Şimdi Ara

Uzaktan Sinyalle Açılan Dizüstü PC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben uzaktan sinyalle, telefon tuşuyla ve ya ayrı bir kumandayla laptopu açmak istiyorum. Bunu nasıl bir sistemle yapabilirim? Çoğu kişi uzaktan kumandalı bomba yapımını araştırarak yapabilirsin diyor. Bu nasıl olur?

• webdesigner80 kullanıcısına yanıt
    bomba falan araştırma boşver dtmf devreleri var onları araştır :)
    ılk aklıma gelen cozum telefonla acıcaksan dtmf ton kontrollu bı devre yaparsın bılgısayarın yanına koyarsın role kontrolle ya acma tusuna yada keyboardtan uyanma varsa laptobundan klavyedekı bı tusla yapabılırsın.

yada telefon yerıne laptopun ınternete kablo ıle baglarsın ve lan wake up on board ozellıgı varsa anakartın uzaktan pıng gondererek acabılırsın.wifi ıle baglıyken olup olmadıgını bılmıyorum
  • Dtmf devrelerinin bu yönde çok işe yaradığını öğrendim. Tek sorun şu ki ben o devreyi laptopun power yerine bağlamak istiyordum ama ona da fazla voltaj giderse devre yanar. Bunu dengeli bir şekilde yapmam lazım. Buda demek oluyor ki bir elektrikçinin yardımına ihtiyacım var. :) En azından uzaktan kumandalı bomba yapımına kafa yormama gerek olmadığını öğrendim. :)
  • pc bile kalkip acma eriniyosunuz ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conipek -- 3 Ekim 2013; 3:08:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: conipek

pc bile kalkip acma eriniyosunuz ya

Erinmiyorum biz Türkler bazı konularda kendimizi geliştirmeliyiz. Kimbilir uzaktan kumandalı bilgisayar yapımını bulurum belki. :) Erinecek olsam pc yi açmam ne gerek var ki derim.
    ozaman sen kendini gelisdir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • wakeonlan ı ararştır derim eğer internet varsa

masaustunde kapı zilini uzaktan kumandaya çevirererk pc yi açıyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 3 Ekim 2013; 11:23:50 >
  • Rt ile power buttonun altina herhangi bi role veya anahtar koyabilirsin. Voltaj gondermiyceksin sadece metal button acma yerine degdiginde bigisayarin acilicak. Laptopla yapmak biraz zor bence onun yerine ekran acik kalicak hep dersen herhangi uzaktan kumandali bi basincli button bulabilirsin. Uzaktan kumandaya bastigin zaman oda basincla power buttona basar o sekilde acabilirsin. Daha kolay olur hemde istedigin zaman takip
    Cikarabilecegin bi sistem olur.

• _bluescream_ kullanıcısına yanıt
    Kardeş sen yapmışsan sorun yok derim çünkü deneyimlisin ve biliyosun. Wake On Lanında ciddi anlamda işe yarayacağını tahmin ediyorum. Çünkü internetteki verilere göre O program kısaca uzaktan sinyalle PC'yi kapalı durumdayken çalıştırabiliyomuş. Deneyimini paylaştığın için sağol.
  • expert22 kullanıcısına yanıt
    Evet haklısın kardeşim. Laptopla yapma zorunluluğum var çünkü elimde başka deneyeceğim bir cihaz yok. Laptopu da hemen hermen yeni aldım sayılır. Onu mahvetmemek amacıyla çok dikkatli olmaya ve her denileni bir algoritma çerçevesine alarak çözmeye çalışıyorum. Kolay bir iş olmasa gerek. O sunduğun sistemi anladım ve işime yarayacaktır. Yardımın için teşekkürler.
    ben kullandadım fakat won guzel bır programa benzıyor

• oraya 3310 koy titreşim elektriğinden pc açılsın.
  • Haha 3310 un bu türde faydasını gören ilk adam olarak tarihe geçerim. Hakkaten denesemmi acaba.
  • çaldır telefonla titreşimde elktrik falan çalışır o
  • Yüksek titreşimden devreler yanmasın sonra 3310'dan bahsediyoruz. Ne yapacağı belli olmaz
  • pc acma dugmesine koy dicem ama diyelim bir uzaktan calisan devre olsa enerji harcamasi lazim ki pc sarji biter bunun icin iyibi arastirma yap bence

• conipek C kullanıcısına yanıt
    PC şarjı biter derken pille kullanmıcam direk adapteri kullanacam. Zaten bu projeyi yapabilmem için pc ye devamlı elektrik gitmesi lazım. Onu da batarya takarsam batarya ömrü kısalır işte. Zaten baya araştırdım da WOL diye bir program önerdi burdaki arkadaşlar onu kullanıcam büyük ihtimalle :)
  • uzaktan sinyal yerine hardiske giden enerji kablonun tekine uzaktan kumanda yaparsın pc açılır ama boot ekranında kalır onun dışında yaptıkların pek saglıklı olmaz diye düşünüyorum.
  • kasa olsa kolay olurdu, düğmeye paralel çıkart, yarım saniye kadar akım gönder sonra kapat açılsın. ama laptop daha zor. en azından parça bütünlüğünü bozmadan yapman imkansız gibi bir şey. güç düğmesini söküp oradan 2 kablo alman gerekir ki bu da estetik olmaz, laptop'un amacına da aykırı.

bios'ta "elektrik gelince açıl" gibi bir seçenek varsa işaretle (sanmıyorum gerçi olduğunu. laptop sonuçta. olmadı bataryasız kullanırsın.) prize uzaktan kumandalı anahtar yap.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.