Şimdi Ara

Uzaktan led yakmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim kafamda bir devre var ama neler kullanılabilir bilmiyorum size sormak istiyorum..
    en fazla yarım parmak uzunluğunda ikişer tane küçük devre olacak. bunlar birbirlerine bir kablo ile bağlı olmayacak, her hangi birisinden butona bastığım sürece diğerinden led yanacak. bunun için nasıl devre elemanları kullanabilirim? uzaktan bağlantıyı ne ile sağlamak daha az maliyetli ve daha kolay olur?
    yardımcı olabilirseniz minnettar olurum, yazın uğraşmak istiyorum :)
    düzeltme: devreler arası mesafe en az 10m civarı olması daha uygun olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Procastinate -- 11 Nisan 2013; 21:57:18 >

• RF ile yapabilirsin,
    TX tuşuna bastıgında Rf alıcıda hangi led bağlı ise o yanacaktır,

ege
  • ustam kısaca bir açabilir misin radyo dalgaları kısmını anladım ama, nasıl yani ne oluyor TX falan :D
  • hocam arx-34 gibi şeyler küçük bir 433MHz uzaktan veri yollayan araç gibi birşey pic ile kullanırsanız birden çok kanallı bile yapabilirsiniz ama sade led için kullanacaksanız ege hocamın dediği gibi yapabilirsiniz kısa mesafeler için iyi bir araç olabilir yada kızılötesi(ır)li devre yapabilirsiniz televizyon kumandası gibi falan
  • en fazla yarım parmak uzunluğunda olacak bide ha ?
  • bunu yapabilmen için sana önerim iki tane pic al 16f628a olur.ccs c de kodlari yaz derle piclere at.

rf modüller içinde udeanin arx ile atx alici verici ask modülleri var.ucuzlar zaten kendi sitesinde satiliyor onlari da ordan temin et.

internette recep çelikkayanin ccs c için rs232 kablosuz haberleşme dersi var oradaki kodlari yazarsan tamamdir.çok kolay bi işlem.

http://www.recepcelikkaya.com/pic-programlama-ders-14rs232-seri-haberlesme-1/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şerit Led Işığı Dağıtmak
    4 yıl önce açıldı
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Power Led'li Lamba Yardım
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.