Şimdi Ara

Uykusuzluk sebepleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uykusuzluğun Nedenleri ve Uykusuzluk Hakkında Uzman Görüşü

Uzmanlara göre uykusuzluğun çeşitli nedenleri bulunuyor ve yattığı zaman 30 dakika içinde uykuya dalamayan bir kişinin yatakta boş yere dönmektense, yatarak ve ya oturarak kitap, mecmua ya da bir şeyler okumalarını öneriyorlar.

Uykusuzluk beraberinde birçok sağlık problemini de beraberinde getiriyor bu tez, yapılan uzun araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Normalden daha yorucu ve sıkıntılı biten bir günden sonra kaliteli bir uykuya dalamayan bir kişinin gerek sosyal gerek se iş yaşamında agresif ve başarısız olduğu yapılan araştırmaların sonucunda kanıtlanan diğer bir gerçektir.

Yorucu bir günün ardından uyumak için yatağa girdiğinizde hemen uykuya dalamıyorsanız (bu süre yarım saatle sınırlandırılmıştır) hemen kalkıp kafanızı meşgul edecek bir işle uğraşın örneğin kitap okuyun veya TV seyredin. Ayrıca uyumak için yapılabilecek ve faydası birçok kişi üstünde kanıtlanan diğer bir atraksiyon ise ılık bir duş tur.

Psikolojik Rahatsızlıkların Uykuya Etkisi

Prof. Doktor S. Birsöz e göre; bir takım psikolojik rahatsızlık bilerek ya da bilmeyerek kişilerde uykusuzluk ortaya çıkartabiliyor ve durumu şu şekilde özetliyor;

“Depresyon, şizofreni ve mani-depresif durumlarda uyku, normale nazaran çok daha zor olur. Bu tip durumlarda ilaç veya psikoterapi işlemi uygulamak gerekiyor. Bir takım psikolojik rahatsızlıklar insanlar tarafından fark edilmez ve bu durum kişide gerilim ortaya çıkardığı için uyku gerçekleşmez. Bu gibi durumlarda profesyonel bir yardım almak en doğru karardır.”

Diğer yandan uykusuzluğa sebep olan başka etkenler de bulunabilir. Bu nedenleri maddeler halinde sıralarsak

Uykusuzluk’ neden olan diğer sebepler
    •Yolculuk yapanlar için aradaki saat farkı
    •Değişimli çalışanların sık sık vardiya değiştirmesi
    •Ortamda bulunan aşırı gürültü
    •Ortam ısısının rahatsız edici olması
    •Gün içindeki iş stresi
    •Akut ya da kronik hastalıklar
    •Uyarıcı kimyasallar, uyuşturucu ve alkol
    •Depresyon durumu
    •Şizofreni rahatsızlığı
    •Reflü Hastalığı
    •Koah, Astım gibi hastalıklar
    •Uyku Apnesi
    •Yaşlılıktan kaynaklı uyku bozukluğu
    •Hamilelik
    •Menopoz durumu
    •Bir takım ilaçların oluşturduğu yan etkiler
    Kaynak : Uykusuzluk Tedavisi

• geceleri mobil dh de gezmekten uyuyamıyomki , bunu nasıl çözerim onu söyle bana.
  • Dün gece uyumadım, bugün de üstüne edebiyat sınavına girdim, neyse ki bugün 2-3 saat kestirdim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.