Şimdi Ara

Üzgünüm ama Cevap Çoban Çe?mesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkada?lar biliyorum ço?umuz seyfi babaya atladyk kalanlaryn ço?u da Balykçylar yapty manzum hikaye olduklaryny bildikleri için.Ama soruda verilen didaktiklik - bireysellik kar?ytly?yny dikkate alyrsak cevap apaçyk ortada : Çoban Çe?mesi. Synavda sakin kalyp da böyle dü?ünen ve Çoban Çe?mesi`ni i?aretleyen arkada?lary tebrik ederim,gerçekten zor soruydu.Bu syrada ba?ka bir konuda bir arkada?ymyzyn payla?ty?y bilgiyi de inceledim,kesinlikle do?ru,Cenge Giderken de bir manzumedir ve didaktik özelliktedir.

Mehmet Emin Yurdakul Kimdir?

“Millî ?air” Mehmet Emin Yurdakul, 1869′da Ystanbul’da do?mu?tur. Babasy Balykçy Salih Reis, o?lunu millet sevgisiyle yeti?tirmi?tir. E?itimine sübyan mektebinde ba?lamy?, syrasyyla Askeri Rü?tiye Mülkiye Okulunun Ydadi kysmyna yazylmy? fakat kysa bir süre sonra, Hukuk mektebine girmi?tir. Burada ö?renimini tamamlayamamy?, 1913′e kadar Erzurum, Trabzon, Sivas ve Hicaz’da çe?itli memurluklar ve yöneticilik yapmy?tyr. 1897′de “CENGE GYDERKEN” adly MANZUMEyi yazmy?tyr. Mehmet Emin, sarayyn ve dönemin aydynlarynyn sevgisini kazanmy?tyr. 1907′de Yttihat ve Terakki Cemiyetine girerek Abdülhamit’e kar?y muhalif olmu?tur. Türk Yurdu dergisinin kuruculary arasynda olan Yurdakul, Yttihat Terakki cemiyetince mebus olmasy istendi?inde bunu reddetmi? ve Erzurum’a geçmi?tir. 1908 inkylâbynda Erzurum’da olan yazar, Ystanbul’a döndü?ünde çaly?malaryna yeniden ba?lamy? ve ölümüne kadar sürdürmü?tür. 14 Ocak 1944′te vefat etmi?tir.

https://groups.google.c...WMzp5VokiE/47RJ8wy5kLIJ
    ve ö?üt verici oldu?unu hatyrlatalym.

Burada Hürriyet Kasidesi`nin de bir manzume oldu?unu ve ö?üt verici oldu?unu hatyrlatalym.Bu da Hürriyet Kasidesi`nden bir alynty ve açyklamasy:

Kaza her feyzini her lutfunu bir vakt için saklar
    Fütur etme sakyn milletteki za'f u betaetten

kader, her feyzini, her lütfunu bir zaman için saklar;
    milletteki gev?eklikten, zayyflyktan sakyn korkma!

Çoban Çe?mesi ise Faruk Nafiz`in ?iir türünde bir eseri olup bireysel bir temayy i?lemektedir,ders verme amacy ta?ymaz.?iirde ?airin Anadou sevgisinin izlerini görmek mümkündür:

Ne ?air ya? döker, ne a?yk a?lar,
    Tarihe kary?ty eski sevdalar.
    Beyhude seslenir, beyhude ça?lar,
    Bir sola, bir sa?a çoban çe?mesi...

Bu açydan bakyldy?ynda cevap kesinle?ti diyebiliriz arkada?lar.Yine de farkly bir dü?ünceniz varsa payla?yn lütfen.Yeniden Çoban Çe?mesi yapanlary tebrik ediyorum,bizlere de geçmi? olsun.

• ben ben ben oley be biliyordum son ana kadar umudumu yitirmedim azimle bekledim biliyordum cevabın bu olduğunu ağlamak istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo sir -- 17 Temmuz 2016; 18:34:44 >
  • soruda öyle didaktik falan hiçbirşey yazmıyordu abi aşağıdaki hangi şiir türü bakımından diğerlerinden ayrılır diyordu ben öyle açıklamalar yaparımki 5 şıkta doğru çıkar o soruya ösym ne dediyse evet diyeceğiz kimse kusura bakmasın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.