İyi günler bir şey merak ediyorum. Tuz lambası kullananlarınız var mı? Uyku apnesi cihazlarımıza ve bizlere iyi mi gelir veya kötü mü gelir diye düşünüyorum. Normalde bir çok faydası olduğu söyleniyor. Ama ben "nem" etkisinde dolayı düşünceliyim. Tuz lambası: Ortamdaki Fazla Nemi Dengeler
Nem Kontrolü: İlk olarak Çankırı tuz lambaları, oda nemini düzenleyen doğal iyonlaştırıcılardır. Elektromanyetik araçların yaymış olduğu pozitif iyonlara karşılık negatif iyonlar yayar. Bu durum bizim kendimizi daha enerjik hissetmemizi sağlar. İçerisinde yer alan ampulün tuzu ısıtmasıyla yayılan ısı ile lamba absorbe edilen suyu tutma yeteneğine sahiptir. Sizlerin düşüncelerini ve kullanıp kullanmadığınızı merak ediyorum. |
UYKU APNESI CPAP CIHAZI VE MASKE SEÇİMİ HAKKINDA (166. sayfa)
-
-
Gelen yorumları dikkate alarak resmed n30i yeni tip maske aldım.Şu an kullandığım maske philips dreamwear.Resmedi hepsiburadada cpapburada satıcısından 3357.50tl ye aldım.1 gece kullandım.2300tl ye satmak istiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
N30i sizin için uygun olmadı mı yani begenmediniz mi hocam?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Philips teki rahatlığı bulamadım,burnumu sıktı.Maske işi böyle maalesef.Deneme yanılma ile çözmeye çalışıyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladım hocam ben cihazın yanında verilen mirage-x maskesini deniyorum şuan. Maddi olarak diğerlerini almak zorlayacaktı o yüzden şimdilik idare edicez.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
fiziksel olarak bipap basıncı ve zayıflığımdan maskeyi sıkmak durumunda kalıyorum sabah kalkınca yüzümde morluğa dönen geçmeyen iz oluşuyor bu durumu yaşayan var mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensar14 -- 12 Kasım 2024; 10:41:26 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba arkadaşlar orta derece uyku apnem var ve 1,5 yıldır Resmed Airsense 10 Autoset kullanıyorum. İlk aldığımda basınç 7 bar da sabit tutuldu. Nerdeyse bir senedir de maskeyle deliksiz uyuyordum. Son zamanlarda uykum gece bölünmeye başladı. Deliksiz uyumuyorum ve gündüz esneyerek geziyorum. Sabah makineye baktığımda da kayıp kaçak değeri gayet iyi çıkıyor. Acaba basınç mı sıkıntı oluşturuyor? Makineyi ilk alırken de 1-2 sene sonra otomatik basınca geçersin o yüzden bunu al demişlerdi. Durum bu mudur acaba?
-
Burnunuz tıkalı olabilir, burun tıkalı olduğundan maske ile deliksiz uyumak imkansızlaşıyor, vücut uyan diyor sana. KBB doktora görünmenizi öneririm.
-
Son zamanlarda hiç cpap hortumu alan oldu mu..? Ne olduysa piyasada satılan hortumlar birdenbire sert, dandik hortumlara döndü..yumuşak hortum bulamıyorum.. Bmc iyiydi ama o da, piyasadan silinmiş gibi.. Hatta üzerinde, made in thailand yazan respirox hortumu bile hemen patladı..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Cihazı aldığımda Resmed Climatelineair hortum almıştım (o zamanlar amazon.com'dan 30 EUR derdimiz yoktu, ucuza alabiliyordunuz), yıllardır onu kullanıyorum, sorunsuz.
-
İlk bakışta uyku apneniz olduğu kuvvetli ihtimal gibi gözüküyor. KKB uzmanına değil de uykuda isim yapmış bir nöroloji veya göğüs hastalıkları uzmanına görünmeniz daha isabetli olur. Hangi şehirdesiniz? kaç kilosunuz ve boyunuz kaç santim. Yanınız da biri yatıyorsa horladığınızı veya nefesinizin kesildiğinizi söyledi mi? şimdilik cpap cihazı araştırmayın. Tetkikler yapılsın tedavi aşamasında çıkan sonuca göre alacağınız cihazın nasıl bir cihaz olduğunu rapor edecekler ona göre cihaz alırsınız. Sormak istediğiniz uyku ile ilgili tüm sorularınıza açıklama yapar ve size yardımcı olurum Geçmiş olsun..
