Şimdi Ara

Uzak Doğu Alış Veriş Rehberi [ Anket: Ortalama Kargo Teslim Süreniz? ] (337. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.931
Cevap
215
Favori
315.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 335336337338339
Sayfaya Git
Git
sonraki

Uzak Doğu Alış Veriş Rehberi [ Anket: Ortalama Kargo Teslim Süreniz? ]

(En Son Oy Tarihi: 19.12.2019)
Giriş
    Mart 15 gibi ülkeye girişi olur ama ondan sonrası malum.
  • serocan39 S kullanıcısına yanıt
    Bakıcaz artık 20 iş günü süresinin 10 günü kaldı geçen seferde biraz geç gelmişti ama ulaşmıştı elime

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar eskiden dx den rayban gozluk filan alıoduk , şimdi bu modelleri satan dx gibi site gördünüz mü hiç ?
  • Arkadaşlar Sipariş geçtim 4 martta. şuan durum bu şekilde. bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

• Dealextreme 5 dolara elektronik ürün siparişi vermiştim, 3 ay oldu gelmedi kovalamıyorum artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnLimiteD.

Dealextreme 5 dolara elektronik ürün siparişi vermiştim, 3 ay oldu gelmedi kovalamıyorum artık

Siteye yazarsanız ücret iadenizi yapacaklardır.
  • türkiyeye telefon gönderimi yapan site varmı? çoğu bildiğim site gönderim yapmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnkst

türkiyeye telefon gönderimi yapan site varmı? çoğu bildiğim site gönderim yapmıyor.

Telefon gümrükten geçmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xanthochroid

quote:

Orijinalden alıntı: cnkst

türkiyeye telefon gönderimi yapan site varmı? çoğu bildiğim site gönderim yapmıyor.

Telefon gümrükten geçmiyor.

Eğer satıcı işi biliyorsa geçiyor hocam.Ben tablet ve telefon getirttim kuzenim için.
  • telefonu 2 paket şeklinde(anakart ekran vs. parçalanarak) gönderenler ve alanlar varmış gerçi pek denk gelmedim ama böyle getirtmek mümkün olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Aliexpress'de artık sağ tarafta belirli bir gün veriyor bunun ne anlama geldiğini bilen var mı ? Ben ilk başta orada yazan gün sayısından sonra kargolanacak diye anladım fakat satıcı ile görüştüğümde hemen kargo yapabildiğini söyledi bu nedir ne değildir bilgilendirirseniz sevinirim

Blur hocam sen bilirsin ondan etiketledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zhee -- 8 Nisan 2014; 12:26:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zhee

Arkadaşlar Aliexpress'de artık sağ tarafta belirli bir gün veriyor bunun ne anlama geldiğini bilen var mı ? Ben ilk başta orada yazan gün sayısından sonra kargolanacak diye anladım fakat satıcı ile görüştüğümde hemen kargo yapabildiğini söyledi bu nedir ne değildir bilgilendirirseniz sevinirim

Blur hocam sen bilirsin ondan etiketledim

Üründeki indirimin geçerli olduğu süreyi gösteriyor eğer aynı şeyden bahsediyorsak

• 37 Days left yani indirimin geçerli olduğu süre peki hocam çok teşekkür ettim bilgilendirdiğiniz için 2 ay içerisinde 2.siparişi geçtim Aliexpress'den Ağustos'tan bu yana 5 sipariş geçmişim bir sıkıntı olmasa bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zhee -- 8 Nisan 2014; 17:05:21 >
  • Z3770d ya da z3740d işlemcili yaklaşık 250-300$ fiyatlarındaki tabletlerden almayı düşünüyorum, daha önce yurtdışı alışveriş yapmadım. Elazığ'dayım (üni) gümrüğe takılırsa uğraşacak pozisyonda da değilim.

Böyle bir durumda alış-verişin riski nedir? Takılma durumunda gümrüğe gitmeden %10 (sanırım vergi oranı bu) vergisini yatırsam yine evime gelir mi kargo? 1 saattir araştırıyorum kafam allak bullak oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasircivan91

Z3770d ya da z3740d işlemcili yaklaşık 250-300$ fiyatlarındaki tabletlerden almayı düşünüyorum, daha önce yurtdışı alışveriş yapmadım. Elazığ'dayım (üni) gümrüğe takılırsa uğraşacak pozisyonda da değilim.

Böyle bir durumda alış-verişin riski nedir? Takılma durumunda gümrüğe gitmeden %10 (sanırım vergi oranı bu) vergisini yatırsam yine evime gelir mi kargo? 1 saattir araştırıyorum kafam allak bullak oldu

Hangi siteden alışveriş yapmayı düşünüyorsunuz? uzak douğu sitelerinden sorun yaşamazsınız tablet pc siparişlerinizde, gayet güvenlidirler.

Kapınıza gümrüğe girmeden gelir, zaten yasaklı bir ürün değil, sorun çıkmaz. Ben dahil çok arkadaşım bizler de tabletlerimizi bu yolla getirttik :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Blur

quote:

Z3770d ya da z3740d işlemcili yaklaşık 250-300$ fiyatlarındaki tabletlerden almayı düşünüyorum, daha önce yurtdışı alışveriş yapmadım. Elazığ'dayım (üni) gümrüğe takılırsa uğraşacak pozisyonda da değilim.

