) veya oyuncak gibi satıyor. Bu herkesin sağlığını tehdit eden bir durum. Zaten sosyal devletlerin hiçbirisi bu ürünleri ülkelerine sokmuyor, vatandaşları da zaten tercih etmeyecek bilince sahip.

Aynı taraftayız, lütfen unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApneliUyku -- 7 Nisan 2015; 2:26:34 >

• uyku apnesini bir yıldır kullanıyorum.öğrenmek istediğim maske yenilenmesi lazım.devlet veriyormu?ne yapmam gerekiyor
  • veysel okşar kullanıcısına yanıt
    mrb veysel bey bende 5 yıldır cpap cihazı kullanıyorum sgk yılda 1 kez maske ve hortum icin odeme yapıyor(220tl) fakat alabilmeniz için rapor ve recete gerekiyor
  • mrb arkadaslar bende ilk cihazımı alırken baya arastırmıstım nereye gittiysem herkes elinde ki cihazın iyi oldugunu soyluyordu ben tercihimi BREAS olarak yapmıstım ve cokta memnun kaldım işim geregi cok seyahate cıktıgım için daha küçük kolay taşınabilir bir cihaza ihtiyacım oldu aldıgım yere gittigimde breas ın yeni bir model olarak cıkarttıgı Z1 modelini gösterdiler cep telefonu buyuklugunde cok hafif batarya sayesinde istediginiz yerde kullanabiliyorsunuz ve nefes veririken zorlanmamak için 3 farklı nefes verme ayarı mevcut ikinci cihaz olarak da Z1 aldım her iki cihazdan da cok memnunum kesinlikle tavsiye ederim fotograflarını eklicem

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/461499/52d45ef0-0557-429e-9851-f22c32317175.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cigofx -- 22 Nisan 2015; 12:59:40 >

• Merhaba arkadaşlar. Öncelikle hepinize geçmiş olsun. Bende de uyku apnesi rahatsızlığı var. Oto Cpap cihazı kullanıyorum. Geçen gün kullandığım maskenin (Philips Respironics comfort classic) silikon parcanın sert kısma takıldığı yerdeki 5 pim kırıldı. Bunları ne şekilde yapıştırmalıyım. Kullanacağım yapıştırıcının sağlık açısından zararı olabilir gibi geliyor. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum.
    Bir diğer husus yurt dışından bu konuda alışveriş yapan arkadaşımız var mı? Amerika'da maskeler çok ucuz yaklaşık 40-50 $ civarında. 50.$ civarı kargo ücreti ile genel olarak Türkiye'den ucuza geliyor. İki maske alınsa biri bedavaya geliyor neredeyse. Bu konuda da görüşlerinizi bekliyorum.
  • arkadaşlar bende de uyku apnesi rahatsızlığı olduğunu düşünüyorum sersem gibi uyanıyorum horluyorum ve gün içinde bitkininm ,bunun için direkt olarak uyku labaratuarından randevu mu almam gerek yoksa başka bir birim mi sevk ediyor ? bir de istanbulda hangi hastanelerde labaratuar var ve sgk ile fiyatlar be durumda bilgi verebilirseniz sevinirim.
  • Merhaba arkadaşlar. Philips respironics otomatik cpap cihazı aldım. 5 ay oldu. Normal burun maskesini aldım ama Adanada yazın zor olacak. Burun yastikcigi denen tipini almak istiyorum. Bu konuda tavsiyesi olan varmı. Marka fiyat ve mağaza konusunda yardım istiyorum. Teşekkürler

• kolay gelsin. bir yıl önce raporla cpap cihazı satın aldım. 700 tl devlet ödedi. üstünü 1000 tl civarı ben tamamladım. şimdi. bu bir yıl dolduğunda kontrol dönemi mi bir husus vardı. bunu yaptırmamız zorunlu mu?. yani bu süreyi geçirip kendisine borç çıkarılan, ya da cihazı geri çağrılan arkadaş oldu mu hiç?. cihaz devilbiss marka. bildiğim kadarıyla hafıza tutuyor bu cihaz. ama o raporları nerde çıkartacağım. yani datasını nerden alacağım. bunu bana satan arkadaşın medikal kapanmış. telefonlarıyla ulaşamıyorum. devlet baba kişi borcu çıkarmasın. keşke 700 daha verip kendim alsaymışım. ama o dönemde bütçe uyğun değildi. bir de şu husus var. yani ihtiyacın kalmadığına kanaat edilirse cihazı geri alıyo. iyi de bin tl sini ben verdim o kısmı ne oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ApneliUyku

Gerçekten şaşırtıcı bir yorum, tabi ki burası bir forum ve insanlar deneyimlerini, tecrübelerini, düşüncelerini paylaşacaklar. Ancak bilgi sahibi olmadığınız çok belli oluyor. Nedenleri ise aslında çok basit:

CPAP / Auto CPAP / BPAP S / BPAP ST / Auto BPAP / ASV sıraladığım cihaz isimleri için SGK Geri ödeme yapıyor, bir çok özel sağlık sigortasıda. SGK CPAP Cihazı için : 702 TL / Auto CPAP cihazı için: 1,404 TL / BPAP S cihazı için: 2, 214 TL BPAP ST cihazı için: 5,200 küsür ASV Cihazı için: 7,500 + KDV ödeme yapıyor. SGK neden farklı ödemeler yapıyor?

Sıralamasını yaptığımız cihazlar arasında ne gibi teknik farklar var? Hangisi neye göre reçete ediliyor? Hepsi aynı cihazsa eğer nasıl böyle bir fiyat farkı oluşabilir?

300 / 500 TL hangi cihaz varmış söyler misiniz?

Dünya genelinde sıraladığım cihazların satış fiyatları neden farklı? Otomatik modlu cihazlar basıncını nasıl otomatik olarak ayarlıyor? Neye göre, nasıl?

702 TL geri ödemesi olan CPAP cihazı ve 7.500 TL + KDV ödemesi olan ASV cihazının arasındaki bu küçük farklar nasıl bu kadar fiyat farkına neden oluyor? (sizin yazdığınıza göre hepsi hava motoru, pek çok cihaz olduğunu ve hepsinin aynı işi göreceğini söylemişsiniz)

Cihazların teknolojisini bilmiyorsunuz, en ufak bir bilgi sahibi bile olsanız yazdıklarınızı yazarken bir daha düşünürdünüz. İnsanların sağlığını etkileyebilecek yorumları yaparken insan biraz düşünmeli bence.

300 / 500 TL geçmeyecek cihaz diye adlandırdığınız şeylere milyar dolarlık AR - GE yatırımı yapılıyor. Bahsedilen cihazlar solunum cihazları, elektrik süpürgesi değil.

bu arkadaş bu işi biliyor. şaka olsun diye demiyorum. bence fikirlerine saygı göstermeliyiz. hiç yoksa, kasa yapıları aynı olsa bile, cihaz anakartlarında ve yazılımlarında farklılıklar var. bunların hepsine hava motoru demek. 300 tl lik android tabletle 3000 tl lik mac i aynı kefeye koymak gibi. sırf görsel olarak benziyor diye.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.