arkadaşlar sormak istediğim bişey var vpn kuracaz iş yerinde herkes evinde de ağa bağlanabilecek haliyle ancak merak ettiğim şu ben 5 katlı iş yerinde her kattaki switchlerin bağlantılarını kesip vpn le bağlanmalarını sağlayabilir miyim?vpn konusu tecrübe etmediğim bir olay.internette gördüğüm birkaç videosuna göre ayarları yapılabilir gibi geliyor.ancak tam olarak kafamda şekillendiremiyorum.yani vpn e uzaktan erişebiliyorsak neden iş yerinde de normal bağlantının dışında switch kullanayım?iş yerinde de kablolar olmadan uzaktan erişimle bağlanalım?
tarıkk_karaT
kullanıcısına yanıt
işyerindeki cihazları internete switch ve kablo olmadan nasıl çıkartacaksınız. VPN dediğiniz bir şekilde internete çıkarak yapılan bir bağlantı değil mi?
aslına bakarsan ben de bunu merak ediyorum.tam olarak ne bilmiyorum.öğrendiğim kadarıyla vpn başka yerden de başka bir lokasyondaki ağa bağlanmak.ama o ağa bağlanırken de aynı zamanda internet nasıl olacak anlayamıyorum?ayrıca nedense hep vpn sanki kablosuz bir olaymış gibi geliyor.kafamda tam şekillenmiyor.kaldı ki merak ettiğim bişey daha var . ağımız genişlediğinde daha iyi performans sağlamak için ve network trafiğinden kurtulmak için ağımızı alt ağlara böldük. Peki her ağ bloğu için ayrı bir switch mi kullanacağım nasıl olacak ?
tarıkk_karaT
kullanıcısına yanıt
VPN uzaktan bir ağa güvenli bağlantı sağlamak için kullanılan bir protokol. İç ağdaki bir kullanıcı için ayrıca vpn anlamsız zaten. Ağınızı dış saldırılara karşı koruyun yeter ki
quote:
Orijinalden alıntı: OCP Türkiye
VPN uzaktan bir ağa güvenli bağlantı sağlamak için kullanılan bir protokol. İç ağdaki bir kullanıcı için ayrıca vpn anlamsız zaten. Ağınızı dış saldırılara karşı koruyun yeter ki
anladım.peki ağımız genişlediğinde daha iyi performans sağlamak için ve network trafiğinden kurtulmak için ağımızı alt ağlara böldük. her ağ bloğu için ayrı bir switch mi kullanacağım, o nasıl olacak ?
Bir Güvenlik Firması ile irtibata geçip ücretsiz destekten faydalanmanız size ve firmanızın güvenliği açısından fayda sağlayacaktır. Eğer aklınızda bu tür bir firma yok ise bilgikoruma.net ile irtibata geçebilirsiniz gerekli desteği ve bilgilendirmeyi sağlayacaktır.
Bir Güvenlik Firması ile irtibata geçip ücretsiz destekten faydalanmanız size ve firmanızın güvenliği açısından fayda sağlayacaktır. Eğer aklınızda bu tür bir firma yok ise bilgikoruma.net ile irtibata geçebilirsiniz gerekli desteği ve bilgilendirmeyi sağlayacaktır.
Hoş Bulduk .. Bilgi Güvenliği alanında yılların tecrübesi ile Yolda kalan arkadaşlara yardım için buradayız.
Bu alanda uzmanlaşmak veya sorunlarını paylaşarak cevap bulmak isteyen arkadaşlar varsa aranızda ücretsiz destek sağlamaya her zaman hazırız sadece mail ile sorulan sorular cevaplanacaktır.
çok zor bişey sorduğumu düşünmüyorum.bunun için (alıma gidilirse firmaya danışırız) firmaya aramaya ne gerek var?bir sordu sordum sadece , amacım bilgilenmek.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme