Şimdi Ara

Uyumak sizcede zaman kaybı değil mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
5
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Michael Joseph Jackson

Zaman kaybı da mecburen işte

Sen gay değilmiydin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece aptallar 8 saat uyurcular konuya damlamamış hala.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 saat yeter

• Uykudan güzel birşey varmı ya

• Aynen zaman kaybı ama bunu 2-3 saate indirmeliyiz en fazla. Uyku güzel olsa da zaman kaybı işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat.92

uyanıkken atomu parçalıyosunuz sanki

• Red___ kullanıcısına yanıt
    Düşüncelerin de bir israf mesela ne israfısın onu yazmıyım ben =)
  • Evet ama mecburluk

• quote:

Orijinalden alıntı: sekizeşittirbüyükd

14 günden fazla uyumayanlar deliriyor diye biliyorum. Yani ihtiyaç yapacak birşey yok

uyumama rekoru 7 gündür. 3 gün falan uyumazsan halüsünasyon görmeye başlarsin.

• Bende aynı seyi dusunuyorum ama az uyku da beni gun icinde hantal yapıyor :(

• Eve öğlen gelince uyumayayım diyorum uyuyorum malesef uyku düzenim çok bozuk, öğlen uyumayıncada mal gibi oluyorum uyuyuncada

• 2 sene önce uyumama rekoru kırmaya çalışmıştım.
    Bir gün önceden temiz bir uyku çekmek için akşam 22:00 gibi yatıp sabah 09:00 da kalktım.
    İlk günüm rahat geçmişti.
    İkinci gün gözlerime kan inmeye başlamıştı.
    Üçüncü gün güçten düşmüştüm,10 kg'lık eşyayı kaldıracak halim yoktu.
    Çok zor olmasına rağmen dördüncü günün sabahı 07:00 gibi ayakta uyumaya başlamıştım,kahvaltılık için bakkala gidiyorum diye çıktığım evden,eski iş yerime gittiğimi 2 saat sonra iş yerine varınca anladım.
    Dört günlük uykusuzluk beni zombi gibi yapmıştı,sokakta bilinçsiz ve halsizce yürüyordum.Eve dönmek için yürümeye devam ettim,eski sevgilimin evinde kendime geldim.

Zor zoruna eve geldiğimde koridora düşmüş orada uyuya kalmışım.

Uyku sen istesen de istemesen de zorunlu bir ihtiyaç.Her şeyle mücadele edebilirsin ama kendinle asla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Körfezli89

Bende aynı seyi dusunuyorum ama az uyku da beni gun icinde hantal yapıyor :(

alışınca bişe olmaz
  • Uyku değişik bir duygu gibi. Uyuyunca insan bir hoş oluyor canlı hayatına konulmasının bir sebebi vardır elbet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat.92

uyanıkken atomu parçalıyosunuz sanki

Güldürdün
  • Tuhaf bi dusunce ama kesinlikle dogru karsim ben 4-5 saat arasi uyuyorum 2 kusur yildir, mutluyum

• Uykuya ayırdığın vakit hayatındaki en değerli vakitleri oluşturur.

Öğrenme, belleğe yerleştirme, beynin ve sinir sisteminin (tüm gün iki ayak üzerinde durmandan ötürü teknik olarak yanlış yapıda olan ve üzerine fazlasıyla baskı binen omuriliğin) onarılması uyku esnasında gerçekleşir. Uykusuzluktan ölmenin sebeplerinden birisi sinir onarımı yapılamamasıdır. Sonuçta insan vücudunun en önemli sistemlerinden birisi belki de en önemlisi sinir sistemidir.

Standart uyku düzeninden saptığında örneğin her gün ortalama 7 saat uyurken birkaç gün 4 saate düşürdüğünde vücudun buna tepki verir ve fonksiyonlarında yavaşlama meydana gelir. 10 saniyede yaptığın bir zeka problemini 4 saat uykuluyken 15 saniyede çözümleyebilir duruma gelirsin. Bunu büyük çapta düşündüğünde günlük yaşam kaliten fazlasıyla düşer. Verim azalır.

Uykunu alamadığında hormonların da dengesizleşir. İştahın kaçabilir. Bunun sonucu olarak günlük alman gereken kaloriyi alamayacak kadar iştahsız duruma gelebilirsin. Bu da doğrudan vücudunu etkiler.

O vakitte kitap okursak daha iyi olur demişsin. Elbette kitap okumanın yararı olur. Ama ilk maddede bahsettiğim belleğe alma ve bilgilerin sentezlenmesi, ayrışması, gerekli, gereksiz bilginin süzülmesi ve yerleştirilmesi uykudaki REM esnasında gerçekleşir. Aslında sen gün boyunca 10 saat dahi ders çalışsan onun senin zihnine yerleşmesi birkaç saatlik uykun esnasında gerçekleşir. Uykusuz çalışmayı denediğinde ertesi gün dahi en ufak konuyu hatırlayamayabilirsin. Sonuçta bellek türleri var. Gün içi faaliyetlerde bilgiler kısa süreli bellekte, geçici bellekte saklanır. Kalıcıya geçirilmesi için belirli işlemler şarttır. Bu işlemler de uykuda gerçekleşir. Uzmanların öğrencilerin uykusunu iyi alması gerektiğini söyleme sebebi de temelde budur. Sonuçta iyi dinlenemediğinde istersen 24 saat çalış bir anlamı yok. Etkin çalışma yalnızca sıkı bir okuyucu, gözlemci olmakla olmaz. Çalışma karmaşık bir işlemdir. Bunun içerisinde dinlenmeden tutun besine her türlü değişken katılmalıdır. Tıpkı sporcuların egzersiz yapmasından daha önemli olan dinlenme sürecine özen göstermesi gerektiği gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnussen -- 7 Mayıs 2014; 9:30:08 >

• Telefonunu şarj etmeden kullan aynı şey

• hafta içi günde 6 saate ayarladım kendimi :) Aşağısı kurtarmıyor Hafta sonları 7-8 saate dayanıyom
  • Bunu bende düşünüyorum hocam.bana da vakit kaybı gibi geliyor en aza indirmek gerekir bence. Çok fazlı uyku denen birşey var da vinci uykusu diye de geçer. Bir araştır istersen

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.