Hangi siteden alışveriş yapmayı düşünüyorsunuz? uzak douğu sitelerinden sorun yaşamazsınız tablet pc siparişlerinizde, gayet güvenlidirler.

Kapınıza gümrüğe girmeden gelir, zaten yasaklı bir ürün değil, sorun çıkmaz. Ben dahil çok arkadaşım bizler de tabletlerimizi bu yolla getirttik :)

aliexpress.com'da da var benzer modeller aynı model aliexpress'te pahalı

Ürün:1buy.com

• quote:

quote:

quote:

Gümrük konusundan bu kadar korkma. Bulunduğun ilde gümrük müdürlüğü mevcut. Haftada 1 veya posta yoğunluğuna göre 2-3 kez PTT kargo şubelerine giden gümrük memurları paketleri inceleyip sonrasında gümrükleme işlemi yapıyorlar. Yani senin yapacağın tek şey paket gümrüğe takıldıysa ya evine bir ihbarname gelecek ve PTT'ye gideceksin ya da gümrük vergisi çıktıysa bile kapına gelecek ödemeyi kapıda kuryeye gerçekleştireceksin.
    Zaten gümrük olayları İstanbul, Ankara, İzmir gibi yoğun bir il değildir muhtemelen Elazığ. Ayrıca artık gümrük memurları sizin rızanız olmadan paketleri açıp gümrükleme yapabiliyorlar. Sadece sonradan talep ederseniz tekrar gümrükleme işlemi yapılıyor bildiğim kadarıyla ama emin değilim bu durumdanda.

Ek olarak belirteyim. Hızlı kargo, ücretli kargo (UPS DHL EMS Fedex TNT gibi) ile almadığınız ürünlerde ve paket üzerinde gerçek tutarın çok altında fiyat yazan ürünlerde gümrüğe takılma ihtimali yok denececk kadar az. Gümrük memurları da bu işin külfet olduğunu düşündükleri için İstanbul'da gümrükleme yapılmayan hiç bir ürün için diğer illerde de gümrükleme yapılmıyor. Ben ki ayda en az 200-300 dolarlık alışveriş yapıyorum daha sadece 1 kere gümrüğe gittim oda hızlı kargo sebebiyle gümrüğe takıldı ürünüm. Onda da vergi ödemedim 4,5 TL damga parası verdim çıktım :)
    Meraklanmayın Çin'deki satıcılar bizden daha iyi biliyor gümrük işlerini. Siz sadece ücretli hızlı kargo seçmeyin ve fiyatı paket üstüne az yazmalarını belirtin.
    4 tane mont (paketleri gerçekten büyüktü) 2 tane kask (aynı pakette geldiler buda hakikaten büyüktü) tablet ve bir çok ıvır zıvır aldım sene başından beri. Hiçbirinde gümrükleme yapılmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: AnonimAdam

quote:

quote:

quote:

Z3770d ya da z3740d işlemcili....

Hangi siteden alışveriş yapmayı düşünüyorsunuz?....

Gümrük konusundan bu kadar......

Alacağım ürün için free shipping de var ücretli de, ama ücretliler UPS DHL EMS Fedex TNT benzeri birde singapur post china post services filan yazıyor. neyse 1-2 hafta erteleyim bu alışveriş işini olmazsa

Bilgiler için teşekkürler, alırsam ürünle ilgili hem test filan yapmak istiyorum Z3770d işlemcili tabletlerde CoD MW, Batman ARkham city, Lol, fifa12 vb oyunları çok başarılı şekilde oynatıyormuş, photoshop ve 3ds max gibi programları da çok rahat kaldırıyor, Cinebench skoru 1.5p gayet yeterli (core2duo/Athlonx2 seviyesinde)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AnonimAdam

quote:

quote:

quote:

Z3770d ya da z3740d işlemcili....

Hangi siteden alışveriş yapmayı düşünüyorsunuz?....

Gümrük konusundan bu kadar......

Alacağım ürün için free shipping de var ücretli de, ama ücretliler UPS DHL EMS Fedex TNT benzeri birde singapur post china post services filan yazıyor. neyse 1-2 hafta erteleyim bu alışveriş işini olmazsa

Bilgiler için teşekkürler, alırsam ürünle ilgili hem test filan yapmak istiyorum Z3770d işlemcili tabletlerde CoD MW, Batman ARkham city, Lol, fifa12 vb oyunları çok başarılı şekilde oynatıyormuş, photoshop ve 3ds max gibi programları da çok rahat kaldırıyor, Cinebench skoru 1.5p gayet yeterli (core2duo/Athlonx2 seviyesinde)

Singapur post'la alınan ürünler de gümrüğe girmiyor. Hongkong post China Post ve Singapur Post gümrükten rahatlıkla geçer başınızı ağrıtmaz.
    Windows'a karşı tabletlerde bir ön yargım olduğu için ben Android tercihinde bulunmuştum. Tabi ki seçim sizin :)

• 
Sayfa: önceki 335336337338339
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.