Şimdi Ara

Uzak durmamız gereken boş kitaplar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
2.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıktan da anlaşıldığı gibi Uzak durun!! satın almayın!! dediğiniz içeriği boş kitaplar varsa bilelim bilgilendirelim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ailuros

Sayısı gün geçtikçe artan, sosyal medyada saçma sapan reklamlarının yapıldığı, Instagram'da her on insandan dokuzunun kahvesiyle birlikte fotoğrafını koyduğunu, edebiyattan uzak, aşk acısını ergenimsi atarlı sözlerle betimleyen yazarlardan uzak durun. Okumayın, vaktinize yazık.
    Sayısız kişisel gelişim kitapları
    Sayısız vampir temalı kitaplar
    Sayısız "aşk" adı altında yazılan ergenlik dönemleri anlatılan kitaplar
    Grinin Elli Tonu ile başlayan insanların fantezi dünyalarını anlatan erotik romanlar
    Hiç bir ipucu vermeyen 500 sayfalık kitabın son 25 sayfasında olay örgüsünün anlatıldığı polisiye romanlar
    Sherlock Holmes ismini kullanıp sayısız çıkan Sherlock gibi düşünmek, nefes almak, uyumak, ihtiyaç gidermek gibi kitaplar
    Son dönemde popüler olan Allah de ötesini bırak, Elif gibi sevmek, Fuat gibi hoşlanmak, Muhittin gibi düşünmek gibi kitaplar
    Kitap mağazalarında yer alan "Çok Satanlar" bölümündeki çoğu kitap
    Sosyal medyada alıntıları yapılan "Sevmek sevmekse eğer sevmek sevmemektir" tarzı yazıların altında yer alan isimlerin kitapları
  • Vampir kitapları
  • Sayısı gün geçtikçe artan, sosyal medyada saçma sapan reklamlarının yapıldığı, Instagram'da her on insandan dokuzunun kahvesiyle birlikte fotoğrafını koyduğunu, edebiyattan uzak, aşk acısını ergenimsi atarlı sözlerle betimleyen yazarlardan uzak durun. Okumayın, vaktinize yazık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ailuros

Sayısı gün geçtikçe artan, sosyal medyada saçma sapan reklamlarının yapıldığı, Instagram'da her on insandan dokuzunun kahvesiyle birlikte fotoğrafını koyduğunu, edebiyattan uzak, aşk acısını ergenimsi atarlı sözlerle betimleyen yazarlardan uzak durun. Okumayın, vaktinize yazık.
    Sayısız kişisel gelişim kitapları
    Sayısız vampir temalı kitaplar
    Sayısız "aşk" adı altında yazılan ergenlik dönemleri anlatılan kitaplar
    Grinin Elli Tonu ile başlayan insanların fantezi dünyalarını anlatan erotik romanlar
    Hiç bir ipucu vermeyen 500 sayfalık kitabın son 25 sayfasında olay örgüsünün anlatıldığı polisiye romanlar
    Sherlock Holmes ismini kullanıp sayısız çıkan Sherlock gibi düşünmek, nefes almak, uyumak, ihtiyaç gidermek gibi kitaplar
    Son dönemde popüler olan Allah de ötesini bırak, Elif gibi sevmek, Fuat gibi hoşlanmak, Muhittin gibi düşünmek gibi kitaplar
    Kitap mağazalarında yer alan "Çok Satanlar" bölümündeki çoğu kitap
    Sosyal medyada alıntıları yapılan "Sevmek sevmekse eğer sevmek sevmemektir" tarzı yazıların altında yer alan isimlerin kitapları

• ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:13:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dumprep

------------------------------
    Her okuyucunun kitaptan beklentisi farklı olduğundan bence böyle bir değerlendirme yapılamaz bana uymayan kitap vardır kötü kitap yoktur.Mesela ben kişisel hayatta okumam bana uymadığı için
  • quote:

