Şimdi Ara

Uzayla ilgili fantastik bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gezegenlerde zamanlar yerçekimi ivmesine bağlı olarak farklı geçiyor. (Yıldızlararası filmindeki gibi) şimdi fantastik olarak bakalım olaya; başka bir gezegenden dünyaya canlı yayın yapılsa sizce nasıl olurdu ? Bence gezegenine göre ağır çekimde ya da hızlı sarılmış video gibi olurdu.
    Siz ne dersiniz. Tartışmaya açıktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Görüntü birimi olarak gönderilen ilk sinyalin karşı tarafa gitme süresi yılları bulurdu diye düşünüyorum. Sana gelen götüntüde o vatandaşın 10 yaşından itibarenki halini görürsün ama o aslında 27 yaşındadır. Tıpkı güneş örneğinde olduğu gibi, güneş ışığının dünyaya geliş süresi 8 dakikadır yani 12:00'da güneş yok olsa biz 12:08'de ancak dünyadan gözlemleyebiliriz yok oluşunu

Eş zamanlı bir sinyal alışverişi olsaydı yani anında gidip gelseydi görüntüde bir fark olmasını beklemezdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 17 Şubat 2015; 2:26:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer o açıdan bakacaksak o sinyaller zaten yılları bırak hiçbir şekilde dünyaya ulaşamaz. Amaç beyin jimnastiği yapmak olduğu için çocuk gibi düşünmek daha iyi olur

• indirdim filmi duruyor oyle izleyince yorum yaparim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Göz Renkleriyle İlgili Bir Soru?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.