ocak 2025 tarihinde 27,3 ahi ile bende aranıza katıldım. İzmir den yazıyorum bu medikal malzeme satan dükkânlarda maalesef hiç insaf yok. birkaç firma dan fiyat ve bilgi aldım. en mantıklı ve esnaf firmadan philips dream station cpap hum tr trx200h15 model 12.02.2020 üretimli cihazı sattılar buraya kadar her şey güzel 10 numara, karamanın koyunu sonra çıkar oyunu. sd kartaki verileri incelemem için web sitesine girdim önce üye olmak gerekiyordu olmadı ve kanserojen izolasyon köpüğü muhabbetini gördüm ve cihazım etkilenen cihazlardan olduğunu anladım kaydını yaptırdım ve bekliyorum dakika 1 gol 1 oldu anlayacağınız satın aldığım firma ile iletişime geçtim fakat biz bu cihazların köpüklerini serviste değiştirdik oldu. içim hiç rahat değil ama mecbur kullanıyorum. dakika 2 gol 2 burun tıkanıklığı sebebi ile burun maskesini kullanamaz oldum, bu sefer daha kurumsal firmalara gidip ordan ağız burun maskesi alayım dedim düşünün ki aynı firma 2 şubesi var karşı karşıya aynı ürün % 15 fiyat farkı var dukanlar arasında acayip bir fiyat istikrarsızlığı var kör tutuğunu topal....... anlayın gerisin saygılarımla < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bronike -- 4 Mart 2025; 23:28:55 > |
UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (170. sayfa)

-
-
kullanılmış veya kullanılmasa bile ambalajından çıkmış maske hijyenik kurallar gereği satımı neredeyse imkansız.Ben de 2 adet değişik maske vardı.Kullanamadan 1000 tl ye satışa çıkardım.6 y oluyor soran yok.Sizin maske de aynı durum oluşabilir Ancak uygun bir fiyat verirseniz bir de onu denemek isterim. Uygunluk sağlamazsam onu da satılmayanların yanına atarım.
-
Siz Respironics cihazların köpüğündeki kansorejen riski konusunda bilgilenmenizde çok zaman geçirmişsiniz. İstanbul'da cihazları geri aldılar ve yeni üretim cihazlar verdiler. Ben de de cihaz vardı. İade ettim bir süre sonra sıfır fabrika çıkışlı cihazı verdiler. Cihazın İzmir'de köpüğünün serviste değiştirilmesi mümkün değil. Elinizde böyle bir cihaz varsa yasal yollarla iade edebilirsiniz. Kullanmamanızı tavsiye ederim. Bu konuda çok geniş bilgiye sahibim .Öğrenmek istediğiniz bir konu varsa yazın her konuda yardımcı olurum.
-
cihazın neresinden anlıyoruz bu konuyu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cihazın arkasında bir şasi numarası vardır. Bu numara ile cihazın aşağıdaki prosedüre uyularak bildirilmesi gerekirdi sizin cihaz kaydolmuş mu? Aşağıdaki linki gönderiyorum. Burayı okuduktan sonra tekrar mesajlaşalım.
philips
Uyku ve Solunum Grubu, Saha Güvenlik Bildirimi | Philipshttps://www.philips.com.tr/healthcare/e/sleep/communications/src-update -
siz cihazı izmir'de kimden ve sıfır olarak mı aldınız? izmir'de size bu konularda yardım edecek bilgili bir şirket temsilcisi yazacağım bu kişiden çok bilgi edinebilirsiniz.
-
-
Bende oldu.
-
Bana 2018 yılında orta dereceli apne tanısı kondu. Cpap aldım maalasef faydasını goremedım daha dogrusu takmaya alışamadım. 2021 de ameliyat oldum. Palaplastı diye bir ameliyat ile kucuk dilimi hem kuculttuler hem de öne aldılar. Kısmen fayda gordum. Bu arada cihazımda parca degısımı gerekli oldugu için arandım. Cihazın sıfır yenisini verdiler. Ama ben hiç kullanmadım. Philips respironic dreamstatıon aauto cpap, kendi kendine basınc ayarlayan ozellikli bir cihaz. Dusunen arkadas olursa uygun fiyata ankarada elden verebilirim. Ozelden yazabilirsiniz. Kılo sorunu hallolmadıkca apne düzelmiyor maalasef, apnemız oldugu için de oksıjen alamayıp yakamıyorsunuz. Tam bi paradoks , bır de bogaz kasları ıcın lazer ile sıkılastırma varmıs diş hekimleri uyguluyor muş, onu deneyeceğim. lutfen ciddi olan arkadaslar mesaj atsın.