Orijinalden alıntı: asosyal adam

Her okuyucunun kitaptan beklentisi farklı olduğundan bence böyle bir değerlendirme yapılamaz bana uymayan kitap vardır kötü kitap yoktur.Mesela ben kişisel hayatta okumam bana uymadığı için

Alıntıları Göster
    çok güzel bir konu daha önce böyle bir başlığın açılmamış olması da büyük eksiklikti forum adına. özellikle sosyal medyada fazlaca yer alan kitaplar genelde çok satanlar listesinde oluyorlar fakat %90 ının içeriği boş kitaplar olduğunu düşünüyorum. bir bakıma moda gibi kitaplar zamanı geçti mi imse okumuyor. tamamen reklam ve para kazanmak için yazıldığını düşünüyorumç

• quote:

Orijinalden alıntı: burak_5866

çok güzel bir konu daha önce böyle bir başlığın açılmamış olması da büyük eksiklikti forum adına. özellikle sosyal medyada fazlaca yer alan kitaplar genelde çok satanlar listesinde oluyorlar fakat %90 ının içeriği boş kitaplar olduğunu düşünüyorum. bir bakıma moda gibi kitaplar zamanı geçti mi imse okumuyor. tamamen reklam ve para kazanmak için yazıldığını düşünüyorumç

Alıntıları Göster
    Kişisel gelişim kitapları.
    Saçma sapan burçlar, astroloji, fal gibi şeylerle alakalı kitaplar.

• quote:

Orijinalden alıntı: burak_5866

Alıntıları Göster
    Kitap boş olduğu zaman okurken ki harcadığımız zamana yazık oluyor, başlığı kimsenin açmamasına şaşırdım açıkçası.. herkes şu kitap çok güzel diyor, ben uzak durmamız gereken kitapların olduğunu da düşünüyorum. Anlık motivasyon veren kitaplardan da uzak durulmalı, verdikleri gaz iki gün sonra geçince başladığımız yere geri dönüyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantastic1995 -- 20 Aralık 2015; 21:22:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic1995

Kitap boş olduğu zaman okurken ki harcadığımız zamana yazık oluyor, başlığı kimsenin açmamasına şaşırdım açıkçası.. herkes şu kitap çok güzel diyor, ben uzak durmamız gereken kitapların olduğunu da düşünüyorum. Anlık motivasyon veren kitaplardan da uzak durulmalı, verdikleri gaz iki gün sonra geçince başladığımız yere geri dönüyoruz.

Alıntıları Göster
    Popüler kültür ürünü olan çoğu kitaplar.
    Ayrıca şu kitap nedir bilmeyen insanların kitap okuyorum diyerek bahsettikleri bir uygulama var. Wattpad sanırım. Oradan çıkan HER kitap.

• Boş kitap olmaz. Hiç bir kitap boş değil, her okuma eylemi bilinci artırmaya yararlı olur. İsterse baştan sonra lay lom, lay lom kelimeleri dolu olsun. Burada asıl önemli olan kavram "zaman" kavramı. İnsanın ömrünün bilinçlenmek için az zamanı olduğundan okuduklarını dikkatle seçmelidir. "Boş kitap" kavramı da "zaman kavramı" ile doğrudan ilgilidir. Bilme eylemi için gerekli okumaları yapmak gerektiğinden, eğer yanlış okuma yapmış olursak bilme eylemini yapamayacağımızdan "boş okumak" ile karşılaşırız. Yoksa doğrudan "boş kitap" diye bir kavramdan söz etmek mümkün değildir!