-
bilgisayarınıza OSCAR yükleyin. Sabah cihazdaki hafıza kartını çıkarıp bilgisayarınıza yüklediğinizde oscar'a okuttuğunuzda çıkan parametrelerden uykunuzu sağlıklı bir şekilde görürsünüz. Manuel basınçla rahatlıkla kullandığınız cihazı ''otomatiğe neden geç derler'' anlamış değilim.www.apneaboard.com/ forumda uyku ile ilgili sorunlarınızı yazarsanız size hemen cevap verirler. Buradan OSCAR'ın nasıl yükleneceğini de öğrenmiş olursunuz.Bana da bir oscar çıktısını gönderirseniz ve bilmek istedikleriniz yazarsanız yardımcı olurum. Geçmiş olsun.
-
Uyku apnesi olup da maskeden ilk kullandığı anda memnun olana pek rastlanmaz. Dert etmeyin çoğu apne sorunu olanlar maske değiştirmek zorunda kalırlar.Ya hava kaçırır veya sizin gibi fazla sıkmaktan dolayı yüzde iz bırakır hatta ödem dahi yaptığı söylenir. Hangi marka ve tip maske kutlanıyorsunuz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: santral apneİlk bakışta uyku apneniz olduğu kuvvetli ihtimal gibi gözüküyor. KKB uzmanına değil de uykuda isim yapmış bir nöroloji veya göğüs hastalıkları uzmanına görünmeniz daha isabetli olur. Hangi şehirdesiniz? kaç kilosunuz ve boyunuz kaç santim. Yanınız da biri yatıyorsa horladığınızı veya nefesinizin kesildiğinizi söyledi mi? şimdilik cpap cihazı araştırmayın. Tetkikler yapılsın tedavi aşamasında çıkan sonuca göre alacağınız cihazın nasıl bir cihaz olduğunu rapor edecekler ona göre cihaz alırsınız. Sormak istediğiniz uyku ile ilgili tüm sorularınıza açıklama yapar ve size yardımcı olurum Geçmiş olsun..
Eşim zaten boğulacak gibi olduğumu söylüyor o yüzden bende kuvvetli ihtimalle uyku apnesi olduğunu düşünmüştüm. Nöroloji bölümüne gittim ama bunun için hastane de Uyku Polikliğini olduğunu, sadece onların bu konuya baktıklarını söylediler o yüzden oradan randevu bulmaya çalışıyorum ama neredeyse bir ay olacak nafile.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: santral apneUyku apnesi olup da maskeden ilk kullandığı anda memnun olana pek rastlanmaz. Dert etmeyin çoğu apne sorunu olanlar maske değiştirmek zorunda kalırlar.Ya hava kaçırır veya sizin gibi fazla sıkmaktan dolayı yüzde iz bırakır hatta ödem dahi yaptığı söylenir. Hangi marka ve tip maske kutlanıyorsunuz?
BURUN MASKESİ KULLANMAYI DENEYİN.resmed mirage fx hem ucuzdur hem de çok kullanılan bir maskedir.Çok sıkmazsanız burnunuzda iz bırakmaz rahat edeceğinizi umarım.fiyatı 1.650 tl. Karar yine de size ait. Önceleri burun kemerinde bir kızarıklık olur.üzerine biraz talk pudrası sürün kızarıklığı alır. Zamanla sizi rahatsız etmemeye ve alışmanıza neden olabilir. Maske konusu cihaz kullanan herkes için deneme yapmak ve uygun maskeyi bulmak ve maske için para harcanılması da ayrı bir sorun. Laf aramızda dr un tavsiye ettiği maskeyi hiç beğenmedim. Zira ağız-burun maskesinde hava kaçağını önlemek yalnız burun maskesine göre çok daha zor. Karar yine de size ait.Geçmiş olsun.
-
rahatsızlığım gereği sadece burun olarak kullanamıyorum hocam yine de görüşleriniz için teşekkür ederim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bipapı neden verdiler. Tetkik sonucu ne şekilde bir apne bulundu. Basınç ayarları nedir? şimdiki durumdan memnun musunuz. Memnun değilseniz yardıma hazırım?
-
Bunun modeli nedir,alıştınız mı buna, çok kaba görünüyor resimde..cpap kullananlara uyar mı acaba? bu apne hastalığında en önemli şey maske kesinlikle.. daha 1 ay önce aldığımız Bmc maskenin kafa bandı bile açıldı.. anladığım kadarıyla bu marka firmalara özel üretim yapıyor..çünkü daha önce 2-3 sefer bu markadan almıştım ancak bu kadar kısa zamanda çöp olmamıştı
Yaklaşık 5 yıldır devletten ne maske,ne hortum alabiliyoruz.. verdiği 400 lirayı bile çok görüyor..ya sistem çalışmıyor ya medikalciler yok çekiyor.. yazıklar olsun..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 2 Aralık 2024; 11:28:53 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
uzun bir süre bipap st kullandım sonradan avaps st döndüm maske olarak çareyi bunda buldum hocam her sene maske ve boru hakkı verildiği için sorun etmiyorum maskenin ömrü denk geliyor bir miktar fark ödüyorum tabi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensar14 -- 2 Aralık 2024; 12:19:59 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X