Şimdi Ara

Uzaktan kumandalı arabayı bilgisayardan kontrol etme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu aralar başım bi elektronik projesine takıldı.
    Elektronik projesi için
    uzaktan kumandalı arabayı bilgisayardan kontrol etmeği yapmak istiyoruz.

Bunun için ne yapmamız lazım? neler gerekli? neler öğrenmeliyiz?

PS: Programlama konusunda az çok bilgim var

• windows altında çalışan visual absic gibi programlar var bilgisyarda programı yazmalısın
    sonra onu com lpt yada usb den göndermen gerekir. ama genelde com portunu kullanıyorlar çünkü 9600baud rate hıuzını kullanıyor ve protokolu bütün mikroişlemcilerle aynı.
    arabayada alıcı takman gerekiyor. özellik istersen arabaya mikroişlemci takmal gerekir tabii com portun çıkışınada takman gerekir.
  • lidyum saol cevabın için

ancak bana ayrıntılı ve daha fazla bilgi gerekiyor.

Şu an java ve c# gibi dilleri bilmekteyim. Yazılım işini oralardan sağlarız inşallah da
    Diğer alıcı verici olayları olsun diğer parça ve programlama için gerekli kısımları ayrıntılı bi şekilde anlatabilir misin
    bilgin varsa?

Ayrıca bu konuda bilgi verecek adresler varsa yazarsanız sevinirim.
  • freeboy ben daha önce bu işi bir hocam için üniversitede yapmıştım yalnız onda araba ve kumandası hazırdı.. ben sadece kumandaya bilgisayarın paralel portundan 4 tane kablo götürdüm ve transistörle tetikleme devresi yaptım.. bu transistörlerin beyzi ni de pc nin paralel portuna taktım..

daha sonra program kısmında ise (pascalda yaptım ben) a,s,d,w tuşları ile ileri geri vs kontrol komutlarını yazdım.. paralel portun adresi 378H dir. sabittir.

ileri w, portta 1 nolu pin, if (w tuşuna basılırsa) then port[378H]:=0001;
    geri s, portta 2 nolu pin, if (s tuşuna basılırsa) then port[378H]:=0010 ;
    sağ a, portta 3 nolu pin, if (a tuşuna basılırsa) then port[378H]:=0011;
    sol d, portta 4 nolu pin, if (d tuşuna basılırsa) then port[378H]:=0100;

yani i:=port[378H]; bu komut senin paraelel portundaki bilgiyi binary olarak i değişkenine yükler,
    port[378H]:=i; bu komut ise paralel portuna i binary sayısının değerini gönderir. mesela;

i=1010001111 gibi binary bir değer olsun bunu porta gönderince paralel portunun 1.ci pini +5V gibi..
    sanırım anlaşılır oldu.. devrenin taslağı vs olmadığı için gönderemiyorum.. çizmek için de yeterli vaktim yok.. sana kolay gelsin..

• Teşekkürler meraklı kardeşim

Söylediklerinin üzerinde duracağım

Tekrar yardımlarınıza ihtiyacım olabilir

Görüşmek üzere
  • Alfa yayınlarından çıkan "Elektronik Hobi" adlı kitabı
    incelemeni tavsiye ederim.dediğin olay o kitapta vardı zannedersem.
  • freeboy arkadaşım eğer izmirdeysen sana seve seve yardım ederim. piyasada 433MHz deçalışan ^MHz band geneişliğinde alıcı-verici devreleri satılıyor. şu anda 7,5ytl ve çokda küçük. dijital vericiler ve ayrıca görüntüde yollayabiliyor. com un çıkışına verici yi takıp arabayada alıcıyı takacaksın. arabadaki alıcının çıkışınada bilgisayardan gönderdiğdin kodları çözebilecek bir devre kurman lazım. ben bunu 89s51 serisi mikroişlemcilerle yapıyorum. mikroişlemcinin seri portu com portun seri portuyla aynı hızda ve aynı protokolde çalışıur bu yüzden sorun olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok sagolun arkadaşlar bende böyle bişey düşünüyodum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.