Çok değişik bir problemim var, masaüstü bilgisayarımda windows 10 64 bit kullanıyorum ekran kartım 6600 xt, güç ayarlarından bir şeyler yaptım mı hatırlamıyorum ama bilgisayarın başından uzun süre kalktığımda döndüğümde monitör uyku moduna girmiş oluyor ve bilgisayar açık olmasına rağmen çünkü kasadan sabit disk ışığı yanıp sönüyor mouse u hareket ettirsem de klavyede tuşlara da bassam görüntü gelmiyor ve alt f4 yapıp enter a basıyorum bilgisayarı kapat menüsü açılmıştır diyerek ve bilgisayar bu haliyle kapanıyor ancak açtığımda ekran kartı driverı silinmiş oluyor tekrar kurmam gerekiyor. hatta bazen de bilgisayarın başından monitörü kapatıp içeri gidiyorum uyku moduna girmeyecek kadar kısa sürede dönüyorum bazen monitörü açma tuşuna basınca yine ekrana görüntü gelmiyor uykudaymış gibi oluyor ve tekrar aynı şeyleri tekrarlayıp baştan başlattığımda ekran kartı driverı gidiyor, işin ilginç yanı nadiren de olsa bu sorunu yaşadığımda gitmediği de oluyor. yıllardır bilgisayar kullanıyorum ne sorunlar yaşadım ama buna anlam veremiyorum neden olabilir. format falan uğraşmak istemiyorum büyük ihtimalle yazılımsal bir şey ve düzelecektir. önerilerinizi bekliyorum. bu arada bilgisayarın uyku modu özelliğini kapatmıştım başlat menüsünde sadece yeniden başlat ve bilgisayarı kapat var. |
Bildirim