Arkadaşlar Merhaba şöyle bir sorunum var. 21 adet bilgisayarım var. Bunlarıb 16 adedi 250 w power supply 5 tanesi 500w power supply ile çalışıyor. Sadece 1 prizden 10m uzatmalı kablo ile hepsi aynı prize bağlı. Elektrikçiye durumu anlattım ve bana siyah kablo kullanmamı önerdi. Şuan sorunsuz çalışıyor ancak uzatmalı kablonun kablosuna dokundugumda ısındıgını farkettim. El yakacak derecede bir ısınma yok ancak biraz ısınmış. 7/24 bu sistem çalışıyor. Çok fazla teknik terim bilmiyorum. Bu konunun bana sorun çıkarıp çıkarmayacağını merak ediyorum. Bir önlem almam gerekir mi ne gibi önlemler alabilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. |
Uzatmalı Kablo Isınması
-
-
6.5kW (6500Watt) görünüyor, elektrikli sobalar 2kW civarındadır. Uzatma işçin fazla güç. Tabii hepsi maksimum güç çekmeyeceğinden bu değere ulaşmaz ama sitem buna uygun olmalı.
Uzatma kablosu piyasadaki genel olanlardansa az gelecektir. 3*1.5mm genelde yaygındı. Kalitesizlerinde ise sorun daha da fazla.
-
Tehlikeli bir işlem, 2.5x3 ten o kadar besleme almayın. İşin uzmanı bir elektrikçiye danışıp daire veya iş yerine gelen sigorta kutusundan en kötüsü 5 bilgisayara 3x2.5 gelecek şekilde ayrı hatlar çektirmeniz. Tabi ben afaki değerleri söylüyorum, bet birşey için işin uzmanı bir elektrikçiyle hesaplamak lazım. Elektrik işi şakaya gelmez.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
fazla bilgi vermemişsin ama dış kılıf rengi kırmızı değilse(yüksek gerilim kabloları bu renktedir.) kablo renginin bir etkisi yoktur. tüm parametreleri vermediğin için kesin birşey söyleyemem ama kuvvetli akım amaçlı kabloların kesiti 2,5 mm^2'den başlar. eğer kablolar kolayca kıvrılıyorsa, 1,5'luk kablodur ki değiştirilmesi gerekir. ayrıca bu kadar bilgisayarı tek bir prize yüklemen güvenli, değil. laazz'ın dediği gibi sigorta tablosudan ayrı bir hat çekmen daha iyi olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X