< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janertayfurtv00 -- 19 Şubat 2023; 21:6:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Transistör arızası uzaktan kumandalı araba geri gitmiyor
-
-
Lise fizikten hatırladığım kondansatör var bir tek. Onu gördüm araba içinde ama transistör göremedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kartin üzerinde transistörleri isaretledim. Kartın net okunaklı resmini eklerseniz transistörün ismini de yazarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 20 Şubat 2023; 1:9:2 > -
Selam tabi numarasını yazarım. Ama anladığım kadarı ile onu oradan söküp yeniden lehim falan çok zor iş di mi
Havya veya ısı tabancası gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 20 Şubat 2023; 7:32:10 >
Kartın net okunaklı resmi derken transistörleri daha yakından mi çekim yapayım yani
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Evet. Transistör kod numaralarının okunması gerekiyor veya siz okuyup buraya yazın.
Transistör üzeri kapkara siyah gibi. Sayı ya da yazı göremedim ben ama ya sizce ?
Transistör üzerinde yazı okunamıyorsa; oyuncak bu hali ile kullanılacak, yapılacak bir şey yok.
-
kullanılan entegre RX-2-G internette şemaları var nasıl transistör kullanıldığına bakılabilir ancak tabi elektronikten anlamanız şartı ile
-
Teşekkür ederim hepinize sağolun, sanırım ustaya götüreceğim
Cihaın tüm özelliklerini ve özelliklerini çalıştıran aksamı detaylıca aktarırsanız, bu aksamın iletken yoluyla ulaştığı devre elemanlarını da yazarsanız forumu daha efektif kullanabilirsiniz.
-
Cihaz McLaren P1 GTR rastar sunman lisanslı uzaktan kumandalı 40 mhz
Hangi hareket özelliklerine sahip. Elektronik özelliklerden bahsetmiştim.
-
Merhaba. Kumandanın sağlam çalıştığına emin misiniz? Fotoğrafta gördüğüm kadarıyla MX1508 DC Motor Sürücü entegresi kullanılmış. Bence sürücüde veya alıcıda sorun olsaydı hiçbir yönde çalışmazdı. Kumandada temassızlık olabilir, kumandanın fotoğraflarına da yüklerseniz iyi olur. Butonların temas noktalarını alkolle temizlemeyi deneyebilirsiniz. İyi günler.
-
Sorun çözüldü selamlar herkese. Aracın motoru iptal olmuş. Yeni motor taktı usta. 2 araçtan 1 araç yapmış oldu usta. Geri transistörü ve motoru değiştirdiğini söyledi. Sıkıntılı süreçler. Şu an araç canavar gibi gidiyor ama soğudum yani satmayı düşünüyorum. Bu tür aletlerin tamirini yapan usta az sayıda.
Motor dediğim o beyaz kısım oluyormuş
İlk başta sadece geri transistörü değiştirdi ama sorun çözülmedi araç çok yavaş gidiyordu. Ben olmamış bu araç deyince tekrar baktı ve motoru yenilemiş usta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janertayfurtv00 -- 10 Mart 2023; 18:50:44 >
Konuya geri dönüp bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
Yalnız çok basit çözüldüğü anlaşımkta ?? Bu konuda zaten söylenmemiş miydi bu çözüm?
AYrıca transistör uygun olanıyla değiştirilmediyse zayıf kalabilir. Belli mi neyin yerine ne taktığı ?
-
Merhaba arkadaşlar konu biraz eski ama elimde uzaktan kumandalı bir araç var aracın hiç bir fonksiyonu çalışmıyor kumandası sağlam yaptığımız ölçümlerde mx1508rx yazan entegrenin arızalı olduğu sonucuna vardık sorum şuki bu entegrenin yerine diyer resimde görünen motor sürücü kartındaki 1508 kodlu entegre yi kullansak olurmu yada yerine kolay bulabileceğimiz ne tür bir entegre kullana biliriz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Mevzuyu inceleyemedik ama https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155252930 mesajında; muadil entegre arama sitesi var. Bakılabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X