Şimdi Ara

uzaktan kumanda devresi diyot yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşagıdaki devreyi kullanarak uzaktan kumandalı fan devresi yapmaya karar verdim. Anlayamadıgım kısımlar var devrede

yardım istiyecegim kısımlar

5v girişi +,- nereye baglıyacagımı ve cıkış +,- nerede goremedım. topraklamalar ne anlama gelıyor ?
    Devrede herşey gosterılmış sanırım ancak altdaki diyotların uzerınde bilgi yok

Açıklaması

Here is a versatile remote controlled appliance switch that can ON or OFF any appliance connected to it using a TV remote.

IR remote sensor IC TSOP 1738 is used for recieving the signal. Normally when no signal is falling on IC3 the output of it will be high.This makes Q1 OFF.When a signal of 38 KHz from the TV remote falls on the IC3 its output goes low.This makes Q1 conduct and a negative pulse is obtained at pin 2 of IC 1 NE 555.Due to this IC1 wired as a monostable multivibrator produces a 4 Sec long high signal at its out put.This high out put is the clock for IC 2 which is wired as a Flipflop and of , its two outputs pin 3 goes low and pin 2 goes high.The high output at pin 2 is amplified to drive the relay .For the next signal the outputs of IC2 toggles state. Result, we get a relay toggling on each press on the remote.Any appliance connected to this circuit can be switched ON or OFF.

Notes.

- Before wiring the circuit make sure that the carrier frequency of the TV remote you have is 38 KHz.For that wire the sensor part only ,point your remote to the TSOP1738 and press any switch.If out put of TSOP1738 goes low them ok, your remote is of 38Khz type.Nothing to worry almost all TV remote are of this type.

- You can use any switch because for any switch the code only changes,the carrier frequency remains same.We need this carrier frequency only.

- Assemble the circuit on a good quality PCB or common board.

- The appliance can be connected through NO or NC and contacts of the relay

• giriş zaten 6 v dc. Yukarıda belirtilmiş

Toprak ise (- )yani şase

Devrede 1n4001 ve 5.1v zener diyot kullanılmış.aşağıdakiler ise led istediğini kullan.

Çıkışı ise röleden alırsın.
  • Teşekurler cvp için. Tüm toprak cıkışlarına mı - yi baglıycaz? röle için sadece 6v volt yazmış satın alırken bu bilgi yeterlimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhaizmirli

Teşekurler cvp için. Tüm toprak cıkışlarına mı - yi baglıycaz? röle için sadece 6v volt yazmış satın alırken bu bilgi yeterlimi ?

evet hepsi aynı yere yani (-) kutup.

5 volt röle alsanda olur fark etmez.
  • devreyi tamamladım ancak rölede hangı uca + hangı ucu - fanı baglıyacagım bulamıorum ? rölem TIANBO HJR 1-2C

• saol cevap için bn 1-16 ya devreden gelen+,- baglamıştm. degiştireyim . peki devreden gelen +,- hangı numaralara takmalıyım bu sefer ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuhaizmirli -- 24 Aralık 2011; 1:23:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anladım sanırım. Bu röle aslında anahtar devreye bagladıgım 5 volt sadece devre için. roleyi anahtar olarak kullanacagım devreye yeni guc kaynagı baglıyacagım ?
  • aynen öyle
  • Merhabalar.
    Kusura bakmayın , sorduğunuzu tam anlayamamışım. Siz fanı nereye bağlamanız gerektiğini sormuşsunuz , ben ise röleyi devreye nasıl bağlamalıyım diye anlamışım ve cevap ta ona göre olmuş.
    2. linkteki resimde bağlantısını görüyorsunuz rölenin. 1 ve 16 aynen ilk yaptığınız gibi devrede olacak ki devre rölenin bobinine enerji vererek çektirebilsin.
    Rölenin 2 adet kontağı var. 4 ve 13, her bir anahtarın ortak ucu. 6 ve 11 NC yani normalde kapalı uçlar. Yani röle çekilmediğinde 4 ve 13 ile kısadevre olan uçlar. 8 ve 9 ise NO , yani normalde açık uçlar. Yani röle çekmemişken 1 ve 16 ya birleşmeyen , röle çektiğinde 1 ve 16 ya birşen anahtar kontaklarıdır.
    Aşağıdaki resim biraz daha açıklayıcı sanırım.

http://i03.c.aliimg.com/img/ibank/2010/106/897/151798601_959009830.jpg
    Kolay gelsin.

• Teşekkurler cvplar için devreyi tamamladım ancak calışmadı sonra. bnde aşadaki devreyi yaptım cok guzelde calışıyor.

• Ben de sunu yaptim breadboardda 3 gun once, ilk seferde calisti,acayip mutlu oldum.Simdi pcb diagramini bulmam lazim. Bir bakabilecek arkadas var mi hayrina ?

EKLEME : TSOP1738 yerine TSOP 2438 kullandim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szkl -- 26 Aralık 2011; 17:55:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.