Şimdi Ara

Uyurken Diş Sıkma, Çene Ağrısı, Çene Kitlenmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Uyurken ve farkında olmazken de bazen ayıkken dişlerimi sıkma gibi bir huyum var,

Sabah uyanınca gece çenemden tır geçmiş gibi bi ağrı oluyor. Sanırım bu diş sıkma huyumdan dolayı çenem ara sıra kitlenmeye başladı.

Sağ tarafa geçince sol tarafa atamıyorum çenemi uzun bi süre ve zorlayınca da kırılacak gibi oluyor, konuşamıyorum bile.

Size sorum
  • Bunu yaşayan var mı?
  • Tedavisi var mı bunun?
  • Benim ne yapmam lazım?

• hortlatmış gibi olacağım ama bende de aynı problem var sonuç ne nasıl bir yol izledin aile ortamım çok sitrestli ve mağlesef kötü bi hastalığa yakalandım ben bu yüzdendir diyorum
  • Nedeni stres olabilir, ancak bir hastalığın/bozukluğun arkasında her hastalıkta olduğu gibi onlarca neden var.
    Yazdıklarına göre kapanış bozukluğu ile ilgili bir durumda olabilir, üst ya da alt çenenin (ağzını normal bir şekilde kapatıp gözlemleyebilirsin) önde veya arkada olmasıda bu sorunun nedeni olabilir, bazı kapanış bozukluklarını kendinde farkedemeyebilirsin. Bunun icin bir diş doktoru ya da çene cerrahı ile görüşmen daha iyi olacaktır. Unutma ki bu ciddi bir durum, ileride çenenin kapanmaması, dayanılmaz ağrılar, yüz şeklinin bozulması ve diş bozuklukları ile karşılaşabilirsin.

İkinizede geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Diş Ağrısı YARDIM
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.