Şimdi Ara

Uzakmasaüstü ile PC yönetimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

işyerindeki ana bilgisayara kurulu muhasebe programımız var bulut sistemine ne geçene kadar, uzak masaüstü yazılımlarıyla yüzde yüz o bilgisayarı kullanmak istiyoruz nadir bir kullanımda olsa lisanslı lisanssız hangi programlar olabilir. PC kapalıysa fiziken biri acacak yada buna da çözüm var mı? Uzaktan bağlanacak kişi ana bilgisayara onay almadan girebilcek bir sistem lazım yada en kötü ihtimal ıd şifre ile.

Yardımcı olurmusunuz

• port açma gibi bir olaya daha önce girdik saldırıya ugradı bilgisayar zor kurtardık bunun yerine teamviever gibi yazılım çözer mi işimizi pc kapalı olma durumunda var mı çözüm ? eğer insan eliyle açılmasını sağlarsak login olmak icin ıd ve parola sabit mi olacak yoksa ana bilgisayardan birisi söyleyecekmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmek06 -- 25 Haziran 2020; 0:51:24 >
  • ykalayci Y kullanıcısına yanıt
    darkmek06 D kullanıcısına yanıt
    bilgisayara wan' dan gelen bağlantı istekleri için tercihe bağlı bir port belirlenecek ve bu port regedit üzerinden işletim sistemine tanımlanacak. daha sonra windows güvenlik duvarında bu porta veya ilgili programa bu port için izin verilecek. modem üzerinde, wan' dan lana, ilgili lan bilgisayarı için seçilen o port bilgisi girilecek. birden fazla bağlantı için kullanılabilir olan server işletim sisteminde rdp lisans süresi 120 gün ücretsizdir. bu süre dolmadan regedit ayarlarında graceport' a ait satır'ın yetkileri devr alınarak silinirse, 120 gün sayacı yeniden başlar. teamviewer güzel bir program. ana bilgisayara lisanslı kurulup, kullanıcılar tarafından ise lisansız olarak teamviewer ile bağlantı sağlanabilir. teamviewer ile windows account uzak erişimi de yapılabilir. farklı ücretsiz programlar da var. sabit ip aboneliği var wolcmd kullanılarak ana bilgisayarı uzaktan açıp kapatmak mümkün olabilir. bu ücretli olabileceği gibi ücretsiz de yapılabilir. wolcmd sanki ücretli uygulamaya geçti sanıyorum. tam da emin değilim. iki veriyonu da olabilir hem lan için hem wan için. ana bilgisayarı dışarıdan uyandırabilmek için aygıt yöneticisnde ağ bağlantısı sağlanacak olan kartın güç yönetimi ve gelişmiş özelliklerinde, wake up işlemine yönelik yapılması gereken ayarları da hatırlatmak isterim. bu özelliğin kullanımında anakartın biounda da bazı ayarlamalar yapmak gerekiyor. s1 s3 tercihi gibi. şimdi ne neydi hatırlamadım galiba s1 yok s3 seçilecekti. neyse ikisinden biri. anakart veya kart bunu desteklemiyor olabilir. desteklese bile düzgün çalışma olmayabilir. böyle bir şeyler var işte

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.