Şimdi Ara

Uzaktan kumandalı Kombi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
14.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni evime viessmann, buderus, vaillant markalarından biri olmak önşartı ile
    20.000 kcal bir kombi alacagim,

alacagim kombi programlanabilir oda termostati takdirmak istiyorum fakat bu
    modulun kablosuz olmasini istiyorum, ayrica telefonla yönetilebilmesi için ilerde modül
    takilabilmeli, birde mümkünse network baglantisi üzerinden pcden ve internetten kombiler
    izlenip yönetilebiliyorsa çok hoşuma gider. Vaillant kombiler kendi ağına gprs üzerinden baglaniyoruş
    ama bunun için yıllık abonelik istiyorlar, ben bu tarz bir sistem istemiyorum.

bu üç markada hangi kombiyi alip, üztüne ilave olarak hangi modelleri takdirmaliyim,
    bilen arkadaslardan yardim rica ediyorum.
    simdiden tesekkur ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: modelci

Yeni evime viessmann, buderus, vaillant markalarından biri olmak önşartı ile
    20.000 kcal bir kombi alacagim,

alacagim kombi programlanabilir oda termostati takdirmak istiyorum fakat bu
    modulun kablosuz olmasini istiyorum, ayrica telefonla yönetilebilmesi için ilerde modül
    takilabilmeli, birde mümkünse network baglantisi üzerinden pcden ve internetten kombiler
    izlenip yönetilebiliyorsa çok hoşuma gider. Vaillant kombiler kendi ağına gprs üzerinden baglaniyoruş
    ama bunun için yıllık abonelik istiyorlar, ben bu tarz bir sistem istemiyorum.

bu üç markada hangi kombiyi alip, üztüne ilave olarak hangi modelleri takdirmaliyim,
    bilen arkadaslardan yardim rica ediyorum.
    simdiden tesekkur ederim.

böyle birşey varsa ben de öğrensem iyi olur

• Ben sizinle bir tecrübemi paylaşayım. Kombi alıp yeni evime takdırdığımda zaman ve sıcaklık ayarlı termostat da almıştım. Amaç evde olmadığımız iş saatlerinde sıcaklığı düşürüp tasarruf sağlamakdı. Ancak müteahhit firma (Soyak) çok iyi bir izolasyon uyguladığı için petekleri de küçük tutmuş. Sonuç : ev kolay kolay soğumuyor ama soğudumu da ısınmıyor. Netice de termostat benim gün içi ayarladığım 2-3 derecelik soğukluk için gün boyu kombiyi kapalı tutuyordu, sonra da evi 2-3 derece ısıtmak için saatlerce max'da çalılşıyordu. Bunun sonucunda da hem daha fazla gaz harcadım, hem de sürekli genleşip atılan su nedeni ile sık sık su eklemek zorunda kaldım.

Ben derim ki, evinizin ısı izolasyonu iyi ise hiç bir otomatik sisteme başvurmayın, manuel olarak ayarlaytın gitsin.

Bir istisna : 1-2 günlüğüne bir yere gittiniz ve kombiyi kapattınız ama siz eve dönmeden 4-5 saat önce kombinin açılmasını istiyorsunuz. Bana bu mantıklı geliyor ve SMS'le kombinize aç/kapa komutu gönderecek bir donanım geliştirmeye çalışıyoruz. Ne dersiniz, pazarı olur mu?

• wya bendede demirdöküm aden kombi var bu kombilerde telefonla uzaktan kombiyi açma kapama olayı varmı??? kışın eve gelmeden 2 saat önce çalıştırmak istiyorum bu sistemle
  • demirdökümde interaktif telekontrol diye bir kutu var , evin telefonundan paralel cekiliyor,
    375ytl dediler,
    4 adet röle cikişi varmiş ustunde 4 adet cihazi acip kapatabiliyormuş.
  • merhaba

bende 20000 kcallık buderus gb 022 yoğuşmalı radyo kumandalı kombi var.1250 euro ya almıştık 2005 mayısta. normalde sabit oda termostatı var. biz radyo kumandalıyı daha kullnışlı bulduk.