Örneğin vampir, aşk falan filan kitaplarına "salt" boş kitaptır denemez. Bazen bir aşk kitabı ile bir iletişim biçimini, bazen bir vampir kitabı ile algılama biçimi alanımızı genişletebiliriz. Bazen bir astrofizik kitabı ile kendi algımızı daraltabiliriz. Neyin boş neyin dolu olduğuna hiç bir zaman doğrudan karar veremeyiz. Sabahtan akşama kadar aşk kitapları okuyan bir insan bir bakmışsın, insan ilişkilerinde uzman olmuş, sosyoloji ve psikoloji üstadı oluvermiş! Sabahtan akşama kadar ekonomi, astrofizik kitapları okuyan biri ise, bir insan ile konuşamaz, iletişimi bozuk, çapraz duygular içinde, topluma ayak uyduramayan bir birey olabilir. Bilgi bizim hayatımızı kolaylaştırmak için vardır, zorlaştırmak için değil. Bilgisayarlar en süper bilgilere sahiptirler, öğrenirler, öğretirler ama bilmezler, bilemezler! İnsanların öğrenmeye değil, bilmeye ihtiyaçları vardır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 20 Aralık 2015; 22:20:00 >

• Boş kitap olmazın yerine felsem "bir değişiklik yaratan kitaplar azdır" olduğu için, sadece mükemmel kitaplar okunmalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

Boş kitap olmazın yerine felsem "bir değişiklik yaratan kitaplar azdır" olduğu için, sadece mükemmel kitaplar okunmalıdır.
    kitabın kapağında bir kadın ve bir erkek varsa kesinlikle o kitaplardan uzak durun.
  • Bu başlığı görünce aklıma direk bi arkadaşımın anlattığı zar adam isimli kitap geldi. O kitaptan ve o kitabı çıkaran koridor yayınlarından uzak duruyorum artık. Ha koridor yayınlarının iyi kitapları da mutlaka vardır ama benim görüşüm daha çok filmî kitap okumak yerine ilmî kitaplar okumak gerektiğidir. Saygılarımla
  • Herkes genelleme yapmış sanırım ama ben isim vermek istiyorum direk.
    Zar Adam
    Aklından Bir Sayı Tut
    Şahane Hatalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferula

Herkes genelleme yapmış sanırım ama ben isim vermek istiyorum direk.
    Zar Adam
    Aklından Bir Sayı Tut
    Şahane Hatalar
    Süslü sevgi sözleri olan kitaplardan uzak durun. Yazar olarak örnek ahmet batman, hikmet anıl öztekin, uğur koşar, kahraman tazeoğlu, ceyhun yılmaz, bu ne arkadaş bir hocam şey demişti bende oturur iki aşk sözü yazarım güzel bir isim ve kapakla yayınlatıp binlerce lira para kazanırım. ama etik bulmuyoruz bunu. inanın çoğumuz diyorum kafa yorsa böyle şeyler çıkartabilir. önemli olan bir nazım hikmet, ahmet hamdi, cemal süreya olabilmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Milan Kundera

Süslü sevgi sözleri olan kitaplardan uzak durun. Yazar olarak örnek ahmet batman, hikmet anıl öztekin, uğur koşar, kahraman tazeoğlu, ceyhun yılmaz, bu ne arkadaş bir hocam şey demişti bende oturur iki aşk sözü yazarım güzel bir isim ve kapakla yayınlatıp binlerce lira para kazanırım. ama etik bulmuyoruz bunu. inanın çoğumuz diyorum kafa yorsa böyle şeyler çıkartabilir. önemli olan bir nazım hikmet, ahmet hamdi, cemal süreya olabilmek.

Alıntıları Göster
    Maeve Binchy denen yazar ve onun gibiler. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: klotz

Maeve Binchy denen yazar ve onun gibiler. :)

Alıntıları Göster
    intikamın merhameti,
    siz
    siz olun, tanri askina!
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

intikamın merhameti,
    siz
    siz olun, tanri askina!

Alıntıları Göster
    Boş kitap yoktur.
    Ben Zar Adam'ı severek okurum,bir başkası gelir ona boş kitap der.
    Bir başkası Taht Oyunları'nı severek okur,ben ona boş kitap derim.

Kitapların tek bir anlamı yoktur.Herkes için farklı bir anlamı vardır.
  • Mesela a.oktarın "kitap" ları da önemli mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhenoMachinal -- 2 Ocak 2016; 22:07:52 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.