-
2020 yılı üretimi sözde düzeltilmiş cihazımı philips dream station cpap hum tr trx200h15 cihazını, elektronikçi olduğumdan dolayı elim biraz yatkın olduğu için birazcık söktüm ve izolasyon köpükleri beyaz idi demek ki cihaz işlem görmüş içim rahatladı sorunlu olanlar siyah olanlar diye biliyorum.
-
-
geçmiş olsun. cihazın marka ve modeli nedir. bu değerler mükemmel iyi uyum göstermişsiniz tekrardan geçmiş olsun
-
Hocam cihazın markası Löwenstein Prisma 20a, kullandığım maskede Resmed P10. Normalde hastanede verilen raporda basınç sabit 8 olarak uyumam söylendi ama o zaman değerler bu kadar iyi çıkmıyor ahi 5-7 arası değişiyordu. Ben 8 ile 14 arasına aldım, mod dinamik ve softpap 3 ayarlı, nefes alırken 1 bar yukarı nefes verirken 2 bar aşağı ayarlıyor basıncı, derin uykum inanılmaz arttı %45i gördüğüm oldu, Ahi değerimde 0.2 0.3 fln o civarda. Burnumun tek deliği kemik eğriliğinden tıkalı ona rağmen çok memnun kaldım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
konuya bayağ hakimsiniz benimde ahi 27,3 cihaz basınç sabit 10 dediler. öyle kullanıyorum ama şimdi ahi 6 altına düşmüyor. kendim de artırmaya korkuyorum bu sefer hastane raporunda basınç yükseltilince santral apnem ortaya çıkmış neyse 20 gün sonra cihazla birlikte hastanede ilk muayenem var orda bir müdahale ederler diye düşünüyorum. burun bendede aynı kemik eğri sinüslerin birinin içinde kist var bt çekildi muhtemelen burun ameliyatı olacağım o da yarın beli olacak şaka gibi pico maske kullanıyorum burnumun bir deliği tıkalı ilaç sıkmamayım diye tuzlu su basıyorum sinüs yıkama şişesi ile tam yatıyorum diğer delik tıkanıyor bir müddet sonra burun tamamen tıkanıyor hiç nefes alamıyorum be de gittim en ucuzundan ağız burun maskesi aldım burnum tıkalı olduğu zaman hemen değiştirip maskeyi öyle yatıyorum.
-
Kullandığınız cihaz nedir ? Basıncı yükseltmek değilde otomatik moda alırsanız sizin ihtiyacınız olduğunda makine hafifçe yukseltiyor siz apneye girmiyorsunuz o sayede. Farklı uyku evrelerinde yada yatış pozisyonlarında lazım olan basınç değişebiliyor o yuzden hastaneyi beklemeyin kendiniz deneyimleyin uygun değerleri bulursunuz.
Merhaba, nöroloji doktorunuz doğruyu söylemiş benim nöroloji doktorumda aynı şeyi söyledi 10 yıldır konu ile ilgiliyim olupta fayda görene rastlamadım.
philips dream station cpap kulanıyorum sabit basınç. malesef şimdilik yapacak bişey yok sanırım.
-
İyi Bayramlar arkadaşlar, halihazırda 4 senedir Philips Respironics Dreamstation Auto Cpap Kullanıyorum. Ablama da Apap raporu yazıldı, bunu ablama verip kendime yeni cihaz almak istiyorum. Philips den memnunum zaten 1,5 sene önce cihaz değişti ama bu sefer Resmed deneyimlemek istiyorum, yalnız kafam karışık. Resmed Airsense 11 resmi olarak Türkiye' ye gelmemiş, satılanların garantisi yok deniyor. Airsense 10 alayım mı? Sim kart sorunu vardı, düzeldi mi acaba. Distribütörüyle görüştüm, Airsense 10 da Sim kartın 6 ayda bir yenilendiğini söyledi.
@eozen81 Resmed kullanıcısı olarak senin de fikrini öğrenmek istiyorum, yardımcı olursan sevinirim.
Teşekkürler..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X