evim net 125 m2 ve 8 m petek var. bütün kış çok güzel ısındık. kombi radyo kumandalı oda termostatına sahip. yani sen nereye gidiyorsan kumandayıda yanına alıyorsun o oda senin istediğin sıcaklığa gelince kombi kendini durduruyor. sıcaklık düşünce tekrar çalışmaya başlıyor.

mesela uyanıkkken tv seyrettiğin odada bulunduruyorsun kumandayı. yatarken ise mesela yatak odana veya koridora koyuyorsun. çok performsslı ve çok ekonomik. tüm komşularımız 1000 metreküpün çok üstündeler biz daha bine varmadık.

karışık bir ayarıda yok üstelik. kışın başında açıyorsun kombiyi istediğin sıcaklığı belirliyorsun . mesela diyorsun sat 08 ila 14 arası 22 derece, 14-18 arası 23 derece,18-22 arası 24 derece-22-08 arası 20 derece olsun diye programlıyorsun.

kumandanın saati var. o bu ayarladığın saatler çerçevesinde kombinin sıcaklığını arttırıp azaltıyor.

birinci kademeye alayım sonra ikiye alayım soğuk oldu gbi bir kaygın olmuyor. zira sıcaklık hep sabit hep istediğin derecede

hayırlı günler.

• arkadaşlar,
    size farklı bir fikir.Ben denedim ve son derece memnunum. Bir süre evde yoksunuz ve gelmeden belli bir süre önce açılmasını istediniz. Bunun için pahalı sistemlere ihtiyacınız yok. Timer' lı olan prizler veya sigortalar var. Kalitesine göre manuel ayarlılar 10-15 ytl ve ya programlı elektronikler biraz daha pahalıya alınabilir. Kombinin AC girişine takar programlarsınız , istediğiniz gün, günler ve saatlerde çalışır. Ancak unutmamak lazım , kapalı bir kombi açıldığında daha fazla gaz tüketir.Gün içinde evde yokken kısık ayarda bırakılması en avantajlısı diye gözlemledim. Ama BUDERUS gibi programlı bir kombiniz varsa tüm bunları yazmaya bile gerek yok. Benim fikrim2-3 gün veya daha fazla evden uzak kaldığınız zamanlarda iyi oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar yeni bir üyeyim
    ve dün viessman vitopend 100 için anlaştım anladığım kadarıyla iyi bir kombi benim sorum şu; bu kombi için uzaktan kumandalı oda termostatı takmak istiyorum ama kafama takıldı bu termostat çalışırken evdeki cep tlf telsiz tlf mikrodalga vs elektronik cihazlardan etkilenirmi. eğer etkilenirse ne gibi sorunlar yaşarım bana yazabilirseniz çok sevinirim
    şimdiden teşekkürler
  • bu yukarda bahsedılen cihazı yazilimi bitirdım pcb kartını yapiyorum telefonla kumanda edılecek oda sicaklığına gore devreye gırıp çikacak

şimdıye kadar kat kalorıferı veya kombi kullanmıyordum bukadar ıhtıyaç olacağını duşunmemıştım gerçekten çok çok faydalı cıhaz

seri olarak üretım yapmayı duşunuyorum işi kolaylaştırmak için kombiye takılmasını teknisyen gerektırmıyecek şekılde tasarladım

cihazın özellıklerını artırmak ısterım önerısı olan arkadşlar yardıncı olursa sevınırım prototip olarak yaptiğim cıhaz mukemmel çalışıyor
  • Beyler biliyorum konu eski ancak halen güncel. Evimize kombi alacağız. Vaillanttan geldiler öçtüler biçtiler neyse cihaz yanında kablosuz termostat da istedim.
    Ancak aklımın almadığı ve son derece mantıksız evin 500m etrafında baz istasyonu varsa kullanılamayacağı bilgisini verdiler?!
    Böyle saçmalık olur mu? Aslı var mıdır?...

Ayrıca yoğuşmalıyı da tavsiye etmediler. Verim almak için 150m2 ve üzeri daireler gerekliymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blur -- 18 Aralık 2011; 5:44:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.