Şimdi Ara

Uzaktan kumandali arac yapimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize merhaba. Mekanik bilgim epeyce fazla ama is elektronik bilgisine gelince tabiri caizse sudan cikmis baliğa dönüyorum. Bizim memlekette doğal oluşumlu bir mağara var ancak insanın girmesi pek mümkün değil. Sanırım bir lav mağarası. Oğlumla gezerken burayı gördük kendisi içini çok merak etti. Bende uzaktan kumandalı bir keşif aracı yapmaya karar verdim. Mağaranın içi engebeli aracı paletli yapacağım ama nasıl bir kontrol mekanızmasi kullanacağım bilmiyorum. Rf alıcı verici mi olmali kaç kanalli olmali hazir devre alsam programlamak zorunda miyim yada rf alicili kontroller kapali ortamda ise yarar mi yararsa ne kadar yarar benim icin 50 metrelik bir kontrol kafidir. Piyasadan uzaktan kumandali bir arac alsam onun devresi ise yarar mi yada baska bir kontrol yolu varmidir. Birde bu is icin buyuk bir butvem yok. Yardimlarinizi bekliyorum tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elektronik teknikeri olarak işi anladığım kadarıyla değerlendirelim
    1-yapmak istediğin aracın motor akü tarafı bu bir konu
    2-mağara veya doğal tabii alanın zemini nasil dik eğimi varmı diğer konu (ki palet mi MARS yüzeyinde gezdirdikleri 6 tekerli araç benzeri mi olacak)
    3) (anladığım kadarıyla) karanlık mekanda nereye gideceğini nasıl bileceksin, yani rota çıkarılması
    4)Haliyle kayıt yapılacak veya canlı yayın yapılacak, en zorlanacağın konu bu olacak
    5)Emsal uygulama yapanlar (YouTube videoları) nasıl tasarlayıp yaptıkları araca nasıl özellik vermişler
    ...sorular böyle uzar gider

Ben böyle birşey tasarlayacak olsam, belediyelere yer altındaki su tesisatlarının kontrollerini yapıp video kayıtlarını arşivleyen şirketlerle irtibata geçerdim, oturduğum mahallede yazın çok sık su boruları patladığı için kontrole böyle bir şirket geldi, benimde dikkatimi çekti dakikalarca izlemiştim...
    Şimdiden kolaylıklar diliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• piyasada satılan rf modüller sizin işinizi görmez. stabil ve son kullanıcıya hitap eden ürünler rc hobi malzeme satan yerlerde bulunur.
    öncelikle motor ve esc (hız kontrol) ve min 2 kanal kumanda gerekli. Bu malzemeleri 2. el hobi malzeme satan forum ve internet sitelerindede bulabilirsiniz.

yada çok daha basit olarak min "1/10 ölçekte" "crawler" olarak bilinen araçlardan satın alablirsiniz. crawler araçlar engebeli yerlerde kullanılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enrgrup -- 14 Mart 2018; 12:25:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmpaktör

Elektronik teknikeri olarak işi anladığım kadarıyla değerlendirelim
    1-yapmak istediğin aracın motor akü tarafı bu bir konu
    2-mağara veya doğal tabii alanın zemini nasil dik eğimi varmı diğer konu (ki palet mi MARS yüzeyinde gezdirdikleri 6 tekerli araç benzeri mi olacak)
    3) (anladığım kadarıyla) karanlık mekanda nereye gideceğini nasıl bileceksin, yani rota çıkarılması
    4)Haliyle kayıt yapılacak veya canlı yayın yapılacak, en zorlanacağın konu bu olacak
    5)Emsal uygulama yapanlar (YouTube videoları) nasıl tasarlayıp yaptıkları araca nasıl özellik vermişler
    ...sorular böyle uzar gider

Ben böyle birşey tasarlayacak olsam, belediyelere yer altındaki su tesisatlarının kontrollerini yapıp video kayıtlarını arşivleyen şirketlerle irtibata geçerdim, oturduğum mahallede yazın çok sık su boruları patladığı için kontrole böyle bir şirket geldi, benimde dikkatimi çekti dakikalarca izlemiştim...
    Şimdiden kolaylıklar diliyorum

Çok tesekkur ederim. Ama benim icin cok profesyonel biseye ihtiyac yok mağaranın içi düz gibi gorunuyor ama yinede ben araci paletli yapmak istiyorum. Su anda en zorlandigim konu arac kontrol mekanizmasi. Su elektronik devreleri ve kumandayi bi bulsam hemen alicam ama hangisi benim isimi gorur bilemiyorum. Birde dediginiz gibi canli yayin olayi var orasi tamamen ayri bir konu ve gercekten zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gndgnmstf -- 14 Mart 2018; 17:7:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: enrgrup

piyasada satılan rf modüller sizin işinizi görmez. stabil ve son kullanıcıya hitap eden ürünler rc hobi malzeme satan yerlerde bulunur.
    öncelikle motor ve esc (hız kontrol) ve min 2 kanal kumanda gerekli. Bu malzemeleri 2. el hobi malzeme satan forum ve internet sitelerindede bulabilirsiniz.

yada çok daha basit olarak min "1/10 ölçekte" "crawler" olarak bilinen araçlardan satın alablirsiniz. crawler araçlar engebeli yerlerde kullanılır.

Hocam haklisiniz bana hazir bir kit gerekli benim ihtiyacim olan sey 2 cikisi olan bir esc ve alici modul ve kumanda motor var elimde yani araci paletli yapmayi duşundugum icin 2 ayri motoru kontrol edebilmem lazim. Crawler araclara baktim da sanki iceride takla atar gibi geldi ama belkide isin en kolay yolu da budur. İkinci olarakta kapali ortamda kontrol yapmak ne kadar mumkun onu bilmiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.